Interviews Angela + Nick & Simon over The Voice of Holland

De finale van Holland’s Got Talent moet nog worden uitgezonden, maar de promotiemachine voor The Voice of Holland is al op gang aan het komen. Deze week zijn er wildcards vergeven op Radio 538, eerder zijn de eerste audities al opgenomen. Zappen.blog.nl sprak alvast met coaches Angela Groothuizen en Nick & Simon.

“Ik vind dat zingen met die kandidaten nog wel een ding, hoor. Het is een uitdaging maar ook wel eng”, zegt Angela Groothuizen. “Die andere coaches schnabbelen nog dagelijks en zijn nog bezig met het maken van hits. Dan is de overgang wel iets makkelijker. Maar ik heb weer meer ervaring in het coachen.”

Want dat is The Voice of Holland. De coaches horen iemand auditeren en moeten op basis van de stem kiezen of ze een talent in het team willen. Pas daarna zien ze wie ze hebben binnengehaald. Gaandeweg vallen er kandidaten af totdat er uiteindelijk een groep overblijft met wie de coaches – naast Angela Groothuizen ook Nick & Simon, VanVelzen en Jeroen van der Boom – ook gaan optreden. Uiteindelijk wordt één iemand The Voice of Holland 2010.

Angela: “Als ik bij X Factor iemand coach, zit je heel erg in een tunnelvisie. Je kijkt waarmee je iemand verder kunt helpen. Maar als je dan opeens zelf met ze zingt, wordt het een ander verhaal. Dan krijg je een heel andere energie.”

In The Voice of Holland kunnen bekende auditanten opduiken. Zo drong Gordon er op aan dat Sumera uit X Factor 2010 mee zou doen. “Maar zij kon het nog niet aan”, weet Angela. Wel is nu al bekend dat Nigel Brown uit Idols 4 meedoet en in het team van Nick & Simon terecht is gekomen. Angela: “Ik heb zelf ook wat mensen ingefluisterd dat ze zich moeten opgeven. ‘Doe nou maar, je hebt niets te verliezen. Ik probeer je er wel uit te halen’, heb ik ze gezegd.”

The Voice of Holland lijkt ook een programma te worden waarin we kandidaten niet ‘op hun bek zien gaan’. Waar je in X Factor of Idols het hele groeipad ziet waarbij iemand ook mindere prestaties levert, is het de coaches van The Voice er aan gelegen om hun kandidaten voor uitglijders te behoeden. Misschien is dat ook de reden waarom winnaars van eerdere talentenjachten geen blijvend succes hadden, dat we willen opkijken tegen idolen en dat dit niet lukt als we ze onderuit hebben zien gaan?

Angela: “Daar heb je wel een punt. Een artiest kan pas een artiest worden als hij een soort mystificatie heeft. Je moet niet alles van iemand willen weten. Je moet een paar exponenten laten zien. Neem nu Lisa Lois, daar weten we niet zo heel veel van. Tegen Jaap heb ik bij de laatste X Factor ook gezegd: ‘Je moet niet heel de tijd alles maar vertellen. Doe maar een beetje mysterieus’.”

The Voice of Holland is vanaf vrijdag 17 september te zien. Bekijk ook het gesprek met Nick & Simon over The Voice of Holland.

Zie ook:
- John de Mol: Kijker wordt uit stoel geblazen door The Voice
- Martijn Krabbé presenteert talentenjacht The Voice
- RTL plaatst The Voice tegenover SBS’ Popstars
- RTL 4 jaar lang op vrijdagavond met talentenjacht
- RTL op 10 september met finale Holland’s Got Talent
- Eerste audities X Factor voortaan met publiek

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Interviews Angela + Nick & Simon over The Voice of Holland

  1. Tim

    Dit lijkt me nou echt een geweldig programma.
    Alleen al omdat het wel duidelijk is dat er goed talent komt ;)

      /   Reply  / 
  2. edward

    lijk mij idd erg leuke programma

      /   Reply  / 
  3. Frank

    Weet iemand waarom dit programma eerst ‘The Voice’ zou gaan heten, en er later pas ‘of Holland’ achter de titel geplaatst is? Hebben ze problemen met de nabestaanden van Frank Sinatra gehad?

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Dat was gedaan zodat John de mol, die het bedacht heeft, het makkelijker kan verkopen. Bijv. The Voice of Spain ;)

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>