Doek valt voor Bij Ons in de BV met Jort Kelder

Er komt geen nieuwe serie van Bij Ons in de BV. Jort Kelder heeft de rouwadvertentie voor het ter ziele gaan van het programma op zijn website geplaatst. Creative destruction is nodig voor vernieuwing, maar als je eigen kapitalistenshow sterft, doet ‘t toch pijn. Ofwel: bij deze de enige en algemene kennisgeving dat Bij Ons in de BV dood is.”

Kelder klaagt over lage budgetten. Bij Ons in de BV was moeilijk aan het buitenland te verkopen en daardoor moest er met minimale middelen worden gewerkt. Jort leverde zelfs 33 procent van zijn gage in. Toch zou hij daar het falen van Bij Ons in de BV niet aan willen toeschrijven. “Het stopt vanwege meer fundamentele quaesties. Zoals: kun je een programma over de wereld van de economie en de entrepreneurs maken voor een paar honderdduizend verwende kijkers met een gemiddelde concentratiespanne van 6 seconden?”

Jort zelf trok de stekker in mei uit Bij Ons in de BV, waarna Nederland 3 en de KRO toch nog een beroep op hem deden voor een volgende serie, maar tegen minder gunstige voorwaarden. Jort bedankte en de KRO heeft geprobeerd om Sofie van den Enk een doorstart te geven met het programma, maar dat mislukte.

Jort Kelder is dit najaar wel te zien met een vijfde serie van Bij Ons in de PC op Nederland 1. Bij Ons in de BV-voorganger Dragon’s Den komt eveneens NIET terug bij de publieke omroep.

Zie ook:
- Geld verdienen met Jort Kelder in Bij Ons in de BV
- Veronica aast op Dragon’s Den

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Doek valt voor Bij Ons in de BV met Jort Kelder

  1. Zo

    keek zeker geen hond naar? Jort moet gewoon af en toe bij DWDD te gast komen en zijn blad maken. Maar als televisie personality is hij totaal ongeschikt.

      /   Reply  / 
    1. Lies

      Je bedoelt de Quote? Die hebben al jaren een andere hoofdredacteur.

        /   Reply  / 
      1. Zo

        Is ie er daar dan ook al uit gegooid? Laat hem dan maar 2 keer per maand tafelheer zijn bij DWDD maar veel kans op een succesprogramma maakt hij niet

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>