NCRV met De Confrontatie: Slachtoffer spreekt tegen dader

De NCRV komt vanaf eind april met het nieuwe programma De Confrontatie, waarin slachtoffers van zinloos geweld hun verhaal kunnen doen. Wat hebben ze meegemaakt en hoe hebben deze vreselijke gebeurtenissen hun leven veranderd? Iedere week staat er één verhaal centraal waarin het slachtoffer de moed verzamelt om de confrontatie aan te gaan met de dader. In totaal maakt de NCRV acht afleveringen.

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “NCRV met De Confrontatie: Slachtoffer spreekt tegen dader

  1. Pingback: Bedrijf Alberto Stegeman maakt De Confrontatie voor NCRV | Zappen

  2. Nic

    Ik heb echt heel veel respect voor het de scheids. Fantastisch hoe hij tijdens de confrontatie zegt wat hij wil zeggen en zich niet tot een zinloze discussie laat verlaten. Ik heb ook respect voor het feit dat de dader mee doet aan het programma, maar wat een waardeloos voorbeeld voor zijn kinderen.

      /   Reply  / 
  3. S. Schipper

    Met belangstelling heb ik de uitzending gevolgd. Niet omdat mij een dergelijk voorval is overkomen. Wel herken ik veel van wat uit de confrontatie naar voren kwam.Het niet meer herkenbare sportieve gedrag maar meer een hufterige opstelling en het niet accepteren van (gedrags)regels is schering en inslag in de maatschappij.Zelf heb ik 10 jaar wedstrijden namens de KNVB gefloten en heb een aantal voorvallen/belevenissen opgetekend in een boekje.Het boekje heb ik in het najaar van 2009 uitgebracht en merk dat het eigenlijk gewoon nog actueel is.Zie deze reactie niet om een boekje te promoten wel kan het bijdragen aan een stukje herkenning en het slechte imago van de scheidsrechter een realistisch gezicht te geven. De bedoelde scheidsrechter in deze confrontatie kan het boekje gratis bij mij aanvragen. Het boekje is ook te bestellen onder nummer: ISBN 978-90-79762-59-0

    Met vriendelijke groet,
    Symon Schipper

      /   Reply  / 
  4. Hans v.Eck

    Ik heb eveneens met belangstelling de uitzending gezien.
    Wat mij opviel en verschrikkelijk ergerde was het feit dat de speler in eerste instantie toch probeerde om de schuld bij de scheidsrechter te leggen.
    “Hij(de scheidsrechter) had fouten gemaakt en als hij die niet gemaakt had was alles niet gebeurt”.
    Ik vraag me af hoevel foute ballen en verkeerde passes deze man zelf in deze wedstrijd heeft gegeven, is hij daar ook voor geslagen en bijna dood geschopt???
    M.a.w. hij mag fouten maken maar de scheidsrechter niet!!!! Deze man is echt een geweldig voorbeeld voor zijn kinderen.
    Dit elftal mag nooit meer op een voetbalveld komen!!

      /   Reply  / 
  5. Sas

    Ik heb me dood zitten ergeren aan de dader. Hij gaf mij het gevoel dat het een gerechtvaardige actie was omdat deze man, zogenaamd, partijdig was. Met ontzag heb ik naar deze scheidsrechter gekeken en heb diep bewondering voor deze man! Voor de dader heb ik geen goed woord over, zeker niet dat hij het slachtoffer nog wel eens tegen had willen komen om te weten hoe het met hem ging. Wat een schijnvertoning zeg. Iedere beetje slimme voetballer, die zogezegd dan zo’n spijt van deze actie zou hebben, had met één telefoontje naar de KNVB kunnen achterhalen wie het was en hoe het dan werkelijk met deze man ging. Ik had niet echt het idee dat hij er oprecht spijt van had omdat het op mij overkwam dat de scheids er zelf om had gevraagd. Hij moet zich heel erg diep schamen en na zijn 7 jaar die hij niet mag voetballen, lekker nooit meer gaan voetballen!!! Amen.

      /   Reply  / 
  6. H.J.Tempel

    Uitzending 18/5/11

    De dader heeft m.i. geen spijt anders was hij wel te voorschijn gekomen. Zijn toekomst ziet er niet goed uit. Gezien de ernst van dit soort overvallen zou de doodstraf weer in gevoerd moeten worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>