RTL verzekert zich van misdaadserie Hannibal

RTL heeft de strijd om Hannibal gewonnen, de nieuwe Amerikaanse tv-serie over seriemoordenaar en kannibaal Hannibal Lecter. Hannibal is vorige week met sterke cijfers van start gegaan op NBC en RTL heeft de uitzendrechten voor Nederland binnengehaald. Hannibal is vermoedelijk nog dit jaar op RTL 4 of 5 te zien.

Hannibal Lecter wordt gespeeld door Mads Mikkelsen (Casino Royale, Jagten). Hij ontwikkelt een vriendschap met een FBI-agent die hij helpt met het opsporen van seriemoordenaars, omschrijft het AD de serie. Ook Laurence Fishburne heeft een rol.

Bekijk de trailer van Hannibal:

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “RTL verzekert zich van misdaadserie Hannibal

  1. pat

    op rtl4 komt deze serie om maandag 21.30

      /   Reply  / 
  2. Roy

    Ik snap dat NBC Universal Hannibal verkoopt dat het een hit is in de US, maar 4.3 miljoen kijkers en een 1.6 Adults 18-49 rating is echt niet goed. En de kans op een 2de seizoen wat eind Mei wordt beslist tijdens de jaarlijkse Upfronts is heel klein.

    Voor NBC is dit een time period high sinds een jaar, maar het is de op 2 na slechte premiere in de A18-49 demo dit jaar. En de 2 slechtste zijn ook van NBC.

    Als ik RTL was zou ik hier niet teveel promotie aan besteden en high profile tijdslot geven.

      /   Reply  / 
  3. k:Alex

    Die eerste aflevering was prachtig, weg van die standaard zooi met 1 misdaad per aflevering en eind goed al goed.
    Hopelijk blijft het van Amerikaanse kabel kwaliteit.

      /   Reply  / 
  4. k:Alex

    @Roy
    Hou er rekening mee dat het programma totaal geen lead-in had, en het behoorlijke concurrentie heeft, en het zo midden in het seizoen van start ging, en het nog steeds NBC is.
    Als het deze score in hun probleemslot weet te behouden komt er zeker een vervolg.

      /   Reply  / 
  5. Cees

    1.6 kijkcijfers waren niet hoog, maar ook niet dramatisch. De show krijgt veel goede kritieken (HBO / SHO achtige feel). Ik vond de eerste aflevering erg goed. Je vraagt je alleen wel af bij RTL hoe je toch kan melden dat de show “vermoedelijk” nog dit jaar is te zien… Nee das op tijd zullen we maar zeggen. Overigens afhankelijk van de kijkcijfers van af. 2 en 3 (plus de hoeveelheid aan cancellations) geef ik Hannibal nu een redelijke kans op een tweede seizoen.

      /   Reply  / 
  6. Roy

    @k:Alex: De lead-in was idd niet al te best. Go On om 9.30PM had ook maar een 1.1 A18-49 rating. Maar gezien alle promotie die NBC aan dr serie heeft besteed al, had het tenminste een dubbele The Office episode als lead-in moeten krijgen. Of een special preview na The Voice op dinsdag.

    Hoe dan ook ik dat historisch gezien, de kans dat er een 2de seizoen komt heel klein is, als de kijkcijfers niet stijgen. En vergeet niet dat 90% van de nieuwe series een 25% kijkercijfererosie hebben van de premiere naar de 2de episode. Dat zou betekenen dat ep2 naar 3.3 miljoen en 1.2 A18-49 rating daalt. En dat is zelfs voor NBC niet acceptabel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>