De haat-liefde-verhouding met Ciske de Rat in soap Danny de Munk

Lange tijd heeft Danny de Munk zijn alter ego Ciske de Rat vervloekt. Hij lijdde aan het Swiebertje-syndroom, dat mensen hem niet meer los konden zien van het Amsterdamse straatschoffie. Inmiddels is Danny's visie daarop aardig bijgesteld. Want zonder de bioscoopfilm hadden we nu ook geen Danny de Munk gekend. Dat is inmiddels 25 jaar geleden, tijd voor een docusoap.

Danny & Jenny de Munk is anders dan de meeste docusoaps. Daarin wordt erg toegeleefd naar een bepaald concert of een release. Terwijl in de soap rondom De Munk vooral wordt teruggeblikt en stilgestaan bij de carrière van de kleine zanger/musicalster. Hoewel er ook in deze serie wat is om naar toe te leven: het jubileumconcert van Danny.

In tegenstelling tot veel andere soaps op Nederland 1 is dit keer niet de Tros maar de Avro verantwoordelijk voor het resultaat. Eens kijken in hoeverre dat afwijkt of iets toevoegt. De Tros heeft zich intussen meester gemaakt van een mooie docusoap, er is dus echt iets om naar te streven.

Danny & Jenny de Munk, 21.30 uur, Avro

Zie ook:
- Danny de Munk wenst u weer de klere

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De haat-liefde-verhouding met Ciske de Rat in soap Danny de Munk

  1. Bram

    Vind het wel grappig om te zien dat de AVRO denkt dat Nederland zit te wachten op een docusoap over Danny de Munk.

      /   Reply  / 
  2. Dario

    Ik heb gisteren de eerste aflevering gezien. Vergeleken met deze onzin is de Pfaffs een leuk, vlot en bruisend programma. Avro stop hier alsjeblieft mee, niemand zit hierop te wachten.

      /   Reply  / 
  3. Joop

    Danny de Munk is gewoon een sukkel.
    Altijd is er wel wat met die kerel, of het nou in het theater is of op tv, hij haakt altijd af midden in de show.
    Gaat hij midden in een voorstelling janken omdat hij zich niet lekker voelt, iedereen kon naar huis!
    Lekker professioneel Danny….
    Nee, hij was aardig als Ciske de rat, maar daarna had hij een carriereswitch moeten maken, want als acteur is het maar een zeer matig, irritant en ukkig mannetje.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>