Ontknoping Bauergate: Tros dumpt Frans na contractbreuk

Frans BauerDe maat is vol in Hilversum. Frans Bauer had tot 16.30 uur vandaag de tijd om zijn medewerking aan de reallife-soap Slapen Bij Frans Bauer van Talpa op te zeggen. Dat heeft de populaire volkszanger niet gedaan, en dus trekt de Tros zijn conclusies. Frans mag niet langer deel uit maken van de grootste familie van Nederland. Blijkbaar had de Tros geen zin in rechtszaken zoals eerder aangekondigd. Weliswaar lijdt de Tros gezichtsverlies, maar door de knoop zelf door te hakken, blijft de schade beperkt. Voor Frans Bauer kan dat wel eens anders uitpakken.
We weten allemaal hoe gruwelijk Jack Spijkerman gelyncht na zijn contractbreuk met de Vara. Feitelijk doet Bauer nu hetzelfde. Frans had een driejarig exclusief contract met de Tros. Programma’s met Bauer hadden eerst aan de publieke zender aangeboden moeten worden. Wanneer die geen interesse zouden hebben, mochten andere zenders er mee aan de haal.

Bauer deed het omgekeerd. Hij ging in gesprek met Talpa, die iets te enthousiast Slapen Bij Frans Bauer aankondigden, waarvan morgenavond de eerste uitzending is. Aanvankelijk ontkende Frans zijn betrokkenheid, gaandeweg werd het steeds duidelijker dat hij de overstap naar commercieel maakte.

Frans Bauer mag dan nu even de victorie van een nieuw contract ervaren, de pret zal van korte duur zijn. De Tros is één van de belangrijkste promotiekanalen van Bauer. De zender besteedt veel aandacht aan het Nederlandse lied. Het lijkt me voor de hand liggen dat Bauer voorlopig uit alle programma’s wordt geschrapt. Mogelijk neemt Jan Smit, één van Bauers grootste concurrenten, zijn plek bij de Tros over. En zo kon het gebeuren dat Bauer mogelijk zichzelf de nekslag toediende.

De Tros geeft overigens aan dat, wanneer Bauer alsnog van een overstap naar Talpa afziet, hij weer welkom is. Zet hij door, dan kan hij een aantal fikse schadeclaims verwachten van zijn voormalig werkgever.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ontknoping Bauergate: Tros dumpt Frans na contractbreuk

  1. LEX

    Niet netjes van Bauer hoor, hieruit blijkt dan toch maar weer dat Frans toch niet die jongen is die zo normaal is gebleven ondanks zijn grote succes. Nu komt de echte Frans naar voren, zodra er geld in het spel is is geen enkele afspraak met hem meer heilig, wat dat betreft passen Frans en TALPA uitstekend bij elkaar. Frans ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, ik had toch altijd een zwak voor je, maar ik hoop dat dit het begin van het einde van je carriere is, ik gun het je gewoon niet meer, geldwolf

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>