Tros kaapt potentiële reallife-soap-kandidaten voor de neus van RTL weg

MallemolenGoh, hoe is dat nou mogelijk? RTL kan niet genoeg bekendheden vinden die zich laten strikken voor een reallife-soap. Daardoor komt het programma de Mallemolen, waarin BN’ers strijden om een eigen soap, te vervallen. Dat meldt RTL Boulevard vanavond. Ik heb wel een donkerbruin vermoeden waarom deze missie is afgebroken…
We zijn de laatste jaren overladen met reallife soaps. Enkele grootheden lieten zich volgen door camera’s, zoals Frans Bauer en Jan Smit, maar vaker ging het om de bobo die zich wel wilde laten begluren. Dries Roelvink, Patty Brard, Jannes, Kim Holland of de Veerkampjes bijvoorbeeld.

Eigenlijk is er maar één groep die echt baat heeft bij zo’n soap: de muzikant. Want het is wel bewezen dat een soap nagenoeg altijd garant staat voor hogere verkopen. En dat in een tijd waarin de muziekindustrie klaagt over lage afzet. Maar het lijkt er op dat de Tros een patent heeft op muzikanten en reallife-soaps. Bijna allemaal verschijnen ze daar met een eigen soap, die straks permanent op de vrijdagavond uitgezonden gaat worden. Uitzondering op deze regel zijn de tienerbands als Bad Candy en Kus. Zij komen aan de bak bij zenders als Nickelodeon en Jetix, voor een al dan niet geacteerd programma.

Kortom: de Tros krijgt min of meer het monopolie op de reallife-soap. Imca Marina, Jan Smit, André Rieu, BZN.. allemaal krijgen ze een eigen programma bij de publieke zender. RTL zal in april overigens nog wel één keer knallen met een documentaire over Raffaëla Paton, de winnares van Idols. In deze docu krijgen we de hectiek en hysterie te zien van haar leven na het winnen van de talentenjacht. Maar verder lijkt het er op dat de Tros vrijspel krijgt.

Zie ook:
- Reallife-soap in de aanbieding. Welke BN’er meldt zich?
- Hysterische documentaire over Raffaëla’s leven na Idols
- Als een duveltje uit een doosje: Imca Marina bij de Tros
- Reallife walsen met André Rieu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>