Kijkcijfers zaterdag: 5,7 miljoen thuiskijkers Oranje

De wedstrijd Nederland – Japan is nu al de best bekeken tv-uitzending van dit jaar Gisteren zaten er 5,7 miljoen mensen thuis voor de buis voor de wedstrijd. Tegen het einde van de wedstrijd waren dat er zelfs 6,4 miljoen, blijkt uit uitgebreide kijkcijfers.

Stichting Kijkonderzoek berekent nog hoeveel nensen in groepsverband keken, bijvoorbeeld via een buurtfeest of in de kroeg. Het complete kijkcijfer volgt dan ook morgen. Het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria wist gisteren 1,4 miljoen liefhebbers te boeien.

De Publieke Omroep was gisteren dan ook met afstand marktleider. Ook de wedstrijden van Denemarken en Australië trokken veel bekijks met scores tot in de 3 miljoen. Maar ook de Journaals om 18 en 20 uur wisten meer dan 2 miljoen kijkers te scoren.

Bij de commerciëlen wist alleen SBS 6 boven het miljoen uit te komen met Hart van Nederland; 1,1 miljoen kijkers. De zender kwam ook met Sister Act op de proppen. Hoewel al tientallen keren op tv uitgezonden keken er gisteren toch weer 696 duizend mensen naar de komedie.

Bij RTL is VI Oranje de grote groeibriljant. Begonnen met amper 200 duizend kijkers en nu richting het half miljoen. Gisteren stemden er 492 duizend kijkers af op de voetbaltalkshow. Afgelopen week was er veel te doen om de strijden tussen Studio Sportzomer en VI Oranje.

Zie ook:
- NOS live met Nederland – Japan; meer dan 10 miljoen kijkers?
- Openingswedstrijd Oranje blijft onder 5 miljoen
- Kijkcijfers zondag: Voorlopig record Duitsland – Australië
- Kijkcijfers zaterdag: WK Voetbal door grens 3 miljoen kijkers

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: 5,7 miljoen thuiskijkers Oranje

  1. Michel Boehlé

    Dat is mooi. Ondanks het VRESELIJKE commentaar van Grueter. WEG MET DIE MAN!!! Zo negatief, zo onkundig. Je zult zijn vrouw zijn….

      /   Reply  / 
  2. Kijker

    Hoe kunnen ze in godsnaam peilen hoeveel mensen er hebben gekeken in cafes of thuis met vrienden? Dat is gewoon niet te doen, het is gewoon gokwerk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>