Afscheid van Echte Gooische Meisjes

Al maanden geleden is de komst van Echte Gooische Meisjes aangekondigd. Je probeert je daar een voorstelling van te maken en gaat uit van het ergste. En toch weten Pauline, Florine, Bo, Leslie en Kimberly je te verbazen. Ok, zulke meisjes beschikken over veel geld. Maar zo veel geld!?!?! Mijn mond is de afgelopen weken meermalen opengevallen van verbazing. Vanavond kan dat voor het laatst, want RTL 5 zendt de allerlaatste aflevering al uit.

Waar ik mij het meest over heb verbaasd: het feit dat deze meisjes zomaar een dure auto krijgen van pappie bij één glimlach. Dat er voor een middagje paardrijden, polo of golf een compleet nieuwe outfit wordt aangeschaft met drie nullen, op kosten van de ouders. Hoe leer je zo de waarde van geld kennen?

Dan is er nog de oer-chagrijnige Leslie, die werkelijk nergens de lol van inziet en alles afkat. Leslie viert vanavond haar 18de verjaardag en heeft de afgelopen weken een feestje voorbereid. Nouja, feestje…. Allerlei bureaus zijn ingeschakeld, stad en land zijn afgeshopt voor de juiste outfit en een heel team van kappers en visagisten bemoeit zich met de opmaak. En Leslie is nog altijd niet enthousiast te noemen.

Grote afwezige is toch wel Kimberly. Ze was in de eerste en tweede aflevering nog te zien met hondje Chilly, maar kwam daarna nog sporadisch voorbij. Die hadden ze er beter uit kunnen knippen, net zoals voor uitzending al met Tinque is gebeurd.

De kijkcijfers van Echte Gooische Meisjes waren niet echt om over naar huis te schrijven. De serie begon sterk met 700.000 kijkers, maar dat is inmiddels meer dan gehalveerd. Dat heeft RTL 5 wel een beetje aan zichzelf te danken, door So You Think You Can Dance er voor te programmeren. Die show loopt elke week uit waardoor Echte Gooische Meisjes geen vast tijdstip heeft. Beter had het meteen na Gooische Vrouwen geprogrammeerd geweest, al dan niet op RTL 4.

Evengoed wel genoten, het blijft toch een kijkje nemen in een ander, exorbitant leven. Volgende week op Zappen een prijsvraag met Echte Gooische Meisjes!

Echte Gooische Meisjes, +/- 22.00 uur, RTL 5

Zie ook:
- Echte Gooische Meisjes verdienen niets aan RTL-show
- Column Bert Brussen: Gooische Meisjes? Pauper Bert!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Afscheid van Echte Gooische Meisjes

  1. vinn

    Hoop een vervolg!! Eindigde wel leuk dat Beau(Presentator) zij volgend jaar zien we meide terug in kenia (ofzoiets) lijtk me wel lache, en Kimberley kwam er opzich best wel vaak in voor maar ze viel wel een beetje buite de groep

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>