Erland Galjaard: Overstap Beau naar SBS geen vooruitgang

Het lijkt de meest verrassende transfer sinds tijden: Beau van Erven Dorens gaat na de zomer verder bij SBS 6. Maar achter de schermen komt de mededeling niet geheel onverwacht. Tot afgelopen vrijdag is er druk onderhandeld met de presentator, maar RTL en Beau kwamen er niet uit, zo is net duidelijk geworden in RTL Boulevard. Programmabaas Erland Galjaard: “Het lijkt mee geen vooruitgang, van RTL 4 naar SBS 6.”

Nog voordat het bericht in het AD verscheen vannacht, heeft Beau contact gehad met Galjaard. “Hij heeft zijn beweegredenen uitgelegd en daar heb ik vrede mee.” Toch heeft RTL er veel aan gedaan om Beau te behouden. “We hadden wel problemen bij het naar elkaar komen bij de contractbesprekingen, met name op financieel gebied.”

RTL moet op de kleintjes letten en probeert daarom de salarissen af te toppen. Contracten voor langere tijd worden omgezet in een werkrelatie per project en RTL hoopt de sterren te kunnen overtuigen iets in te leveren van hun verdiensten.

Bij SBS 6 mag Beau zich wagen aan amusement en een reportageprogramma. Ook gaat hij acteren in een of meerdere series van de zendergroep. SBS-baas Eric van Stade denkt dat het pakket aan programma’s voor Beau de grootste motivatie was om over te stappen. Galjaard: “Hij deed bij ons Ik Hou van Holland en Het Zesde Zintuig. Er was sprake van een dramaserie… hoeveel meer smaken wil je hebben?” Ook zou RTL hem hebben aangeboden een soort Jambers-achtig programma te maken.

Het AD schreef vanmorgen dat de gebrouilleerde relatie tussen Beau en Albert Verlinde ook inzet van de overstap zou zijn. Verlinde bestrijdt dit. Hij is gevraagd als jurylid bij Dancing with the Stars en heeft daarover contact gehad met Beau. “Je kunt niet boos blijven, ik zou het leuk vinden als je hier zit”, zou Beau hebben laten weten.

De komende twee tv-seizoenen is Beau verbonden aan SBS 6. Volgens Verlinde staat de deur open om daarna weer terug te komen.

Zie ook:
- Transfer: RTL verliest Beau van Erven Dorens aan SBS 6
- Dancing with the Stars na verjongingskuur weer terug
- ‘Doek valt voor Deal or no Deal’

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Erland Galjaard: Overstap Beau naar SBS geen vooruitgang

  1. Brian

    Grote mogelijkheid dat Jeroen van Koningsbrugge ook meegaat, hij heeft al een programma op Net 5: Tussen de oren, en wil graag de serie maken met Beau, die SBS6 misschien ook wel wil uitzenden. Verder zal hij IHVH niet meer zo leuk vinden als hij dat niet meer met Beau kan doen.
    Ik hoop het niet, want dan zou RTL4 haar enige succesvolle zaterdagavondshow krijtraken.

    Alvast over de programmering in september, wanneer de concurrentie weer sterk zal zijn tussen SBS6 en RTL4: Ik hoop dat RTL4 eens zo slim is om niet alle nieuwe formats in eht begin uit te proberen. Eerst even kijkers winnen met een vertrouwd programma, bijv. IHVH (met vevanging van Beau) en daarna als de kijkers er al zijn een nieuw format introduceren. Vorig jaar deden ze het andersom en dat ging finaal mis met MDW. Een sterk begin zorgt er voor dat mensen blijven hangen en de nog neit bekende formats daarna ook sneller zullen kijken.
    Wat vinden jullie?

      /   Reply  / 
  2. Tim

    @Brian:
    Jij denkt dat Beau en Jeroen getrouwd zijn? Jeroen heeft ook een programma bij de VPRO en ook een bij RTL. Hij wil (voorlopig) nergens een vast contract heeft hij gezegd.
    Daarnast: jij denkt dat Ik hou van Holland RTL’s énige succesvolle zaterdagavondshow is? Als je dat serieus meent, moet je toch écht kijkcijfers leren kijken.

      /   Reply  / 
    1. Nick

      Niet het enige, maar hij heeft wel gelijk. IhvH was wekenlang het best scorende programma van de Zaterdag. Misschien moet jij je huiswerk dan eens doen… SBS leed nogal onder IhvH

        /   Reply  / 
  3. Joey

    Zou Klaas van der Eerden (Wipeout) niet leuk zijn voor ‘Ik hou van Holland’ ter vervanging van Beau?

      /   Reply  / 
  4. Herman Roggeveen Auteur

    Ik gok op Martijn Krabbe of Edwin Evers. En heel misschien dat Gordon zijn plekje opvult

      /   Reply  / 
    1. Mart

      Toch moet je niet bezuinigen op je boegbeelden. Je ziet wat er dan gebeurt. Nee dan maar wat b sterren weg. Zou mij nog benieuwen of ze carlo en irene bij de zender weten te houden, dan zullen ze toch echt over de balk moeten komen.

        /   Reply  / 
    2. Nick

      Edwin Evers lijkt me wel leuk ja

        /   Reply  / 
    3. Ben Profijt

      Edwin Evers zit al regelmatig in de “Ik Hou Van Holland” band.
      Let maar eens op de eind credits ;-)

        /   Reply  / 
  5. Mart

    Nee joh geen martijn krabbe in IHVH. Nee martijn en linda zijn wat mij betreft de 2 beste maar hebben totaal geen chemie met elkaar. Nee dit kan ook wel eens een reden zijn voor linda om weer richting de PO te gaan. Maar als ze blijft dan zet ik in op Vigo waas. Denk namelijk dat linda dat graag zou willen, edwin evers is de 2de mogelijkheid.

      /   Reply  / 
  6. Sandra

    Helemaal met Erland eens.
    Ik begrijp dat Beau een uitdaging nodig heeft, maar om nu naar SBS te gaan….
    Hopelijk is hij snel weer terug bij RTL.

      /   Reply  / 
  7. jp

    misschien wel Jack Spijkerman?

      /   Reply  / 
  8. Jorn

    Ik houd er niet van om op een paar beelden iemand te beoordelen, maar ik vond Erland erg onsympathiek overkomen in RTL Boulevard. Met zijn opmerkingen reageert hij als een slecht verliezer. Galjaard moet wel oppassen, want voor je het weet kaapt SBS nog meer toppers bij RTL weg…

      /   Reply  / 
    1. Arno

      Toppers bij RTL, wie???

        /   Reply  / 
  9. m

    Snap echt niet dat deze jongen deze neerwaartse spiraal ingaat.
    Moeten nog maar zien of over een jaar de mensen Beau nog kennen , denk van niet.

      /   Reply  / 
  10. Nick

    SBS is een hele stap terug. Geef Erland helemaal gelijk

      /   Reply  / 
  11. manuela

    SBS is helemaal geen stap terug want ze hebben tot nu toe de gezelligste shows weten neer te zetten met een krap budget maar je moet alles ene keer in je leven geprobeerd hebben toch!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>