Erland Galjaard zoekt verklaring voor slechte score Waar Is Elvis?

RTL wilde deze zomer met een leuk programma op de vrijdagavond komen en kreeg Waar Is Elvis? in de schoot geworpen. Een best wel grote gek die verkeerd is uitgepakt. Of het nu komt door een gebrek aan belangstelling voor Elvis, de presentatiecombi Gordon en Jamai, de opzet van het format of concurrerende programmering… het is onduidelijk. Afgelopen vrijdag keken er 278 duizend mensen, ruim 100 duizend minder dan de week ervoor. “Het valt behoorlijk tegen”, vindt programmabaas Erland Galjaard.

Tegenover Shownieuws zegt hij: “Ik vind het geen slecht gemaakt programma, in tegendeel. Kennelijk hebben de mensen nu geen interesse in Elvis Presley.” Het programma Waar Is Elvis? is een opwarmertje voor een musical-voorstelling die dit najaar in het land is te zien. Galjaard suggereert nog dat de focus nu mogelijk meer op Michael Jackson ligt, die onlangs overleed.

Aangezien er maar vijf afleveringen komen van Waar Is Elvis – waarvoor het meeste al voor de eerste uitzending is opgenomen – gaat er inhoudelijk niet worden ingegrepen. “We hebben het er wel over gehad. Maar we zoeken met name naar verklaringen, al is dat bij nieuwe formats altijd lastig.”

Het is spijtig voor alle betrokkenen, al kan RTL 4 inmiddels weer een deukje oplopen. De laatste echt grote flop was Million Dollar Wedding. Het afgelopen jaar heeft de zender zich flink herstelt van twee kwakkelende seizoenen. Op 24 augustus is de najaarspresentatie van de zender, dan moet duidelijk worden wat de RTL-zenders nog in petto hebben voor de kijkers.

Zie ook:
- RTL scoort slecht met Waar Is Elvis
- RTL wil The King tot leven brengen met Waar Is Elvis

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “Erland Galjaard zoekt verklaring voor slechte score Waar Is Elvis?

  1. Jeje

    Jensen kwam toch terug op RTL 5?

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      nee daar is niks van waar. Waar heb je dat gehoord?

        /   Reply  / 
  2. MASIS

    @ Herman:

    Denk je dat Idols terugkomt dit najaar? En wanneer begint Ushi & van dijk? En er waren geruchten dat Jensen ergens terugkwam, is er meer duidelijkheid waar en komt top of the pops ook terug want dat werd ook gezegd?

      /   Reply  / 
    1. Penisscheet

      Top of the Pops was later een roddel. Dennis weening vertelde dit bij 3FM

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        Wat jammer zeg! Alle leuke programma’s verdwijnen en er komen alleen maar slechte voor in de plaats!:(

          /   Reply  / 
      2. Linaaah

        Jammerr…ja had ik ook meegekregen dat Stacy & dennis het nieuwe Top of The pops gingen presenteren:(

          /   Reply  / 
  3. jensen!!

    Ja herman dan kan je ons wel negeren, maar je hebt zelf een blog gezet dat Jensen waarschijnlijk terugkomt, hoe zit dat nou???

      /   Reply  / 
  4. Linaaah

    Echt jammerr..het is een heel leuk programma..de conbinatie van Jamai & Gordon..is goed..alleen jammerr..dat mensen er niet meer naar kijkenomdat Gordon het presenteerd..

      /   Reply  / 
  5. Robert

    Waarom zou TOTP terugkomen? Dan zou dat toch ook in Engeland moeten gebeuren? Het zou dan waarschijnlijker zijn dat ‘RTL Musicworld’ terug komt.

      /   Reply  / 
  6. Hans

    Het format is slecht. De presentatie is bagger. De vragen helaas alleen voor Elvis kenners. Helaas dus geen succes. Het ligt niet aan Elvis maar aan het programma zelf.

      /   Reply  / 
  7. Herman Roggeveen Auteur

    Om jullie vragen te beantwoorden: bij mijn weten komt Ushi & Van Dijk vanaf oktober op tv. Een nieuw seizoen Idols/X Factor verwacht ik niet eerder dan najaar 2010. En volgens mijn informatie komt Jensen in het nieuwe seizoen op RTL 5 terug, maar daarover vast meer op de najaarspresentatie.

    Van Top of the Pops of Toppop heb ik zelf niets gehoord.

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Ik hoop echt dat Jensen terugkomt! Vind hem echt geweldig en keek er vroeger elke dag voor het slapen naar!

        /   Reply  / 
    2. Jeje

      Thnx voor de info. Nog even afwachten dan…

        /   Reply  / 
  8. boer piet

    Volgens mij zijn de mensen ook een beetje homo-moe (herken ik althans flink bij mezelf). En dan wordt dit er nog wel gepresenteerd door twéé! Hoe verzin je het.

      /   Reply  / 
  9. gtst2007 - nieuwe naam voor de site nodig

    het najaar van RTL4
    - nieuwe seizoen van Ik hou van Holland zonder Beau
    - laatste seizoen Gooische vrouwen
    - 20 ste seizoen gtst
    - 20 jaar bestaan RTL4
    - éénmalig Telekids
    - de tv kantine
    - nieuwe programma Carlo en Irene
    - enz

      /   Reply  / 
    1. Chiel

      Telekids werd later weer ontkend.

        /   Reply  / 
  10. Kees

    Het is echt geen slecht programma en Jamai doet het echt wel leuk.
    Ik kan alleen niet langer kijken naar die kop van Gordon. Heb het helemaal gehad met die eikel!!!!

      /   Reply  / 
  11. Zo

    erland bel me ff op dan vertel ik je wel ff wat er allemaal mis is met Waar Is Elvis..WIE?

      /   Reply  / 
  12. Koos

    Alleen al door Gordon zullen er heel veel mensen niet kijken. Ik kan die man ook niet uitstaan. Hij moet zijn haar maar weer ean andere kleur geven!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  13. Pingback: Jamai: Elvis als fonduen, je moet er van houden | Zappen

  14. Gerda

    Ik ben een groot Elvisfan, maar dit programma slaat nergens op. Hoe kan zoals za.een vrouw, die best kan zingen, maar absoluut nergens in de verre verste maar ook op Elvis zijn stem lijkt, doorgaan en een man, die er WEL op lijkt wordt afgevoerd ??? Dan schakel je toch gelijk naar iets anders over.De jury slaat ook nergens op dus. Wel vind ik Jamai leuker en beter dan Gordon, die is nu wel passe hoor.
    Er onbtreken ook veel te weinig echte Elvis-opnamen en muziek. Goed orkest maar laat vooral NIET een vrouw Elvis nadoen… The King is trouwens niet na te doen, die was uniek. De enige persoon die ooit Elvis perfect kon immiteren was HELMUT LOTTI destijds bij Hennie Huismans.
    Gerda

      /   Reply  / 
  15. lpvermeulen

    het komt echt door gordon…de meeste mensen zijn hem gewoon zat..altijd maar grapjes maken ten koste van anderen en er dan zelf het hardst om lachen…geloof me,als er een andere presentator dan gordon zou zijn had het wel aangeslagen..vroeger vond ik hem ook leuk maar het is te veel mensen afzeiken en hardst om jezelf lachen,,,kijk maar, alles wat hij presenteert of aanraakt flopt,,zijn nieuwe cd is geflopt ,singing bee flopt etc … en dat nog een reden denk ik dat ,,elvis flopt komt omdat de mensen homo moe zijn op rtl4.. ik ben zelf ook homo.maar niemand die het aan mij merkt en ik ben ook geen gilnicht,,dat is niet nodig…..ze verpesten het voor de ,,normale homo,s

      /   Reply  / 
  16. kitty

    waneer halen ze dit pulp programma van de buis???
    want het draait hier niet om elvis maar om gordon,die zonodig weer een programma verpest door de leukste thuis te spelen,mischien eerst zangles nemen gordon want je hebt echt geen stem,en dat nichterige gedoe is een schande voor de echte homo.

      /   Reply  / 
  17. CJH

    Erland Galjaard zoekt verklaring voor…………..
    Daar is een heel eenvoudig antwoord op!
    We hebben het helemaal gehad met Gordon, zijn flauwe grappen, altijd denken dat het om hem draait, iedereen afzeiken, hij wordt met de dag irritanter. Nu maar hopen dat Jamai niet in zijn voetsporen treedt.

      /   Reply  / 
  18. dora

    Laten we eens beginnen om die overjarige puber, genaamd Gordon, van de buis te halen.
    Misselijk word je van zo’n dikke jaloerse allesweter! Laat eens een frisse wind door zo’n programma waaien zeggen!

      /   Reply  / 
  19. Rejan

    Kan Erland Galjaard ook al niet nadenken? Singing Bee scoort nu wel, maar niet omdat Goor dat presenteert en het nu ineens wel goed is, maar omdat er niets anders op de Tv is in de zomermaanden.

      /   Reply  / 
  20. THE COLONEL

    Als blijkt dat Gordon daadwerkelijk zich negatief
    heeft uitgelaten, wat betekent dat beide presentatoren blijk geven over hun gedachten over “WAAR IS ELVIS?”, moet RTL4 het programma per direct stoppen.
    Geen aflevering 3, 4 & geen “finale” gaan uitzenden.
    Het is dat de kijker het grote ongenoegen heeft uitgesproken over de show, niet Elvis-waardig is, zeker geen zoektocht naar de beste Elvis vertolker ( de beste 2 zijn er inmiddels al uit die aan het Elvis-profiel volledig voldoen – Frank Anthony & Ruud Kuijpers ), de kandidaten te weinig aanbod komen met hun blijk van Tribute/vertolking kunnen geven en de slechte hosting leid tot de lage kijkcijfers.

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Wat een onkundig antwoord! Beste Elvis vertolkers Ruud K en F Anthony? Waar kom jij vandaan? Plopsaland of mars? Laat me niet lachen!!!!! Zo mogen nog niet in de schaduw van die Bouke!

        /   Reply  / 
  21. Bas2

    Ik en volgens mij meerdere met mij (zoals ik hier ook lees) zijn een beetje homo moe. Al die nichten de laatste tijd op tv. Rtl boulevard zit er al stampvol mee. Laten ze nog eens twee nichten zo’n programma presenteren. Ze vernichten heel Elvis. Rtl gay. Maar vooral die relnicht van een Gordon komt de laatste tijd m’n strot uit. Nederland heeft die vent nou wel gezien. Alleen de combinatie van hem met Joling was leuk. Als ik hem nu tegen kom op tv met die geblondeerde foute kop van hem nu zap ik gelijk al weg. Genoeg redenen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>