Najaarspresentatie RTL: Weinig nieuws, wel gezellig


De najaarspresentatie van RTL zit er op. Weinig nieuws, de meeste programma’s uit het najaar kwamen al eerder naar buiten of zijn een prolongatie van eerdere succesvolle reeksen. Neemt niet weg dat de presentatie de moeite waard was om bij te wonen.

Prima verzorgd in ‘t Spant in Bussum. Mooie en vooral ruime lokatie, leent zich er uitstekend voor. Froukje de Both mag de presentatie inleiden en kwebbelt wat met haar collega’s. Daarna het verhaal van CEO Bert Habets, die zijn puntenplan van vorig jaar nog eens aanstipte, aangaf hoe moeilijk dat was geworden door de crisis, maar dat RTL op de goede weg is. Spraakmakend is natuurlijk het lanceren van een vijfde zender – RTL 8 loopt ten slotte niet echt als een trein – al blijkt RTL Lounge een digitaal kanaal, vooralsnog alleen beschikbaar via UPC en Ziggo. RTL Lounge richt zich op de vrouw.

Vervolgens de najaarsfilm. Veel fragmenten uit het afgelopen jaar en ook wat uit het nieuwe seizoen. Expeditie Robinson, So You Think You Can Dance, De Frogers Helemaal Heppie, Ibiza 24/7, Benelux Next Topmodel, Ushi & Van Dijk en ook Glitter Glamour Gordon (heel veel lachen) zien er goed uit. Zelf heb ik mijn bedenkingen bij het programma van Ursul de Geer, Wat Vindt Nederland, Wannahaves en toch ook Over de Kook. Wel een enthousiasmerende promofilm, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de persviewing van SBS vorige maand er mooier uitzag.

In de zaal is bijna elk RTL-gezicht present. Van de mensen van het ontbijtnieuws tot de gesponsorde programma’s overdag in het weekend tot soapies tot een (nog) onbekend jurylid van een talentenjacht. Als ik dan toch enkele ontbrekende mensen moet noemen: Herman den Blijker, Robert ten Brink en de boys van RTL Boulevard.

En Robert Jensen. Van zijn comeback lijkt (nog) geen sprake, ondanks een eerder bericht hier op Zappen. Dat kwam toch echt heel dicht bij de bron vandaan (niet Jensen zelf maar ‘t scheelde weinig) dus dat gaan we nog maar eens proberen te acherhalen.

De belangstelling van de pers leek iets tegen te vallen; de zaal bij lange na niet vol en op elke journalist lijkt 1 presentator/tv-gezicht voor handen.

Na de viewing was er gelegenheid tot interviewen. Zappen sprak met Peter van der Vorst, Linda de Mol, Bastiaan van Schaik (BNTM), Jan Kooijman (SYTYCD, GTST), Dennis Weening, Carlo Boszhard en Martijn Krabbé. Die ga ik vanavond uitwerken en kun je morgen en woensdag verwachten. Denk aan: Carlo over Telekids, Martijn over een nieuw programma, Jan Kooijman over zijn soapmama Joke Bruijs en Linda de Mol over Tante Cor.

Alle berichten over de najaarspresentatie van RTL lees je hier terug.

Zie ook:
- Peter van der Vorst presenteert jubileumshow Typisch RTL
- Definitief eigen tv-show medium Peter van der Hurk
- Nieuwe Frogers-soap heet De Frogers Helemaal Heppie
- Nog een addertje onder het gras bij Expeditie Robinson 2009
- RTL komt met vijfde zender

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Najaarspresentatie RTL: Weinig nieuws, wel gezellig

  1. Bernie

    Ben erg benieuwd naar je interviews herman, vooral die met Carlo. Maar Telekids zal wel niet door gaan…

      /   Reply  / 
  2. Leroy

    Ben benieuwd naar de interviews, vooral met Lina, Carlo en Jan Kooijman!

      /   Reply  / 
  3. MASIS

    Ik zei het je toch dat dat van Jensen flauwekul was. Er wordt maanden over gesproken maar niemand kan iets bevestigen en nu gaat het blijkbaar ook niet door. Erg jammer en een gemiste kans.

    De presentatie van dit jaar? Hmm vorig jaar veel beter. Veel wisten we al. Het enige programma wat me interesseert en ik ga volgen is Ushi.

      /   Reply  / 
    1. Bernie

      Logisch dat er al veel van bekend was, de helft van de najaarsprogrammering start deze en volgende week!

        /   Reply  / 
  4. Mart

    @Herman: Krijgt martijn nog ene nieuw programma naast de slimste, topchef vip’s en x factor????

    Ben vooral benieuwd naar de intervieuws met Martijn, linda en carlo.
    Benieuwd ook hoe deze mensen in het echt zijn. Linda volgens mij zeer zakelijk, carlo volgens mij ook al doet hij op tv anders overkomen. Met martijn kan je volgens mij wel lachen.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Linda was zoals ze altijd op tv is: met een glimlach en heel vriendelijk. Carlo nam de meeste tijd en was ook het meest geïnteresseerd. Martijn was heel vriendelijk en nam ook de tijd. En idd, nog een nieuw programma voor hem.

        /   Reply  / 
      1. Mart

        Je zal wel duidelijk merken dat sommige presentatoren als linda, wendy en carlo en irene meer aandacht krijgen dan presentatoren als peter van der vorst en bridget maasland. Maar volgens wordt Martijn Krabbe door de pers ook nog niet als A ster gezien, of heb ik dat verkeerd.

        Als hij inderdaad nog een nieuw programma krijgt heb je een primeur. Zou het maar op tijd plaatsen anders gaat een ander er met de primeur vandoor.

          /   Reply  / 
      2. Mart

        Moet ik denken aan een amusementsshow, spelshow of een programma op locatie( bijvoorbeeld nieuw klusprogramma)

          /   Reply  / 
  5. Jeroen

    Herman, Xfactor komt terug, maar Angela’s agenda zit nogal vol. Xfactor dus zonder Angela of hoe zit dat precies?

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      dat heb ik niet gecheckt. maar op zich waren alle juryleden van de afgelopen serie present, ook stacey en eric, die verder niets te doen hebben met RTL. Gordon en Angela natuurlijk wel.

        /   Reply  / 
      1. Mirelle

        Er staat in het stuk hierboven dat er een (nog) onbekend jurylid van een talentenjacht aanwezig was. Is er geen naam bekend, man of vrouw, of alles nog secret ? En van welke show, met de drukke agenda van angela zou het van de X-Factor kunnen zijn….

          /   Reply  / 
  6. Mart

    Gefeliciteerd Herman met 25 nieuwe volgers.Klapvee keuring was al top, en nu ook nog de bezoeken aan de najaarspresentaties. Zit er donderdag weer klaar voor. Hoe laat begint het donderdag?
    En dan nog de glazenbol wat ik het derde top item vind van deze blog!

      /   Reply  / 
  7. Boudewijn

    En wat qua buitenlandse series?
    Ik lees er niets over…

    Is dan echt geen een zender wakker genoeg om Dollhouse uit te gaan zenden??

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      nauwelijks aandacht voor tijdens presentatie. zal de persmap nog eens doorspitten, morgen een berichtje.

        /   Reply  / 
  8. el-g

    en Tineke Schouten er werd bij haar komst eind 2008 bij RTL verteld dat naast de zes specials (in Januari en februari) ook het najaar van 2009 met een eigen show zou komen met typetjes… grote rol weggelegd voor Bep Lachebek…. zal wel niet denk ik…

      /   Reply  / 
    1. Mart

      Hoop het niet.Tineke schouten op prime time is gewoon te armoedig voor woorden. Maargoed in januari/februari zullen we er wel weer aan moeten geloven.

        /   Reply  / 
  9. Pingback: Najaarspresentatie Publieke Omroep; updates via Twitter | Zappen

  10. Brian

    Kunnen we die najaarsfilm nog ergens terugkijken?

      /   Reply  / 
  11. Mirelle

    “een (nog) onbekend jurylid van een talentenjacht”

    Wie wordt hiermee bedoeld ? Man/vrouw ? X-Factor ?
    Ben benieuwd.. Stacey, Eric en Gordon lijken me zeker voor de X-F, de drukke agenda van Angela lijkt me mogelijkheden te bieden aan een nieuw jurylid bij X-F.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>