Weer een revival: RTL brengt Zeg ‘ns Aaa terug op tv

Het nostalgie-gevoel van de Nederlandse tv-kijker wordt opnieuw opgewekt door RTL 4. De zender komt in 2009 met 13nieuwe afleveringen van Zeg 'ns Aaa. En een groot deel van de originele cast verleent medewerking.

Naast Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen), Gert-Jan van der Ploeg (Hans Cornelissen) en zijn vriendin Wiep (Kiki Classen) zal ook een aantal nieuwe gezichten te zien zijn.

In de nieuwe serie, waarvan de opnames in januari starten, is Mien Dobbelsteen nog steeds de huishoudster met het hart op de tong en inmiddels de assistente van dokter Gert-Jan van der Ploeg. Hij heeft de artsenpraktijk van zijn moeder Lydie van der Ploeg overgenomen en heeft met zijn vriendin Wiep het ouderlijk huis betrokken. Dokter Lydie en haar echtgenoot Hans Lansberg zijn inmidddels met pensioen en vertrokken naar hun tweede huis in Frankrijk.

Schrijver Chiem van Houweninge heeft het idee voor nieuwe afleveringen eerst bij de Vara geplugd, maar die omroep hapte niet toe. Toen kwam RTL in beeld. Zenderbaas Erland Galjaard zegt in De Telegraaf dat hij wel zijn voorwaarden had: Carry Tefsen moest meedoen en de serie moest naar deze tijd worden vertaald. Verder heeft hij het idee om in de wachtkamer van de praktijk wekelijks een bekend figuur te laten opdraven. "Wat in het verleden het bekende lijk in Baantjer was, zou nu de gastrol in Zeg 'ns Aaa kunnen worden: wie is deze week de beroemde patient?"

Het regent de laatste tijd programma's op televisie die nieuw leven worden ingeblazen. Wat te denken van Wie Ben Ik?, Showroom, In de Hoofdrol en Seth & Fiona. Zeg 'ns Aaa was vroeger een groot succes en is recent nog in het theater opgevoerd.

Wel goed dat RTL weer investeert in eigen drama, vroeger stikte het op de zender immers van dergelijke producties terwijl de dramaseries van Nederlandse bodem bij RTL nu op een hand zijn te tellen. Ben erg benieuwd hoe goed dit gaat scoren.

Zie ook:
- Avro maakt nieuwe serie Ti-Ta-Tovenaar
- Frits Sissing doet revival In De Hoofdrol
- Joris Linssen blaast Showroom nieuw leven in
- Tros blaast Bananasplit nieuw leven in… met Frans Bauer
- Nog meer revivals: Wendy van Dijk blaast Ushi nieuw leven in
- Paul de Leeuw werkt aan nieuwe serie Seth en Fiona
- Nog meer nostalgie op tv: 1 van de 8 terug
- 'Avro brengt In de Hoofdrol weer tot leven'

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Weer een revival: RTL brengt Zeg ‘ns Aaa terug op tv

  1. Ramon

    Het gaat scoren. Een ding eraan is jammer dat het niet bij de VARA gebeurt.

      /   Reply  / 
  2. gor

    Dit heeft RTL 4 nodig !

    Goedzo!
    Mooie zet

      /   Reply  / 
  3. Mart

    Lijkt me een uitstekend zet. Je kunt niet alleen maar bezuinigen. Ben juist erg benieuwd op welke dag ze dit gaan uitzenden, de woensdag of vrijdag misschien?Hoop in iedergeval niet in het weekend, alles wordt daar al in gepropt.

      /   Reply  / 
  4. jasper

    ik zou dit programma keihard op vrijdagavond zetten.daar is het niet te vol en kunnene wat gebruiken.

      /   Reply  / 
  5. Ria

    Leuk!

      /   Reply  / 
  6. Tim20

    het zou een stunt zijn als SBS ofzo ook Oppassen terug zou brengen!

    overigens goede zet van RTL4. Natuurlijk hoort het gewoon bij de Vara, maar ben allang blij dat het uberhaupt terugkomt!

      /   Reply  / 
  7. Tommy

    Mwa ik word een beetje gek van al die oude programma’s in een nieuw jasje ik hoop dat deze hype snel afgelopen is!

      /   Reply  / 
  8. anoniem

    @ Tommy

    Nee ik hou er eigenlijk ook niet zo van! Maar Zeg ‘ns Aaa is een uitzondering.. Echt geweldig dat het terug komt! Vooral ook omdat de cast hetzelfde is gebleven: De belangrijkste karakters tenminste!

      /   Reply  / 
  9. Tommy

    Waarom maakt Rtl niet van Rtl8 een klasiektv kanaal met oude afleveringen herhalingen van:
    Wie ben ik, Zeg ns Aaa, Vrienden voor het leven, Knightrider, Samsam, Flodder, Cheers, M.A.S.H, Een Eigen Huis, Kees en Co, Oppassen, Schaep met de vijf pooten, De Familie Knots, Married with the Childeren, A Team, Wings.

      /   Reply  / 
  10. Patrick Wartena

    Dit programma is oude koek , was vroeger leuk om naar te kijken.

    Maar zal nu een flop worden.

    Het is simpelweg niet van deze tijd.

    Dus het zal niet lang duren , dat het programma weer snel van de buis verdwijnt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>