Hoge verwachtingen van nieuwe serie Zeg ‘ns Aaa

Als ik heel eerlijk ben, was ik wel een beetje verrast, toen RTL 4 half oktober bekendmaakte met een nieuwe serie te komen van Zeg ‘ns Aaa. Weliswaar past de comeback goed in deze tijd, waarin het ene na het andere nostalgische programma nieuw leven wordt ingeblazen. Maar is Zeg ‘ns Aaa niet heel erg voor de 50+doelgroep waar RTL zich helemaal niet op richt? Volgens eigen zeggen is de serie geschreven naar deze tijdsgeest, met botox, plastische chirurgie en soa’s.

Het is in elk geval prijzenswaardig dat RTL 4 weer investeert in een Nederlandse serie. Dat genre kwam er de laatste jaren toch bekaaid vanaf. En Zeg ‘ns Aaa krijgt zo ongeveer het mooiste plekje van de week: zaterdagavond om 20.00 uur.

De spil in Zeg ‘ns Aaa is Mien Dobbelsteen, de assistente van Dr van der Ploeg. Die dokter is niet langer Sjoukje Hooymaayer maar Hans Cornelissen, de inmiddels zeer volwassen zoon Gert-Jan. Hij is getrouwd met Wieb Lansberg (Kiki Classen) en runt nu de huisartsenpraktijk.

Het is trouwens griezelig hoe goed Carry Tefsen (Mien Dobbelsteen) is opgemaakt. Ze ziet er bijna nog net zo ‘jong’ oud als bij het einde van de originele serie. Terwijl ze nog niet zo heel lang geleden was te zien als de zwaar bejaarde Opoe in ‘t Vrije Schaep. Erg knap geschminkt en erg knap gespeeld.

De verwachtingen bij RTL zijn hooggespannen voor Zeg ‘ns Aaa. En die eerste aflevering zal ook best hoog scoren, gok ik. Maar hoeveel daar na drie weken nog van over is? Spannend!

Zeg ‘ns Aaa, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Weer een revival: RTL brengt Zeg ‘ns Aaa terug op tv
- Endemol-baas Paul Römer verwacht tegenvaller bij Zeg ‘ns Aaa

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Hoge verwachtingen van nieuwe serie Zeg ‘ns Aaa

  1. Flakin

    Bah! Die Mien ziet er al eng uit, maar wat dacht je van die dokter! Die ziet er pas eng uit! Plastische Chirurgie?!

      /   Reply  / 
  2. sleurhutje

    Ik ga zeker niet kijken met een reclameblok er tussen van 7 minuten

      /   Reply  / 
  3. RJ

    je hebt de originele serie dus duidelijk niet gezien Flakin….

      /   Reply  / 
  4. Chiel

    @ Stierhutje, dan neem je het toch op of kijk je het op RTLgemist. Stel je niet aan!

      /   Reply  / 
    1. sleurhutje

      Ik maak zelf uit wat ik kijk
      Dat jij een natte toasti bent

        /   Reply  / 
      1. RJ

        grow up

          /   Reply  / 
  5. Jeff0

    Ik gok richting de 2 miljoen vanavond, misschien zelfs er over heen!

    En ik denk dat het volgende week wel ietsje zakt, en dan weer ietsje toeneemt etc.

      /   Reply  / 
  6. mart

    Er staat wel een nos journaal tegenover en 15 minuten mooi weer de leeuw beide toch goed voor zo’n 2 miljoen ik denk dus 1,5 voor zeg ‘ns Aaa en ook 1,5 voor ik hou van holland,maargoed misschien scoort het wel meer dan 2 miljoen en dan zal ik hou van holland daarop meeliften met ik denk dezelfde cijfers.

      /   Reply  / 
  7. Jan O.

    Carry Tefsen heeft plastische chirurgie ondergaan.

      /   Reply  / 
  8. Nick

    Ik vond het niet zo erg leuk moet ik zeggen…

      /   Reply  / 
  9. Tommy

    Het Schaep is totaal niet grappig dit vond ik wel erg leuk.

      /   Reply  / 
  10. Grimlock

    Dit vond ik veel leuker dan het Schaep en al helemaal leuker dan Gebak van krul.

      /   Reply  / 
  11. Mar

    Ik had hoge verwachtingen…jeugdsentiment natuurlijk, maar ik vond het behoorlijk tegenvallen. Flauw, schreeuwerig, druk en geacteerd alsof ze op toneel stonden i.p.v. voor de camera.

      /   Reply  / 
  12. tierentier

    ach man, dit zijn allemaal oude serie’s waar ze weer leven in willen blazen omdat ze gewoon niks meer weten en het non stop herhalen van oude meuk wordt ook niet gewaardeerd. het punt is niemand zit te wachten op zeg eens a of wat dan ook in nieuwe content. Iedereen verwacht het oude meer van hetzelfde, wat nooit het geval is natuurlijk. Nieuw acteurs nieuwe verhalen in nieuwe content is gewoon faal

    oude gelul met nieuwe content is gewoon altijd een grote faal actie. Na de reclame hiervan te zien had ik al zoiets van dit wordt echt helemaal niks. Inplaats dat je naar mensen zit te kijken die ook echt in hun tijd staan, sta je naar een krijsende oma te kijken, waar een stel bad acting figuren omheen spelen waar je ziek van wordt.

    ik heb de aflevering gezien, en ze kunnen het ook beter gelijk schrappen. Denk dat de serie seizoen 2 niet gaat halen.

      /   Reply  / 
  13. Peter

    Nee inderdaad, dat had ik niet zo hoog verwacht. En dan scoort Ik Hou Van Holland ook weer als vanouds. Top, hoop dat het zo blijft. Vond het ook een leuke serie, ook al kende ik de vorige niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>