Op de emotie gestoeld: Bonje met de Buren

Burenruzies. Volgens Natasja Froger jaarlijks voor 800 duizend mensen een reden om te verhuizen. Dat is heftig. Burenruzies zijn ook bijna altijd goed voor leuke/spannende/emotionele televisie. RTL 4 en Talpa springen daar nu op in met Bonje met de Buren, waarin Froger en John Williams de ruzie proberen te sussen zodat de buren weer vredig naast elkaar kunnen leven. De eerste aflevering is vanavond op tv.

Persoonlijk lijkt het programma me helemaal niets. Zowel John als Natasja zijn erg invoelende mensen die mensen makkelijk aan het praten krijgen. Vaak volgen er dan zielige of hartverscheurende verhalen, waarbij geen moeite wordt gedaan de emoties enigszins in de hand te houden. Hun programma’s zijn duidelijk op de emotie gestoeld.

Dan kijk ik toch liever naar De Rijdende Rechter. Mr. Frank Visser met zijn pretoogjes en olijke blik die toch een vrolijke kwinkslag weet te geven aan de meest kneuterige burenruzies. Op die manier vind ik het prachtig om naar te kijken.

In de eerste aflevering zien we Henk en Jan in Nijmegen. Twintig jaar geleden kochten deze broers samen een huis, een voormalig opvangpand voor pleegkinderen. Het huis werd in tweeën gedeeld waarmee de twee ook buren werden. Voordat het conflict begon, deelden ze alles met elkaar: ze zaten samen op voetbal, gingen samen op vakantie met het hele gezin en kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer. Nu wordt er al drie jaar niet meer met elkaar gesproken. Het conflict is volgens Henk veroorzaakt door een verbouwing, met name bij het plaatsen van de schutting zou het mis zijn gegaan. Volgens Jan is het conflict begonnen om een andere reden en was de schutting de druppel die de emmer deed overlopen.

Ik zal het vanavond eens proberen met John en Natasja. Misschien zit ik er volledig naast met mijn vooroordeel. Wat verwachten jullie?

Bonje met de Buren, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Natasja Froger: Ik blijf bij SBS en RTL
- RTL haalt Natasja Froger binnen

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Op de emotie gestoeld: Bonje met de Buren

  1. Martijn

    Ik verwacht een leuk programma, al kijk ik vanavond weer naar wie is de mol.Voor mij dus later via rtlgemist.

      /   Reply  / 
  2. Vincent

    Van Talpa, dus ik vind het top! ;-)

      /   Reply  / 
  3. Hermanisdik

    Wat boeit ons het wat jij vindt? Wie ben jij? Jij denkt echt dat je heel wat hebt gemaakt in de mediawereld: keep on dreaming :)

      /   Reply  / 
    1. Laila

      Nee, wat jij schrijft is boeiend!

        /   Reply  / 
  4. Laila

    Ligt er helemaal aan hoe dit programma wordt gebracht en gemonteerd. Het kan leuk zijn, maar ook tenenkrommend. Afwachten maar!

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Tenenkrommend verwacht ik niet, aangezien talpa de producent is.

        /   Reply  / 
  5. karin

    ik zit te kijken naar de uitzending van 18 maart met joyce, die diabetes heeft.
    ik heb in en in medelijden met dat arme meisje.
    zelf heb ik epilepsie, en ben 48 jr. en toch is het nog moeilijk om er mee te leven. ik ken deze aanvallen een beetje. ook ik heb dit gehad, gelukkig niet zo erg als joyce. en ik heb altijd iemand om mij heen gehad.
    die buren zijn zeer arrogant, en ik vind ze ook heel egoistisch.
    hoe kan je nu zeggen dat hun maar “mooi in de aap zijn gelogeerd” want hun zitten er mee opgescheept. BELACHELIJK deze mensen zijn GEZOND. dat kind niet. ik kon ook niet op die leefdtijd met mijn ziekte omgaan, en zoals ik zei nog heel moeilijk. deze mensen moeten eens wat meer compassion tonen. dit meisje moet geholpen worden. en ik zou zelf ook niet door 2 van die heksen geholpen willen worden. maar ja je moet er wel mee leven en als ze echt op iedere slak zou leggen, dan moeten die wijven maar oprotten. nu zit dat kind netjes te proberen om een goede relatie met hun te krijgen maar er zit altijd een MAAR bij. ik baal echt van die mensen. bah. dit gaat ook de slechte kant op. weer en weer.
    dat wijf moest eens ziek worden, dan weet ze wat het is.

      /   Reply  / 
  6. Vanessa

    Wow Karin, je reageert wel heel heftig. Ik vind dat deze twee dames heel goed en begripvol reageerden. Zeker gezien het feit dat dit meisje zelf schreef vanwege geluidsoverlast??
    Ik heb voor beide partijen begrip. Ik ben zelf ziek en begrijp daarom Joice haar verhaal, maar het mag nooit een excuus zijn. Volgens mij willen de buren er alles aan doen om dit meisje te helpen en hier mag ze dankbaar voor zijn, want inderdaad zij vragen hier niet om en zullen ook hun eigen problemen hebben.
    Ieder huisje heeft zijn kruisje en het is niet vanzelfsprekend dat mensen zo goed luisteren en zelfs bereid zijn om een rooster op te stellen! Ik zou een moord doen voor zulke buren!

      /   Reply  / 
  7. Sabrina

    Ik wil graag even kwijt dat ik helemaal achter Joyce sta. Die andere buren moeten niet vergeten dat ze ook jong zijn geweest en ik heb een moeder met diabetes en weet heel goed wat het is en hoe het werkt en dit is zooo zielig voor Joyce…die buren hebben geluk dat IK Joyce niet ben!!

    Dus Joyce, als je dit leest!! Je bent een supermeid en wees lekker jong, doe je ding en geniet!!!!

      /   Reply  / 
  8. kim

    alsof elke keer de deur hard dichtslaan door je diabetes komt.. dat geloof ik dus echt niet hoor!
    die buren zijn echt wel begripvol!

      /   Reply  / 
  9. karin

    ik vind dat ze weinig begrip hadden voor zo’n jong meisje.
    dat niet alleen deze buren wilde inderdaad wel helpen d.m.v. een “soort rooster” zodat ze Joyce in de gaten konden houden wat betreft haar diabetes.
    voor je het weet hebben ze beide een sleutel, en kan je je vrijheid opgeven voor je buren.
    deze mensen waren gewoon een stuk ouder, en wilde rust aan hun hoofd hebben, en Joyce kwam ergens wonen waar de mensen blijkbaar een stuk truttiger waren als waar zij vandaan kwam.
    en alles is inderdaad niet terug te brengen naar je ziekte, maar wel veel.
    als die buren echt “rust” willen hebben, dan gaan ze lekker in een hutje op de hei zitten.

      /   Reply  / 
  10. Danny

    Als ik zo deze bovenstaande reacties lees ben ik echt verbaasd dat deze Joyce zoveel steun krijgt van de meesten hier. Ik heb de aflevering pas net gezien op RTL gemist en op mij heeft ze geen goede indruk achter gelaten. Natuurlijk, ze heeft diabetes en dat is niet makkelijk om mee te leven maar toch. Haar buren reageerden juist heel begripvol. Zij gaat klagen over geluidsoverlast, terwijl ze zelf het meeste lawaai veroorzaakt, dat is pas ziek. Diabetes is toch geen excuus om alles maar te mogen doen. Die buren zijn erg tof dat ze nog bereid zijn haar te helpen ook, terwijl deze joyce hen als lawaaischoppers op tv wilde neerzetten, belachelijk. Moest ik even kwijt :)

      /   Reply  / 
  11. susanna

    ik zal zeker niet kijken heb nog liever bonje met me buren dan die aandachtsjunk van een froger aan mijn deur te krijgen word helemaal beroerd als ik haar zie

      /   Reply  / 
  12. Marie

    Die joyce gebruikt haar ziekte om zielig te doen. Ikzelf heb 2 broers met diabetes en ken daarnaast veel mensen die het ook hebben. En die woedeuitbarstignen komen voort uit hypo’s, je maakt mij niet wijs dat joyce 4x per week een hypo heeft! Dit is echt aanstelgedrag en ik irriteer me er heel erg aan!

      /   Reply  / 
  13. cjr

    helaas helaas niet genoeg deelnemers. Ondanks alle oproepen (we hebben nog tijd, er heeft iemand afgezegd enz.) toch niet genoeg. Vanavond komt er zelfs een herhaling (23-2-2011) ..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>