John de Mol en Matthijs van Nieuwkerk sluiten weddenschap

Een spannende weddenschap in Hilversum: John de Mol heeft Matthijs van Nieuwkerk uitgedaagd in het panel te komen van Ik Hou van Holland. Dat gebeurt als de kijkcijfervoorspelling voor drie Talpa-programma’s door John de Mol uitkomt. De mediamagnaat was gisteren te gast in De Wereld Draait Door en vertelde over de liefde voor het tv-vak – en dan met name het ontwikkelen van succesvolle programma’s.

De Mol omschrijft zijn vak als topsport. “Als er een nieuw programma is te zien, dan zit ik wel de volgende ochtend om half acht, acht uur voor de computer om de kijkcijfers te checken. Dat is toch het rapport dat je krijgt van het publiek. Als ze goed zijn, ben ik een hele week goedgehumeurd en kan iedereen alles bij me maken. Maar als ze slecht zijn ben ik bloedchagrijnig. Ik ben er dan dood- en doodziek van.”

Bij Talpa zijn continue tien tot twintig formats in ontwikkeling, waarbij John eigenlijk altijd wel het gevoel heeft dat enkele titels het succes van Big Brother dunnetjes over zouden kunnen doen. Dat was het format dat Endemol grootmaakte en vele miljarden opleverde.

Matthijs van Nieuwkerk verleidde John tot het voorspellen van de kijkcijfers van drie Talpa-programma’s van dit weekend, te beginnen bij Bonje met de Buren dat RTL 4 gisteren uitzond. “Het heeft zware concurrentie, dus ik zet voorzichtig in. Ik vind dat een programma dat primetime op een grote zender is te zien, de magische norm van 1 miljoen kijkers moet kunnen halen. Ik denk 1.1 miljoen.”

Ook Ik Hou van Holland krijgt het zaterdag moeilijk, denkt De Mol. “SBS komt met Move Like Michael Jackson waarvan ik geen idee heb wat het gaat doen. En Paul de Leeuw begint weer. Ik gok 1.4 miljoen voor Ik Hou van Holland.” Wat Vindt Nederland met Jack Spijkerman gaat aansluitend 1,2 miljoen scoren, denkt hij.

Matthijs wil de ‘weddenschap’ in eerste instantie met een ‘heel dikke taart’ belonen, maar John de Mol wil dat Matthijs plaatsneemt in het panel bij Ik Hou van Holland. De presentator stemt daarmee in, waarbij John een marge van 200 duizend kijkers per voorspelling krijgt.

Het is hoogst uitzonderlijk dat Matthijs van Nieuwkerk zijn opwachting maakt in een programma dat niet van hemzelf is. Ook is hij zeer spaarzaam met interviews rondom zijn persoon. De eerste slag is in elk geval binnen; Bonje met de Buren scoorde 1.278.000 kijkers en valt daarmee binnen de marge.

Bekijk het hele gesprek:

Zie ook:
- De Wereld Draait Door: Richting of over hoogtepunt?
- Vakblad: John de Mol machtigste man in Hilversum
- Revu: Matthijs van Nieuwkerk machtigste man in Hilversum

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “John de Mol en Matthijs van Nieuwkerk sluiten weddenschap

  1. P@trick

    Vandaag heeft John al gewonnen:)))

      /   Reply  / 
  2. Pim

    Inderdaad!
    6. BONJE MET DE BUREN 1.278.000

      /   Reply  / 
  3. Jeffrey

    Doet ‘ie toch niet ;)

      /   Reply  / 
  4. JP

    Helaas…. Ik Hou van Holland scoort veel te goed met ruim 1.9 miljoen kijkers. Wat Vind Nederland wel goed met 1.35 miljoen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>