Topman wil vooravond SBS 6 aanpakken

De vooravond van SBS 6 gaat dit jaar op de schop. Momenteel zijn er aangekochte realityseries en infotainment te zien alvorens Hart van Nederland om 19.00 uur begint. Daarna komen Shownieuws en Trauma Centrum. SBS-directeur Eric van Stade wil de vooravond vullen met uitsluitend Nederlandse programma’s. Mogelijk krijgt SBS 6 net als RTL 5 culinaire programma’s op de vroege avond.

In vakblad C21Media vertelt Van Stade over het gestegen marktaandeel onder de doegroep 20-49 jaar. Hij ziet nog opwaarts potentieel op werkdagen. “We gaan investeren en schotelen onze kijkers nieuwe dingen voor.”

De algemeen directeur: “Het tijdslot tussen 18.00 en 19.00 uur is zwak. Daar willen we nu een eigen programma gaan neerzetten. Er zijn een paar opties die ons erg aanspreken, maar een definitieve keuze is nog niet gemaakt. Het zou een kookprogramma kunnen zijn, maar ook een ander reality-format.”

In het vakblad geeft Van Stade aan dat het zaterdagavondprogramma Binnenkort Geopend met tv-kok Ben van Beurten een experiment is, om te kijken in hoeverre dat thema aanslaat. Afgelopen zaterdag keken er 240 duizend mensen naar Binnenkort Geopend.

De vooravond wordt door programmadirecteuren als een cruciaal moment gezien. Tussen 18.00 en 20.30 uur zou het ideale moment zijn de kijker binnen te lokken en vervolgens vast te houden op primetime, als de kijkdichtheid en daarmee ook de advertentiebudgetten het hoogst zijn.

Zie ook:
- Voorspelling: Dit gebeurt er in 2010 in Hilversum
- Hart van Nederland zakt uit kijkcijfer top 25

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Topman wil vooravond SBS 6 aanpakken

  1. lieke

    Beter goed gejat….

      /   Reply  / 
  2. Daan

    Goed nieuws dat dat vreselijke eentonige amerikaanse of engelse woonprogramma om 6 uur vervangen gaat worden, maar als ik de ideeën lees die er voor in de plaats moeten komen is originalitiet zoals gewoonlijk bij SBS6 weer ver te zoeken. Er is koken genoeg op de buis en ook reality is er voldoende. Kom eens met een uur durend lifestyle programma ala de 5 uur show van voorheen. Kost bets wel wat maar kan zeker een succes worden.

      /   Reply  / 
  3. m

    Als ze alleen al eens zouden stoppen met al dat bombastische gedoe van ,, heel nederland in de ban etc.. dan zou het zo maar eens kunnen zijun dat er meer mensen sbs gaan kijken.

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Ach, ze roepen nu ook al “Heel nederland omarmt de Nieuw Uri Geller”Terwijl De X Factor ze op dat zelfde tijdstip helemaal weggevaagd heeft, net zoals vorrig jaar btw

        /   Reply  / 
  4. Richard

    Laat over de rooien terug komen!!!! Was toen met wendy van dijk. Mensen moeten op straat opdrachten doen voor geld. Echt een gegarandeerde hit op dat tijdstip!!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: SBS 6 haalt Belgisch Huizenjacht naar Nederland | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>