Tina Nijkamp nieuwe directeur televisie SBS-zenders

SBS 6-zenderbaas Tina Nijkamp maakt promotie. In deze functie is ze eindverantwoordelijk voor de gehele programmering van de drie SBS-zenders NET 5, SBS 6 en Veronica en wordt ze lid van de SBS-directie. Voortaan is zij de directeur televisie van alle SBS-zenders in Nederland. Ze blijft dit voorlopig doen naast haar werkzaamheden als zenderbaas.

In de afgelopen jaren heeft Eric van Stade, Algemeen Directeur en tevens voorzitter van de Raad van Bestuur van SBS, de programmaportefeuille gevoerd. In 2009 werd Eric van Stade tevens eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van SBS Belgium waardoor het wenselijk werd de programmaportefeuille over te dragen. Tina Nijkamp, die vorig jaar door haar vakbroeders- en zusters werd uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar 2008, heeft zich volgens SBS inmiddels ingewerkt en is nu klaar om het stokje van hem over te nemen.

Eric van Stade: “Tina Nijkamp ademt televisie. Ze weet als geen ander hoe je een sterk televisiemerk bouwt en heeft haar vakmanschap de afgelopen jaren onomstotelijk bewezen. Tina heeft een duidelijke visie hoe de drie zenders verder kunnen groeien en is bij uitstek in staat om zich in die verschillende doelgroepen in te leven. Ik ben er vast van overtuigd dat haar talenten onze zenders nog meer succes gaan brengen.”

Tina Nijkamp begint met veel enthousiasme aan haar nieuwe baan: “In NET 5, SBS 6 en Veronica hebben we drie zeer sterke en duidelijk gepositioneerde merken in huis. De groei van de afgelopen jaren laat zien dat ieder merk afzonderlijk nog veel meer potentie bezit wat kan worden uitgebouwd. Ik ben zeer vereerd dat ik deze baan op me mag nemen en ga er samen met alle collega’s die iedere dag keihard werken voor onze tv-zenders alles aan doen om het succes uit te bouwen.”

Gefeliciteerd Tina, een mooie promotie. SBS 6 heb je de afgelopen jaren weten uit te bouwen tot een geduchte concurrent van RTL 4 en Nederland 1, veel succes in de nieuwe functie.

Zie ook:
- Tina Nijkamp uitgeroepen tot Omroepman (m/v) van het Jaar
- RTL liet K2 Zoekt K3 aan zich voorbijgaan
- Vakblad: John de Mol machtigste man in Hilversum

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Tina Nijkamp nieuwe directeur televisie SBS-zenders

  1. B.K.

    Ik vind haar een heel omsympatiek gezicht hebben, op deze foto helemaal. Ik heb haar ook echt nog nooit echt lachend gezien ofzo. Nee, ik mag haar niet zo.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Als je haar googelt, komen er wel lachende plaatjes boven. Weet alleen niet of het rechtenvrije foto’s zijn, daarom houd ik even vast aan deze persfoto.
      Persoonlijk vind ik Tina veel sympathieker overkomen dan bijvoorbeeld Erland Galjaard of Roek Lips. Heb haar wel eens ontmoet, toen erg vriendelijke vrouw hoor

        /   Reply  / 
  2. michael

    Hiermee promoveren ze haar eigenlijk weg. Verwacht eind mei een persbericht met een opvolger voor haar als zenderbaas. Zou me niets verbazen als dit dan Remko van Westerloo zal zijn.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Wegpromoveren? Misschien iets minder op de voorgrond voor de buitenwereld, ik zie het echt als een promotie hoor.

      Enne… mijn voorspelling is dat Dennis van Og de nieuwe zenderbaas van SBS wordt.

        /   Reply  / 
      1. Dik

        Kleine correctie: het is Dennis van Och…. En Remko Terlouw dan?
        al jaaaaren trouw aan SBS.

          /   Reply  / 
        1. Tom

          Dennis van Och de zenderbaas???? van ze lang zal ze leven niet.

            /   Reply  / 
  3. j006t

    Misschien kan ze iets doen aan die verschrikkelijke promo’s en reclame tijdens films!!

      /   Reply  / 
    1. Chiel

      Dat komt juist door haar. Ze (her)schrijft zelfs de teksten…

        /   Reply  / 
  4. P@trick

    De voorsprong die ze de afgelopen jaren had opgebouwd om RTL in te halen is sinds dit seizoen helemaal vernietigd en terecht, RTL doet het weer buitengewoon uitstekend.
    Ik dan niet kijken naar deze zender met hun speciaal schreeuwerige toontje en ik denk dat dat nu tegen ze gaat werken.
    Nee de magie van Tina is uitgewerkt, daarom denk ik ook dat ze aan vervanging toe is.

      /   Reply  / 
  5. keesss

    Interessant dat je SBS6 een geduchte concurrent van RTL 4 en Ned. 1 noemt. Ik vind dat een beetje teveel eer, het blijft een campingzender voor oude tokkies. Ik kijk het eigenlijk nooit, maar ik ben dan ook nog maar 39…

      /   Reply  / 
  6. D

    Ik heb altijd gedacht dat ze al de hoogte baas was..
    Oftewel SBS was van `haar`.. Maar dat is dus niet zo?

    Eerlijk gezegd heb ik weinig goeds over voor SBS de camping zender.

    De onderbrekingen tussen een serie..
    De popup met het hoofd van Joling links rechts onder en boven..

    Nee doe mij maar RTL!
    Nog beter de Publieke Omroep!

    En voor mensen met irritatie’s:
    Neem een HD recorder (Humax IRHD5050)!!

      /   Reply  / 
    1. Chiel

      Die is inderdaad geweldig! Helemaal als de update in maart komt.

        /   Reply  / 
    2. Zo

      Nog wat aanvullingen:

      Heel nederland is in de ban van.
      heel nederland kijkt Popstars.
      De Joker die in elk programma verschijnt.
      Popstars van een paar maanden…
      En stop is met alles wat van RTL is af te kraken en durf zelf te concurreren.

        /   Reply  / 
      1. Tim20

        Het doet SBS ten onrechte als er gezegd wordt dat ze geen aandacht besteden aan andermans programma’s. Als je echt de feiten wist, wist je dat Shownieuws wel degelijk items over RTL (en PO) programma’s heeft. Ze hebben inderdaad ook aandacht voor eigen programma’s, maar Albert Verlinde zit bij RTL Boulevard ook elke dag zijn geweldige musicals te verkondigen en ook daar hebben ze het geregeld over nieuwe RTL programma’s. In dat opzicht staan SBS en RTL redelijk gelijk hoor! Alleen dat merkt niemand op, omdat SBS zonder enige reden vaak als ‘campingzender’ wordt neergezet. Dat grapje kennen we nu wel een keer. Open je ogen en zie dat SBS6 sinds het begin van Tina Nijkamp grootse sprongen vooruit heeft gemaakt. Vorig jaar hebben ze zelfs ontzettend veel terrein van het grote RTL weggenomen. Het is logisch dat ze dat niet vol kunnen houden, want ze zijn veel kleiner.
        Het is inderdaad voor de meesten onder ons ontzettend irritant als SBS je keer om keer vertelt hoe geweldig hun programma’s wel niet zijn met kreten als ‘Nederland krijgt geen genoeg van…” en “de hit-serie van het moment” maar het werkt meestal wel. Geen reden dus om het te stoppen.

          /   Reply  / 
        1. Zo

          Nou we hebben de kijkcijfers gezien…dus er is wel rede tot stoppen voor sbs. Ze moeten gewoon normele programma’s maken met een normale duur. Maar ja als ik het zo goed wist zat ik wel op Tina’s stoel :p

            /   Reply  / 
  7. Mina

    OMG WAT EEN LELIJKEERD!!

      /   Reply  / 
  8. PINHEAD

    Tip voor SBS6: Stop met dat schreeuwerige overdrijverige gedoe, want dat werkt bij mij echt averechts en kijk ik het dus niet. En volgens mij hebben daar meer mensen last van…

      /   Reply  / 
  9. Peter

    Tip voor iedereen hier: blijf niet hangen in negatieve postings. Herman Roggeveen probeert iedereen op de hoogte te houden van medianieuws en geeft ook zijn eigen mening. Helaas als de de reacties bekijkt, dan overheersen zure negatieve mensen die de comments helemaal volplempen met afgezaagde kritiek. Flauw. Het gewone volk/plebs op internet moet beter opgevoed worden. Positieve reacties – met opbouwende kritiek – zijn ook leuk om te lezen.

      /   Reply  / 
    1. PINHEAD

      Heb ik iets gemist of is de vrijheid van meningsuiting afgeschaft?
      Dus we moeten bij elk bericht maar positief zijn? Nee dat is leuk om te lezen :S

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>