Karin de Groot weg als programmabaas Net 5

Net 5 moet op zoek naar een nieuwe programmabaas. Karin de Groot is wegens een verschil van inzicht vertrokken bij de zender, algemeen programmadirecteur Eric van Stade neemt haar taken voorlopig waar. De Groot ging in 2005 aan de slag als opvolger van Remko van Westerloo, die naar Talpa vertrok.

Onder leiding van De Groot is Net 5 uitgegroeid tot een echte seriezender met helder geprofileerde avonden. Bovendien stampte ze het Nederlands drama uit de grond op de zender. Daarnaast trok ze meerdere boegbeelden aan voor de zender, waar voorheen Erik van der Hoff en Art Rooijakkers zo ongeveer alles alleen deden.

Maar de groei is er uit bij Net 5. Bovendien ging het tot twee maal toe mis met de vooravond; eerst De Tafel van 5 en later de woonvooravond met Renate Verbaan.

De Groot kondigde onlangs al aan meer Nederlands reality te willen maken ten faveure van het eigen drama, om zo meer marktaandeel te veroveren. Of dat nu wordt voortgezet, is nog even de vraag.

Zie ook:
- Minder eigen drama en meer reality op Net 5
- Renate Verbaan nieuwe troef Net 5 in vooravond

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Karin de Groot weg als programmabaas Net 5

  1. Geheim

    Jammer, ze was erg leuk om mee te werken.

      /   Reply  / 
  2. KC

    De Groot heeft die hele zender om zeep geholpen.
    Het is een vals sekreet met weinig kennis van zaken. Zeker geen liefde voor het vak. Stond totaal buiten de leefwereld van de jonge vrouw.
    En het is een mythe dat ze bij John de Mol Produkties omhoog is geklommen door met John het bed te delen. John is gekke Henkie niet. Die duikt echt niet het nest in met deze Anky van Grunsven look-a-like.

      /   Reply  / 
    1. wim

      Ik had het niet beter kunnen formuleren!
      Wat een wicht is dat!

        /   Reply  / 
  3. Daan

    In de 2de alinea krijgt ze teveel eer. Wat is er goedbedachts aan om dezelfde soort series op een avond te programmeren? Niets. Daarnaast trokken de boegbeelden zelden de kijkers die verwacht werden. Nee, Net5 is onder haar leiding er niet op vooruit gegaan. Weinig eigen product (op de series na) en dat wat eigen product was ontbrak iedere vorm van creativiteit. Ook het feit dat ze nu met reality het tij wilde doen gaan keren laat een gebrek aan ideeen zien.

      /   Reply  / 
  4. Nick

    Qua programmering kunnen we er alleen maar op vooruit gaan

      /   Reply  / 
  5. KC

    Minder dan wat die dame er van bakte kan bijna niet.
    Dus er zijn alleen maar winnaars.
    Behalve meneer de Groot, want die heeft die enge sexloze vrouw nu de hele dag om zich heen.

      /   Reply  / 
    1. wim

      Hahhahahahah…….Is nu al zielig voor die man!

        /   Reply  / 
  6. Zo

    Ze zouden er een leek moeten neerzetten want al die zogenaamde vakmensen bij sbs en co bakken er niks van.

      /   Reply  / 
  7. Babette

    Zelden zo’n vakvrouw gezien, met diepe passie voor haar werk. NET 5 is afgelopen jaren onder haar handen gegroeid tot een top-zender.

      /   Reply  / 
    1. wim

      Zou eens een keertje bij Hans Anders langsgaan….Voor een gratis
      oogmeting!

        /   Reply  / 
  8. KC

    Babette,iets te lang van de verboden suikerpot gesnoept?
    Het marktaandeel, zenderaandeel en kijkcijfers zijn allemaal gezakt.
    Idem dito voor de reclame-inkomsten (sterker dan door de crisis zou moeten)
    en jij spreekt van een top-zender? En dat ze een vakvrouw is… Tuurlijk, daarom ging die zender onderuit. Passie misschien wel, maar die had Pol Pot ook in zijn vakgebied. Karin is een wereldvreemde, valse nicht. Want veel vrouwelijks zit er niet aan.

      /   Reply  / 
  9. Annemiek

    Ik weinig mensen die met zoveel hart voor hun werk en zo knetterhard werken. Vijf jaar geleden was Net5 helemaal niet zo bekend, en had het zeker niet zo’n duidelijk profiel als dat het nu heeft. Echt jammer voor de zender dat ze weg is.

      /   Reply  / 
    1. lisa

      Haha, KC heeft toch echt gelijk… Het was toen behoorlijk succesvol…

        /   Reply  / 
  10. KC

    Wat klets je nou toch?
    5 jaar geleden was die zender ijzersterk met programma’s als Het Blok, Sex & the City, Peking Express, Desperate Housewives.
    Adverteerders stonden in de rij omdat het profiel zo helder was.
    En wat brengt de Groot vervolgens?
    Gezanik van oninteressante mutsen in De Tafel van Vijf, Ruby Wax die hier een beetje komt cashen omdat het in Engeland niet meer lukt, Ben Je Slimmer Dan Een Kind dat duidelijk familie-entertainment is, de komische bedoelde quiz Tussen De Oren, wat je overal kan neerzetten maar te duur is voor zo’n marge-zender. Tenminste, wil je genoeg geld hebben voor goede schrijvers.
    Dus misschien werkt ze wel hard, maar had ze onderweg eens een keertje moeten opletten. Ze is gewoon als een blind paard gaan rennen. En nee, dat is geen sneer naar haar forse gebit….
    Als baas van een zender moet je gevoel of inzicht hebben in je doelgroep. En beide zaken zijn bij De Groot nu eenmaal niet aanwezig.

      /   Reply  / 
  11. jilllafleur

    Volgens mij is iedereen vrij zijn/haar mening te uiten over de kwaliteiten van wie dan ook. Vraag me alleen af waarom dat gepaard moet gaan met het afkraken van uiterlijkheden (paardengebit e.d) Wat heeft dat in godsnaam te maken met (het al dan niet missen) van kwaliteit van de zenderbaas? Het maakt die reacties compleet ongeloofwaardig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>