RTL door met Dit Was Het Nieuws?

De Tros is bijna toe aan de laatste uitzending van Dit Was Het Nieuws. De reddingsactie van het succesvolle satirische programma heeft lang op zich laten wachten, maar nu zou RTL belangstelling hebben, meldt RTL Boulevard. Dat zou mooi nieuws zijn.

Ik weet niet of je dit seizoen al eens hebt ingeschakeld, maar het dreigende zwaard van Damocles doet de schrijvers bepaald geen kwaad. Ik zou willen zeggen dat Dit Was Het Nieuws inhoudelijk gezien zijn sterkste seizoen ooit maakt. Die constante sneren naar de Tros en de onbegrijpelijke omroeppolitiek zijn hilarisch. De aflevering van afgelopen zaterdag met Maarten van Rossum was zelfs briljant. Die man lijkt wel geschapen voor dit programma.

Dit Was Het Nieuws is een duur programma om te maken. Weliswaar zie je maar drie vaste figuren en wekelijks twee gasten, maar achter de schermen werkt een groot team van schrijvers. Die er week na week in slagen om op een flink tempo grappen te tappen. Afgelopen zaterdag keken er 1 miljoen mensen naar Dit Was Het Nieuws.

Mocht het naar RTL gaan, dan hoop ik wel dat er redactionele vrijheid blijft (dus geen censuur om de adverteerders tevreden te stemmen) en het budget op peil blijft.

Zie ook:
- Laatste reeks Dit Was Het Nieuws, reddingsactie duurt lang
- Tros laat Dit Was Het Nieuws sneuvelen, welke omroep hapt toe?
- Harm Edens weet ook creatief Balkenende-norm te omzeilen

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “RTL door met Dit Was Het Nieuws?

  1. Mart

    Dat willen ze bij rtl vast ook op de zaterdag gaan neerzetten als afwisseling met wat vindt nederland. Van mij hoeft het niet, programma kan mij niet echt boeien.

      /   Reply  / 
  2. Mart

    Ook nog eens een duur programma? nou dan zeker niet aan beginnen.

      /   Reply  / 
  3. Samie

    het zou geweldig zijn mocht Dit was Het Nieuws doorgaan, met dezelfde 3 gezichten, Op rtl zou het wel kunnen werken.

    Verder mag Kopspijkers ook wel terug van mij, met Jack op Rtl.

      /   Reply  / 
  4. Zo

    sommige programma’s zijn niet leuk met reclames erdoorheen.

      /   Reply  / 
  5. Jeffrey

    @Zo idd, en daar is dit programma echt een onderdeel van.

      /   Reply  / 
  6. gtstfites

    We gaan nog niet naar huis komt vanaf 7 maart 2010 elke zondag om 22:15 weer op Nederland 1 het zijn nieuwe afleveringen

      /   Reply  / 
  7. Ariane

    De combinatie van dit programma met een a twee reclameblokken in een half uur lijkt me geen goede. Ik denk ook niet dat dit programma aansluit op het commerciele publiek. Het heeft me sowieso altijd verbaasd dat dit programma uberhaupt door de Tros uitgezonden is en daar ook zo lang zo succesvol is geweest. Heb het altijd een Varaprogramma gevonden en die hadden eigenlijk ook het initiatief moeten nemen om het over te nemen.

      /   Reply  / 
  8. Goes

    Een andere optie is misschien nog BNN, die hebben satire nodig (waarschijnlijk stopt De Badgasten), ze krijgen meer zendtijd en financieel zouden ze het prima moeten kunnen dragen, ook wil BNN meer op Nederland 1 uitzenden. Enige probleem is dat mensen misschien weglopen bij het zien van het BNN logo, de omroep kampt namelijk met een imageprobleem.

      /   Reply  / 
  9. Grimlock

    Een programma is minder leuk als het onderbroken wordt door reclame?

    LOL

    Wat is dat nou voor flauwekul… zijn jullie van voor de oorlog en alleen met Nederland 1 opgegroeid ofzo? Ik vind het juist strontvervelend dat programma’s geen onderbreking hebben als je ff opstaat of naar de wc gaat of wat dan ook dan mis je een stukje.

      /   Reply  / 
  10. Daan

    Zou een goede aankoop zijn, mits het inderdaad onder exact dezelfde omstandigheden kan worden gemaakt. Zal de zaterdag als afwisseling met Jack goed versterken.

      /   Reply  / 
  11. Mike

    Dit is een te sloom programma voor RTL. Dit programma moet meer tempo krijgen, andere captains en presentator wil het overleven op RTL.

      /   Reply  / 
    1. Darknessnieuws

      Met van dat RTL/SBS-volk zeker….dan wordt het vat met de Jeroen van Koningbergers en de Guido Wijersen weer opengereten, sloom is het helemaal niet, denk dat mensen die het te sloom vinden de grappen niet goed begrijpen(geen gevoel voor cynisme en sarcasme)

        /   Reply  / 
  12. Rob

    Prima programma voor BNN, VARA of VPRO of van mijn part NPS. Lijkt me beter voor programma als bij publieke blijft. Ik kijk het al jaren en ben echt fan. Tuurlijk de ene uitzending is beter dan de andere. Harm Edens hoort bij het programma en ook Raoul en Jan Jaap. Er moet niks aan het programma wijzigen. De formule is perfect. Dit is één van de weinige Nederlandse aftreksels van een ‘Have I got news for you’ UK/US versie die wel goed is.

    Het aflezen van auto-cue doet Harm-Edens alleen maar hij weet wel de grappen uit het schrijvers team perfect te brengen. De grappen zijn gewoon goed!

    Ik heb ook weleens een aflevering bijgewoond en dat was super leuk! 1,5 uur lol. Voor het tv programma halen ze de leuke stukjes eruit.

    Als het maar weer op de buis komt! RTL is niet de eerste keuze wat mij betreft maar beter uitzenden dan stoppen.

      /   Reply  / 
  13. Whizz

    Helaas kan Dit was het nieuws niet naar een andere omroep, omdat de netmanager van NL1 wil dat het programma stopt. Dat is opmerkelijk, aangezien de TROS er in eerste instantie de stekker uittrok en andere omroepen ook interesse hebben getoond.

      /   Reply  / 
    1. Darknessnieuws

      Lekker de netmanager is opermachtig tegenwoordig, heb je ook gezien met die Roek Lips, die het met zijn oude werkgever de NCRV op een akkoordje heeft gegooid en ONM van BNN stop heeft laten zetten om Spangas van de NCRV op dat Tijdslot te krijgen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>