Koningsrit Mark Tuitert trekt 1,7 miljoen kijkers

Een flinke groep Nederlanders is gisteren tot laat wakker gebleven om de 1500 meter schaatsen van de heren op de Olympische Spelen te zien. Volgens Stichting Kijkonderzoek keken er tot 2.00 uur gemiddeld 1,7 miljoen mensen naar de afstand. Zij die daarna ook bleven plakken, werden beloond met de gouden rit door Mark Tuitert. “Ik wist dat het er in zat, hier heb ik acht jaar voor gestreden. Ik wilde die medaille zo graag”, aldus de outsider na afloop van zijn rit.

Het NOS Journaal was gisteren voor het eerst sinds dagen weer eens het best bekeken programma met 2 miljoen kijkers. Dit alles na de val van het kabinet Balkenende IV. RTL trok om half acht 1 miljoen kijkers voor zijn nieuwsbericht. Verder blijkt Nederland 3 in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf 2 uur gemiddeld 83 duizend kijkers te hebben getrokken voor zijn berichtgeving rondom de val van het kabinet. RTL Nieuws kwam er met 55 duizend kijkers vanaf. Tot 2.00 uur waren de rollen omgedraaid.

Wat Vindt Nederland was gisteren het best bekeken programma op RTL 4 met 1,1 miljoen kijkers. Al een stuk meer dan vorige week, toen Jack Spijkerman tegenover de zegerit van Sven Kramer op de 5 kilometer stond. De film Garfield trok op primetime 798 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: X Factor wint kijkers, RTL Nieuws wint crisisnacht
- Kijkcijfers zondag: Schaatsen trekt 3,7 miljoen, SBS 2de zender
- Eerste zegerit Sven Kramer trekt 4,7 miljoen kijkers

1 Reacties // Reageer

One thought on “Koningsrit Mark Tuitert trekt 1,7 miljoen kijkers

  1. MASIS

    Wat Vindt Nederland blijft gewoon een geweldig programma. Wederom erg genoten gisteravond en de gasten waren ook leuk dit keer. Terecht dat Jack Spijkerman weer eens een hit te pakken heeft! Leuke presentator.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Weer kijkplezier bij 1.500 meter vrouwen Olympische Spelen | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>