Kijkcijfers zaterdag: RTL versterkt met Echt Waar!?

De vlag zal vandaag wel uithangen bij RTL, want het heeft de primetime zaterdagavond glansrijk gewonnen. Echt Waar!?, de nieuwe show van Jack Spijkerman, kwam uit de startblokken met maar liefst 1,7 miljoen kijkers. Ik Hou van Holland was zelfs met 2,3 miljoen kijkers het best bekeken programma van de zaterdagavond. Bijkomend voordeel van RTL: commerciële concurrent scoorde opnieuw minder kijkers met Move Like Michael Jackson.

Je zou zeggen dat met 400 duizend kijkers de bodem vorige week was bereikt, maar de gifbeker is nog niet leeg. Gisteren keken er nog maar 378 duizend mensen naar het grote amusement van SBS 6. Joling stelde eerder deze week dat Move Like Michael Jackson zo slecht scoort doordat het te onherkenbaar is voor de doelgroep, met vreemde juryleden en veel Engelse taal. Ook sluit hij niet uit dat Joling aan overexposure op tv lijdt. SBS 6 scoorde wel leuk met Coming to Holland, dat 768 duizend kijkers trok.

Nederland 1 bleef sterk scoren in de vooravond en met sport, waardoor het marktaandeel van de zender nagenoeg gelijk is aan dat van RTL 4. X De Leeuw kwam uit op 1,1 miljoen kijkers en lijkt dus weg te kruipen van het dieptepunt van twee weken terug. Ook Deadline herstelt iets en trok gisteren 717 duizend kijkers. Het kostuumdrama De Troon kwam uit op 545 duizend kijkers.

Waar ik verder benieuwd naar ben: wat vonden jullie van Echt Waar!? Ikzelf heb het een half uur volgehouden, toen was ik er wel klaar mee. Pluspunt is dat Jack Spijkerman dit keer een dienende rol heeft (of wordt overstemd door Ruben en Tijl) en je geenszins zag dat het hier om een eerste aflevering ging. Maar met de brandblusser, hoe hakken en soms wat onzinnige vragen kwam het wat kolderiek of kinderlijk over.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Flikken Maastricht verslaat X Factor
- Kijkcijfers zondag: Laatste schaatsdag scoort
- Kijkcijfers zaterdag: Move Like Michael Jackson zakt ver weg

32 Reacties // Reageer

32 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: RTL versterkt met Echt Waar!?

  1. MASIS

    Ik vond Echt Waar?! echt helemaal niks aan. Ik heb het slechts 15 minuten volgehouden en ben daarna Coming To Holland wezen kijken bij gebrek aan beter. Ik vond Wat Vindt Nederland? echt een geweldige comeback voor Jack Spijkerman en dat was echt een superleuk programma maar Echt Waar?! is 10 keer niks natuurlijk. Flauwe grappen van Tijl & Ruben die echt nergens over gingen en verder was er een sfeertje van “ow we moeten leuk doen, lachen en grappig zijn ook al is er niks grappigs aan”. Jammer de programma’s met Jack zijn altijd wel leuk maar dit was echt niks. Kijkcijfers zullen volgende week wel zakken en terecht.

    Wel mooi dat Move Like Michael Jackson verder is gezakt qua kijkcijfers. Ben benieuwd met wat voor excuus ze deze week komen aanzetten. Ik heb IHVH gekeken en dat was wel erg leuk maar dat lag zeker niet aan die flauwe Jeroen.

      /   Reply  / 
  2. Arjen

    Ik hou mijn hart ook vast met dit programma. Het concept is leuk met de dillema’s is leuk, het spel element wat minder: geen spanning en onrustig voorkomen. Het decor kan ook minder fancy. Maar nogmaals, het concept op zich is leuk.

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Echt waar?! was het nog niet voor mij. Ik zeg was omdat het met een aantal verbeterpunten wel wat kan worden.
    - Tune is leuk maar wordt er zovaak ingegooid dat het gaat irriteren.
    - Ruben en Tijl moeten iets rustiger worden, zodat de boel wat beter te volgen is.

      /   Reply  / 
  4. lisa

    echt een supper leuk programma, ruben van de meer is hier helemaal
    geschikt voor, vooral die poppenkast was briljant

      /   Reply  / 
  5. Martijn

    Denk dat dit programma gewoon nog moet gaan groeien. Had een beetje het idee naar een pilot aflevering te kijken.Het hele concept is volgens mij iets te snel in elkaar gedraaid, wat ook al gebeurde bij Postcodeloterij wat schat je?
    Geef het zeker een kans aangezien er toch niks anders is op dat tijdstip en wie weet vind ik het volgende week wel geweldig!

      /   Reply  / 
  6. ik

    Echt Waar was echt een geniaal programma. Meerdere keren echt hard moeten lachen om de grappen die ze maakten. Voor mij (en zoals ik begrijp van veel vrienden) vaste koek op de zaterdagavond vanaf nu!

      /   Reply  / 
  7. Edwin

    Ik vond het een aardig programma. Je moet het wel echt volgen en het is niet zo een programma dat je op de achtergrond gezellig een beetje kan volgens als Ik hou van Holland (IHVH). Ik ben ook benieuwd of het volgende week weer zoveel kijkers heeft. Natuurlijk wel dankzij de IHVH slipstream. Dit is trouwens het 2e programma van Jack waarmee ze van een programmaonderdeel van IHVH een heel programma maken. Wel makkelijk score eigenlijk.

      /   Reply  / 
  8. Casper

    Wat een scores voor RTL!
    IHVH blijft ook nog groeien! 2,4 Miljoen kijkers :|

    Zou iemand mij kunnen uitleggen hoe Coming to Holland werkt, ik snap der echt niets van dat programma.

      /   Reply  / 
  9. Zo

    Echt waar!? begon een beetje onwennig maar werd wel steeds leuker. Vooral dat met die struisvogel was wel leuk.

    Maar SBS moet echt haar conclusies gaan trekken..want als zelfs de tuinruimers meer kijkers trekt dan is er echt serieus iets mis met MLMJ.

      /   Reply  / 
  10. Tom

    Echt Waar!? was geweldig! Heel goed gemaakt met heel veel grappen. Heb gister met het gezin heel vaak dubbel gelegen van het lachen.

      /   Reply  / 
  11. B.K.

    Ik heb het idee dat Echt Waar?! alleen leuk is voor mensen die de Lama’s ook leuk vonden om te kijken. En ik heb genoten gisterenavond. Het is niet een simpel verhaaltje vertellen en dan stemmen, maar er komen ook attributen en allerlei kleding voorbij, waardoor het programma toch weer fris blijft. Wat Vindt Nederland? was bij de eerste aflevering ook nog niet helemaal wat het uiteindelijk moest zijn, maar dat heeft zich prima ontwikkeld. Ik gok dat dat met Echt Waar?! ook nog gaat gebeuren, al was deze eerste aflevering al prima. Het enige nadeel is dat er al enkele afleveringen opgenomen zijn en je dus sowieso in de komende aflevering weinig veranderingen zal zien.

    Wel opvallend Herman dat jij beide programma’s van Jack Spijkerman niet leuk vindt om te kijken. Over Wat Vindt Nederland? was jij volgens mij ook niet erg te spreken.

      /   Reply  / 
  12. hans kraay

    ik vond Echt Waar? echt een heeel leuk en grappig programma. Ik vond het zelf leuker dan ik hou van holland, dat had ik van te voren niet verwacht. Ik hoop dat ze lang doorgaan met dit programma!

      /   Reply  / 
  13. Topmodel

    Ik hou van de lama’s maar vond het maar ok. Als er wat anders op tv is, zal ik eerder dat kijken. Heb vanavond wel zin in miljoenenjacht, alleen volg ik 24 nu een tijdje en wil dat niet missen.

      /   Reply  / 
  14. b

    Ik ben bij de opnames geweest en zag gisteren die uitzending, ik vondt het hartikke leuk, ik vindt het juist goed dat ze attributen gebruiken of ze gaan verkleden. Dan is het niet zo ja/nee spel. Het is net als alle eerste keer van een tv programma’s moet vaak groeien maar dat gaat wel lukken. Je kon zien dat de mannen plezier hadden.

      /   Reply  / 
  15. Hanneke

    Ik weet nog niet zo goed wat ik van Echt Waar?! moet denken, ik vond het opzich een leuk programma, alleen na een half uur ongeveer erg flauw worden en veel van hetzelfde.. misschien moet t programma gewoon nog groeien ;)

      /   Reply  / 
  16. Henk Jan

    Ik heb het ook een dik half uur volgehouden. Ik vond Echt Waar? een druk programma met Tijl en Ruben die grappig probeerden te doen, terwijl ze dat totaal niet waren. De lama’s vond ik altijd erg goed, maar dit was heel overdreven. Ik denk dan ook dat de kijkcijfers volgende week dalen van dit programma.

      /   Reply  / 
  17. joris

    echt waar vond ik echt waardeloos. Het was humor in de studio maar het werd naar mijn idee niet echt op mij overgebracht.. ik kijk het in elk geval niet meer. Ben die ex-lama’s ook een beetje beu. Ze vernieuwen hun humor niet echt

      /   Reply  / 
  18. stef

    @herman: kheb vandaag de herhaling gekeken op internet en kvind het een geweldig programma!!! ik heb heel hard gelachen, geweldig!!!

      /   Reply  / 
  19. Judith

    Echt waar!? is gewoon zo’n programma waar je niet moet gaan nadenken, maar gewoon op de bank gaat zitten en gewoon lachen en gezellig kijken met je familie.Eigenlijk net als bij IHVH. er is toch niks anders op tv..;) en ik vond het zelf echt ge-wel-dig!!!:D

      /   Reply  / 
  20. Remia

    het is wel echt iets dat je nog een keer wil zien.

      /   Reply  / 
  21. angelo

    ik vond het super mischien ook omdat ik die show had bijgewoont en toch 75 euro naar huis meenam het was gewoon super om je eigen op tv trug te zien

    was echt leuk

    gr

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      “je eigen” heerlijk dit soort teksten :D

        /   Reply  / 
  22. maar

    Hele leuke show, alleen jammer dat die spijkerman mee doet. Die is echt niet leuk, waardeloos zelfs.

      /   Reply  / 
    1. banaan

      idd! ik ben sinds talpa-gate zowieso klaar met jack spijkerman, maar nu is ie nog lomper dan vroeger.

      echt waar? was verder zeker leuk, kijk het volgende week weer

        /   Reply  / 
  23. LV

    Ik heb het ook maar een half uur volgehouden en toen maar overgeschakeld naar SBS 6.

      /   Reply  / 
  24. Joost

    Echt waar: Na een kwartier afgehaakt en
    Echt waar: Wij kijken nooit meer.
    Het voorbeeld van: We doen leuk, maar we zijn niet leuk. Wat een drama.

      /   Reply  / 
  25. Pingback: Jack Spijkerman over nieuw succes in DWDD | Zappen

  26. Joost m/h weten

    Het programma past prima in deze tijd van pretentieloos gedoe.
    Ik vond het optreden van de Lama’s ook een voorbeeld van humorloos toneelstukjes doen. Ik zag ze een voor een beter na een schoolvakantie op de lagere school of een ouderavond,
    Nu ben ik stokoud en zag mensen improviseren in het programma kopstukken. Bomans sprong nimmer te water en verkleedde zich nimmer. Hij was zeer geestig zonder dat.
    Ik heb bij het zien van Waar of niet Maak dat de kat wijs maar dan lowbudget) menigmaal de neiging om te roepen: Jan Klaassen !!!
    Nu allemaal jongens en meisjes dat kan veel harder.
    Als men zich er mee vermaakt moet men dat vooral doen.
    De vraag is wat wordt de volgende stroming? Vieze woorden zeggen>

      /   Reply  / 
  27. Echtwaar

    Kom op zeg, echt waar is leuk!!
    Gaan jullie maar eens voor de televisie improvisieren, waar 1,7 miljoen mensen naar kijken.
    Ik heb dik respect voor die mensen!!!
    Komt er nog een vervolg?

    Groetjes

      /   Reply  / 
  28. Kijkertje

    Ik probeer met zeer zoute chips deze humor leuk te vinden.
    Maar helaas, dit is zo flauw. Bij de Lama’s snapte ik ook al niet waarom het publiek moest lachen. Ligt dit aan mij ?? Echt waar???

      /   Reply  / 
  29. derk

    Toen ze nog als Lama’s door het leven gingen begreep ik ook al niets van de acceptatie. Deze verkleedshow zou ik thuis tussen de schuifdeuren nog niet willen meemaken. Ze zijn werkelijk niet een moment geestig.
    Gelukkkig zag ik in het weekend Herman Finkers nog in een sketsche van Toon Hermans. Was vele malen leuker dan het Spijkermangedoe.
    Maar nooit zo leuk als de echte Toon was natuurlijk.
    mild als immer.

      /   Reply  / 
  30. Wim

    Wat wordt dit een vreselijk irritant programma zeg! Destijds was het nog wel leuk, maar de mannen lijken er steeds meer van overtuigd zich volledig te moeten geven om ‘grappig te zijn’ hetgeen juist totaal averechts uitpakt. Nu is het alleen nog een vreselijk druk geschreeuw met veel nep humor, waar je net als bij het flutprogramma ‘zie ze vliegen’ zo snel mogelijk bij weg zapt. Mijn ding is het in ieder geval niet.

      /   Reply  / 
  31. Turel

    Vreselijk programma wat een dom gedoe,blij dat er een knop op de t.v.zit

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>