RTL-baas Erland Galjaard vreest André van Duin niet

De grote winnaar van dit tv-seizoen is RTL 4. Ik Hou van Holland, Ushi & Dushi, Bonje met de Buren, X Factor, De TV Kantine, Echt Waar!?, Wat Vindt Nederland… allemaal programma’s die dit seizoen als een dolle scoren, naast de prima prestaties van langlopende titels als GTST, RTL Boulevard en RTL Nieuws. De Gooi- en Eemlander sprak met zenderbaas Erland Galjaard. “Ik weet, door ervaring, hoe je een zender programmeert. Hoewel je nooit weet of een programma succesvol wordt of niet. Het is geen wetenschap.”

De zenderbaas vertelt: “Wij hebben Paul de Leeuw een slag toegediend. Ik heb er geen pret van hoor, anders dan dat ik het wel fijn vind dat het verschil groter wordt. Niets menselijks is mij vreemd. Ik win liever met 8-0 dan met 1-0. (…) Kijk, als Ik Hou van Holland straks weg is, scoort Paul zo weer 1,5 miljoen kijkers.”

André van Duin
Die 1,5 miljoen kijkers zijn dan van korte duur, want Paul vertrekt na de zomerstop uit het weekend. André van Duin neemt zijn plekje in. “Daar gaan mensen beslist naar kijken. Ik vrees dat niet. Ik vind het zelfs leuk, ik vind Van Duin een geweldige man. Wij gaan proberen om daar minimaal een even leuk programma tegenover te zetten en het liefst nog leuker.”

Personality’s
Een leuk programma staat of valt volgens Galjaard met een personality als presentator. “Ik Hou van Holland is zeker 100 keer leuker en ook beter mét dan zonder Linda de Mol. Want het is Linda die het programma draagt. Net zoals Matthijs van Nieuwkerk dat doet met zijn programma. Het format van DWDD is helemaal om hem heen gebouwd. Hij is het uithangbord, en dat zie je bij veel van onze programma’s ook. Bij Jack Spijkerman en John Williams bijvoorbeeld. Zonder deze mensen is het als een stadion zonder publiek.”
Talenten
De zenderbaas staat altijd open voor het binnenhalen van presentatoren van de concurrent. “Bij ons krijg je de kans om nieuwe dingen te doen en de kans dat het slaagt is vrij groot. Bovendien, wij hebben geen boodschap aan de Balkenende-norm. Die vind ik volstrekt onzinnig. (…) Een groot talent vind ik bijvoorbeeld Ruben Nicolai, leuke jongen ook. Tijl Beckand ook en ik blijf Paul de Leeuw een groot talent vinden. En natuurlijk Matthijs. Hij heeft nu een tweejarig contract getekend, dus praten heeft weinig zin. Als hij geen contract zou hebben, zou ik graag met ‘m praten.”

Late night
In de Gooi- en Eemlander zegt Galjaard dat een late night show geen prioriteit heeft. De late avond is nu nog de zwakke plek van de zender. “Het zal nooit een opvolger worden van Barend en Van Dorp. Je hebt nu twee pijlers op de late avond, Hart van Nederland en Pauw & Witteman. Als we iets om half elf gaan doen, dan moet je niet denken aan zoiets als Barend en Van Dorp. Je moet niet in hetzelfde genre iets doen. Voordat ik iets aandurf op dat tijdstip, moet je met zulke unieke talenten komen. Daar kan ik wel tussen gaan zitten, maar dan wil ik geen tweede worden. Dat is een eigenschap die wij niet hebben. Wij willen de beste zijn.”

Pauw & Witteman
Toch lijkt Galjaard wel een opening te zien, getuige zijn kritiek op Pauw & Witteman in de krant. “Nee, dat weet mij zelden te boeien. Knap wat ze doen, maar vergeleken met Barend en Van Dorp is het stukken minder. Wat ik mis is een man als Jan Mulder, de luis in de pels en voor Boudewijn Buch gold dat ook. Gasten die schreeuwen ‘wat een onzin’ en zo. Ze hebben fantastische gasten, dat wel. En ze hebben het gesprek van de dag. Pauw en Witteman vullen elkaar goed aan. Als ik kijk wat er uiteindelijk in het programma gebeurt, vind ik dat teleurstellend. Saai. Voorspelbaar.”

Zie ook:
- Erland Galjaard vreesde oubolligheid Ik Hou van Holland
- Galjaard: SBS mist de boot

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “RTL-baas Erland Galjaard vreest André van Duin niet

  1. Ferdinand

    Heb naar aanleiding van deze blog even zelf de Gooi en Eemlander erbij gepakt, en moet zeggen dat ik Erland echt een sympathieke vent vind.
    Alleen vind ik bij deze blog de titel enigszins misleidend en incorrect.

      /   Reply  / 
  2. joep

    Een groot talent vind ik bijvoorbeeld Ruben Nicolai
    hahahahahahahahah

      /   Reply  / 
    1. Geenstijl

      Wat valt er te lachen? Die man is 5 keer grappiger dan jij!

        /   Reply  / 
    2. B.K.

      Wellicht is Ruben Nicolai inderdaad een groot talent, het probleem is alleen dat hij, na de Lama’s, geen geschikt en goed programma meer gekregen heeft. Het is humor waar je van moet houden, maar het feit dat hij nu niet goed scoort ligt voor het grote deel echt aan het programma denk ik.
      Wat Pauw & Witteman betreft: daar heeft Erland zeker een punt. Een figuur als Jan Mulder is echt een toevoeging voor zo’n programma, dat mis je nu een beetje. Sowieso vind ik Erland steeds sympatieker worden. In het begin moest ik hem niet zo, maar hij komt wel steeds vriendelijker over. Ik ben benieuwd of hij vanavond aanwezig is bij de opname van Lotto’s Onvergetelijke Zaterdag, ik ben er in ieder geval bij!

        /   Reply  / 
      1. Martijn

        Vertel na de opname ff wat je er van vond. Decor, presentatie,format enz..

          /   Reply  / 
        1. B.K.

          Nou, de uitzending was een hele zit. Er ging wel het een en ander mis met onder andere techniek, wat logisch is voor zo’n eerst uitzending. Ik was tevens kandidaat voor het eindspel met het spel voor de auto. Er waren twee groepen van vijf kandidaten, en ik zat bij de laatste vijf, in het midden. Kijk maar zaterdag ;) .
          Het decor zag er heel dynamisch uit met lichteffecten en een groot scherm. Het decor gaf een beetje het Rad van Fortuin nieuwe stijl idee, van eind oktober. Alleen dan met veel roze en paars en blauw. Er zaten, net als bij Ik hou van Holland eigenlijk, een hoop bekende spelletjes in, zoals de Mystery Guest die verkleed was en die de kandidaat dan moest raden aan de hand van ja/nee vragen. En tja, bij het winnen van de auto’s kun je ook wel raden wat voor een soort spel daar bij zit (*kuch* verschillende sleutels *kuch*). Carlo deed het leuk en hij leek er veel zin in te hebben. John de Mol was vooral heel serieus, zowel tijdens de opname als tijdens het gesprek bij hem aan tafel.

            /   Reply  / 
          1. Martijn

            Zag een stukje in Boulevard, maar zo groots als aangekondigd zag het decor er in iedergeval niet uit. Denk persoonlijk dat de staatsloterijshow in de tijd met Marc klein essink grootser opgezet was (met stormbaan ed). Ga je zaterdag ff spotten, eens kijken of de auto gewonnen is :)

              /  
          2. @BK

            Is de leadermuziek net zoals het muziekje in die promo’s waar carlo in een lege studio staat op http://www.onvergetelijkezaterdag.nl?? Ik hoop het wel! Decor ziet er super uit

              /  
      2. Herman Roggeveen Auteur

        Mazzelaar. ik heb geen kaartjes voor in het publiek gekregen :(

          /   Reply  / 
        1. Martijn

          speel je wel mee met de lotto? :P

            /   Reply  / 
          1. Herman Roggeveen Auteur

            heb gebruik gemaakt van de Air Miles-aanbieding. zeg ‘m eind mei wel weer op

              /  
  3. Martijn

    Ruben nicolai wint niet voor niks een televizier ster, maar ik vind hem persoonlijk niet het grootste talent.Ik zou toch graag een talkshow zien om 22.30. P&W is inderdaad vaak saai en begint een half uur later daar kunnen ze van proviteren. Vind Wilfred Genee bijvoorbeeld een hele goede,probleem is alleen wie zet je er naast.Linda de Mol is natuurlijk top, maar vraag me af of dat duo ook geslaagd is, Linda de grote ster en Wilfred die dan nogal het voortouw wil nemen tja kan niet goed gaan.Iemand nog goede suggesties???

    Wilfred Genee/ Daphne Bunskoek misschien

      /   Reply  / 
  4. Geenstijl

    Wilfred Genee en Caroline Tensen

      /   Reply  / 
  5. michel

    Wilfred Gennee en Daphne Bunskoek prima keuze als je het mij vraagt maar, nog beter lijkt mij Dit was het nieuws binnen halen op 4 en met de Ncrv om de tafel om te proberen of Harm Edens On Air mee mag nemen naar RTL4 en dat de nieuwe late night van RTL$ te laten worden. Ook zo Harm de presentatie van De Slimte op zich kunnen nemen met Raoul Heertje en Maarten van Rossum als deskundigen.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Nieuwe late night voor RTL 4? | Zappen

  7. B.K.

    @ Martijn
    Sowieso is Studio Baarn niet zo heel erg groot. Het zal op tv nog wel wat grootser overkomen dan in het echt, maar het is bijvoorbeeld geen Miljoenenjacht-studio qua grootte. Er zijn wel 10 vakken waar de kandidaten zitten (ik zat in vak 8). Er was ook nog een voice-over, een beetje zoals bij Cash & Carlo dat was.

    @ @BK (haha, dat is apart :P )
    Tune was hetzelfde. We moesten tijdens de opening allemaal een paraplu omhoog houden.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Miljoenenjacht studio is ook niet echt groot hoor,studio baarn nooit gezien maar die is zelfs groter geloof ik.Voor de grote studio´s moet je toch echt in Hilversum zijn, maargoed die zijn al bezet door uri geller en x factor

        /   Reply  / 
      1. B.K.

        Bij Miljoenenjacht heb ik het idee dat het ‘speelveld’ zeg maar, waar Linda bijvoorbeeld staat met die vijf kandidaten, veel groter en ruimer is dan bij Lotto’s Onvergetelijke Zaterdag. Het meeste gebeurt eigenlijk op een klein rondje naast vak 8 en 6, voor de ‘showtrap’ (die dus niet zo gek veel voorstelde). Maar je ziet het zaterdag wel.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>