Vara verliest primetime zaterdag aan André van Duin

Nederland 1 heeft André van Duin voorlopig als antwoord op Paul de Leeuw. Na de zomer krijgt de Tros-komediant voorlopig vrijspel op de zaterdagavond, waar het amusement van Paul verdwijnt. Die gaat zich richten op zijn dagelijkse late night show met Filemon Wesselink op Nederland 3. De Vara heeft de zaterdagavond ruim een decennium gedomineerd met eerst Kopspijkers van Jack Spijkerman en daarna de programma’s van Paul de Leeuw.

De Telegraaf meldt vanochtend dat vanaf september eerst Het Beste van Van Duin is te zien, terwijl hij afgelopen najaar op de vrijdag al dikwijls 1,7 miljoen kijkers trok met Van Duin op z’n Best. Tros-baas Gerard Baars: “Het is ontzettend leuk om met Van Duin te werken. Hij heeft er zin in, ik vind het echt fantastisch dat een komiek op deze leeftijd nog zo energiek is. En het blijft hier niet bij. In het voorjaar van 2011 komen we weer met een echte André van Duin Show, compleet met sketches en allerlei andere elementen.”

De Tros haalde Van Duin twee jaar terug binnen nadat hij verschillende omzwervingen bij de commerciëlen had gemaakt. Pas sinds zijn terugkeer scoort hij weer als vanouds, al liet het hernieuwde De Dik Voormekaarshow te wensen over qua kijkcijfers.

De Tros lijkt meteen de nieuwe heer en meester te worden van het weekend, waar het ook al scoort met Flikken Maastricht, De TV Show en Bananasplit. Het is één van de weinige omroepen die daarmee stabiel scoort in het weekend, waar Nederland 1 steeds meer marktaandeel afstaat aan RTL. Dat de Vara nu zijn populaire tijdslot moet afstaan aan de Tros is dan ook echt wel een heel grote verschuiving in Hilversum.

Zie ook:
- Tros niet verder met Dik Voormekaar Show
- André van Duin weer te zien bij de Tros
- Wie springt in weekend-gat van Paul de Leeuw?
- Paul de Leeuw neemt afscheid van weekend
- Kijkcijfers vrijdag: André van Duin kijkcijferkoning


1 Reacties // Reageer

One thought on “Vara verliest primetime zaterdag aan André van Duin

  1. Martijn

    Oh kijk hier staat het bericht al :)
    Een ouderwetse Andre van Duin show, heerlijk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>