‘Humberto weg, anders Voetbal International naar Veronica’

Afgelopen vrijdag is er nog met (lege) champagneglazen getoost op het contract dat RTL 7 sloot met het team van Voetbal International. Het succesvolle voetbalpraatprogramma blijft nog tot in 2012 te zien bij de zendergroep. Maar voor dat contract heeft programmabaas Peter Lubbers wel een offer moeten brengen: Humberto Tan weg op RTL 7. Het was één van de eisen vanuit Voetbal International, anders zouden de makers overstappen naar Veronica.

Johan Derksen is met zijn tijdschrift Voetbal International hoofdsponsor van het gelijknamige tv-programma, dat daarvoor nog Voetbal Insite heette. Twee jaar terug was het programma op sterven na dood. RTL vond het te duur en er waren geen sponsors, daar moesten Derksen en Genee zelf maar naar op zoek. Wat feitelijk betekende dat Genee werkeloos op de RTL-presentatorbank kwam te zitten, andere programma’s had hij niet om handen. Vanwege de liefde voor het programma – en een handige branding van het merk Voetbal International – is toen die sponsorconstructie met het tijdschrift tot stand gekomen.

Snel daarna namen de kijkcijfers stevig toe en promoveerde RTL 7 Voetbal International zelfs in zijn programmering op maandag, waardoor het nu rechtstreeks concurrent met Holland Sport op Nederland.

Er was RTL dus veel aan gelegen om de titel te behouden en dat moet Derksen hebben geweten. Hij lijkt althans hoog spel te hebben gespeeld. Vorige week dinsdag kreeg Humberto Tan zijn slecht-nieuws-gesprek, pas daarna is er een krabbel gezet onder het contract met Voetbal International.

Derksen vertelt in de nieuwste editie van het tijdschrift: “We hebben voor RTL 7 gekozen, waar Wilfred Genee gelukkig weer volop de ruimte krijgt.” Die ruimte lijkt dus afgedwongen. Want toen Genee zijn comeback bij RTL maakte na het Talpa-avontuur, was er in eerste instantie sprake van dat iedereen van Talpa meemocht behalve Genee. Oudzeer over verse contractuele afspraken die werden verbroken.

Het team van Voetbal International had overigens een keuze, want bij SBS Nederland wilden ze het team dolgraag binnenhalen. “Daar zouden we bij Veronica samen met het autoprogramma Top Gear een mannenavond vullen”, aldus Derksen. Toch werd er gekozen voor RTL. “Bij SBS 6 waren er minder mogelijkheden voor Genee. Daar kon hij alleen Voetbal International twee keer per week presenteren.”

Overigens wilde Humberto Tan gisteren niet bevestigen dat hij is gewipt op last van Johan Derksen. “Die uitspraak is voor jouw rekening”, reageerde hij op de bewering van Albert Verlinde. Die het volgens mij helemaal bij het juiste eind had.

Zie ook:
- Humberto Tan moet weg bij RTL 7
- RTL bindt Voetbal International nog 2 jaar aan zich
- Voetbal International tweemaaldaags tijdens WK

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “‘Humberto weg, anders Voetbal International naar Veronica’

  1. blake

    Bij Veronica had dit programma nooit de cijfers als bij RTL7
    behaald

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Waarschijnlijk niet de cijfers van Vi op de maandagavond van rtl7, maar op vrijdag na top gear had het waarschijnlijk beter gescoord dan bij rtl.Nadeek was wel geweest dat ze natuurlijk helemaal geen beelden zouden hebben.

      /   Reply  / 
  3. Rent

    MAar goed ook. Die Humberto Tan is een talentloze praatpaal/ lachmachine zonder enige parate feitenkennis. Niet over sport en al helemaal niet over showbizz. Laat ‘m lekker overhemden en stropdassen verkopen.

      /   Reply  / 
  4. Saskia

    Het feit dat Johan Derksen de dienst uitmaakt en bepaalt dat Humberto Tan weg moet is voor mij een reden om nooit meer naar Voetbal International te kijken.

      /   Reply  / 
  5. Boudewijn

    Wat een onzin toch allemaal…

    Humberto deed alleen de europa league bij RTL7 wat dus helemaal geen ene kloot voorstelt want de gasten in de studio hebben veel meer te zeggen. Met Genee komt er tenminste nog een beetje kennis in de vraagstelling.
    Nu krijgt Humberto waarschijnlijk een ander programma op RTL4 waar hij dus veel meer mee kan.

    ik zeg: WIN – WIN situatie!

    (en btw… ik zie toch echt wat in die glazen zitten die ‘leeg’ zouden zijn?!?!)

      /   Reply  / 
  6. Topmodel

    Volgens mij gaf hij aan nog wel VI te presenteren alleen niet meer de europa league? Geeft wel weer de macht van die vieze snor Derksen aan. Feit blijft dat de vrouwen liever naar Tan dan naar Genee kijken. Dus heb liever dat Tan wat anders presenteert. Daarnaast merk je wel dat Tan rechten heeft gestudeerd, die man heeft best kennis van zaken. Zo snel het antwoord “dat zijn jou woorden” geven komt eerder uit de koker van een jurist dan een ander bner. Je merkt ook dat Moscovich zijn woorden zorgvuldiger uitkiest dan bijvoorbeeld een De Vries, laatstaan de gemiddelde bner.

      /   Reply  / 
    1. Voetballiefhebber

      Tan kan wel kennis van zaken hebben, behalve van voetbalzaken. Presentatie laat ook te wensen over. Genee daarentegen heeft veel feitenkennis en presenteert stukken beter. Ook weet hij goed hoe hij met Johan Derksen moet omgaan. Laat Tan maar lekker bij Kwalbert aan tafel gaan zitten!

        /   Reply  / 
  7. Wouter

    Zoals ik Tan vanmorgen bij Edwin Evers hoorde, is die wel treurig behandeld door RTL 7 zeg.
    Ik vind het jammer, vind Tan prettig presenteren. Genee trouwens ook, maar dit vind ik niet nodig. Nou ja, ik kijk bij voetbal toch niet vaak naar de presentaties en analyses, veel te veel reclame.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>