Kijkcijfers: RTL 4 weer winnaar met vernieuwde zaterdag

RTL 4 is opnieuw de grote winnaar van de zaterdagavond. Hoewel kijkcijferkanonnen als Ik Hou van Holland en Ushi pas verderop in het seizoen staan gepland, pakt de zender nu al de zege met My Name Is en Benidorm Bastards. Laatstgenoemde won zelfs de helft aan publiek ten opzichte van vorige week en komt nu uit op 1,5 miljoen kijkers.

Stichting Kijkonderzoek meldt verder dat de eerste aflevering van My Name Is… uitkomt op 1,4 miljoen kijkers. RTL bezet daarmee de tweede en derde plek van de dagelijkse Kijkcijfer Top 25.

SBS 6 was vorige week nog winnaar op het tijdslot van 20.30 uur met De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau. Hoewel de kijkcijfers nagenoeg gelijk bleven – 870 duizend kijkers – moet de zender nu RTL 4 èn Nederland 1 voor zich dulden. Daar was de eenmalige aflevering van Van Popster tot Operaster te zien, dat op 871 duizend kijkers uitkwam. Glennis Grace mag zich naar aanleiding van deze aflevering de operaster noemen.

Op de latere avond trok Het Beste Idee van Nederland 887 duizend kijkers en Tineke Schouten Posi-tien kwam uit op 909 duizend kijkers. Nederland 1 deed het met een aflevering van Keeping Up Appearances, dat uitkwam op 795 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: 1 miljoen verschil HGT en Popstars
- Kijkcijfers zondag: Sterke start Grenzeloos Verliefd op Net 5
- Kijkcijfers zaterdag: Sterke start Benidorm Bastards

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Kijkcijfers: RTL 4 weer winnaar met vernieuwde zaterdag

  1. NIck Wijsen

    Prima score voor RTL4!

      /   Reply  / 
  2. Adam

    Wat een bizarre situatie rondom het programma met Beau & Marc Marie. Fijne producent dat Eva Media. Verkoopt je een duur studio programma waarmee je een paar seizoenen moet kunnen doorgaan. Vervolgens krijg je als zender te horen dat de producent na 8 afleveringen de stekker eruit trekt. Omgekeerde wereld. Toont ook aan wat een betrouwbare partner Paul de Leeuw is op zakelijk vlak. De VARA gooit een balletje op en Paul gaat meteen plat. Alsof je een aannemer inhuurt om een huis te bouwen, die vervolgens na het storten van de fundering zijn biezen pakt met de mededeling dat hij klaar is.

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Dit heeft meer met de Vara te maken die ineens moeilijk gaat doen over het MWDL format

        /   Reply  / 
  3. Sven van der Mann

    Ik denk dat copycat SBS nu komt met “Urkse Eikels” en “Ik heet…” waarin ze zoeken naar de meest onprofessionele amateur look a like van de Benelux

      /   Reply  / 
  4. Tim20

    Jezus Christus, wat een slecht tv-aanbod gisteren.

    Ten eerste SBS6. Die zaterdagavondshow is lang niet meer zo leuk als destijds met Paul. Marc-Marie wil er graag de Marc-Marie show van maken, en vergeet dat Beau er ook nog is. Jammer, want Beau is natuurlijk de presentator van het hele gebeuren. Daarnaast laat Marc-Marie zijn gasten niet genoeg uitpraten en komt er zelf hele tijd doorheen met z`n irritante Brabantse kinderstem. Een ander verbeterpunt voor EVA is om het allemaal wat sneller te laten gaan. Naar mijn mening gaat het allemaal iets te langzaam…
    Dan had je nog Het Beste Idee. Dat was opzich nog wel te harden, altijd al een leuk programma geweest. Duurt misschien iets te lang. Daarnaast blijf ik bij het standpunt dat Henk-Jan absoluut geen goede presentator is. Tooske is ook niet je-van-het, maar ze kan in elk geval wel presenteren.

    Verder met RTL4. Die bejaarden-show was vorige week leuk, omdat het nieuw was. Gisteren was het alleen precies hetzelfde. Waarom dan niet wat nieuwe dingen/onderdelen in het programma bedenken? De grappen zijn al niet bijzonder grappig, dus om ze dan te herhalen lijkt me helemaal niet slim. Snap niet dat 1.5mln mensen deze rotzooi grappig blijven vinden.
    Het dieptepunt van dit tv-seizoen is toch wel My Name Is… Pfffff wat een aanfluiting. Heb me echt dood geïrriteerd aan het goedkope decor, de ondeskundige jury en het kinderachtige gedrag van Nicolette. Heb het dan ook niet afgekeken. En ik snap sowieso niet waarom het leuk is om te kijken naar een slap aftreksel van een wereld-ster? De meesten kunnen niet eens zingen. Dit tv-format is ouderwets en niet meer leuk, RTL! Schaam u.

    Nederland 1 heeft ook flink de plank misgeslagen met die opera-popster show. Het concept is wel geinig, maar waarom dan allemaal B-sterren? Waren er echt geen grotere sterren te peilen voor dit? Jammer, want zo maak je het voor de kijker minder interessant om naar te kijken.

      /   Reply  / 
  5. edward

    nou er zaten vele goede zangers bij hoor alleen wat jammer was dat niet alles lang genoeg gehoord werd bij my name is

      /   Reply  / 
  6. ronaldo

    Marktaandeel rtl stort naar beneden door slecht scorende rtl 5, 7 en 8.

    6+ marktaandeel rtl (4 zenders) is 26,6%
    6+ marktaandeel sbs (3 zenders) is 24,8%

    Kan rtl 4 nog zo goed scoren als rtl 5,7 en 8 het laat liggen schiet het ook niet op.

    Ben benieuwd hoe Veronica zich gaat staande gaat houden de komende maand.

    Denk dat Veronica wel eens de grote WINNAAR kan worden van dit najaar en groter wordt dan RTL 5!

    en dat RTL 5 de grootste verliezer wordt,

      /   Reply  / 
    1. Rich

      heb je het nu alleen over de zaterdagavond? Want volgens mij scoort RTL5 door de week echt niet slecht hoor…

        /   Reply  / 
    2. Chuck Bass

      Dus zelfs als 3 RTL zenders slecht scoren staan ze alsnog boven SBS?

      Het gaat wel heel erg slecht met SBS dan.

      En Veronica boven RTL5 dit seizoen? RTL5 is nog niet eens met de winterprogrammering begonnen.

      Denk dat NET5 dit seizoen nog verder wegzakt. Veronica zal wel wat beter gaan omdat ze wat voetbal gaan uitzenden. Maar goed het sportpakket van RTL7 is sowieso beter. En SBS is al een tijdje een zinkend schip.

      Denk dat dit seizoen de kloof tussen RTL en SBS nog groter zal worden.

        /   Reply  / 
  7. Dennis

    Ik vraag me af waar Stichting Kijkonderzoek zijn cijfers vandaan haalt… Terschelling misschien?

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Frankrijk neemt My Name Is Michael af | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>