Zegen voor tv: Kanidaat Holland’s Got Talent verliest geding

Echt een verrassing kan je het niet noemen, maar het is toch fijn voor het fenomeen talentenjacht en televisie in het algemeen: Jacqueline Wensing heeft haar kort geding tegen Holland’s Got Talent, Blue Circle en RTL verloren. Jacqueline tekende voor opname een quitclaim waarin ze toestemming gaf voor het uitzenden van de beelden. De rechter vindt dat een waterdicht bewijs en dus heeft Jacqueline geen poot om op te staan. RTL zal na alle commotie morgen het fragment met de zangeres uitzenden in de eerste aflevering van Holland’s Got Talent.

Goed nieuws dus voor televisie. Want wanneer Jacqueline wel in het gelijk was gesteld, had vrijwel iedereen die ooit op televisie is geweest zijn beklag wel kunnen gaan doen. Daarvoor is de quitclaim ooit uitgevonden, een papiertje dat in Nederland maar ook bij alle internationale tv-producties wordt gebruikt.

Jacqueline heeft volgens eigen zeggen nog de nodige uitnodigingen om aan andere talentenjachten mee te doen. Wij achten haar vrij kansloos wegens gebrek aan vocale kwaliteiten en/of talent. Een oordeel gebaseerd op haar single en videoclip bij het nummer Flame.

Zie ook:
- Jacqueline (Holland’s Got Talent) in Popstars èn The Voice?
- Jacqueline Wensing uit Holland’s Got Talent heeft al single
- Kort geding Holland’s Got Talent; ‘manipulatie’ was altijd al
- Kandidaat wil uitzending Holland’s Got Talent voorkomen
- Henkjan Smits: Blijkbaar niets geleerd van ijsdansoorlog
- Galjaard wil voetbalkijker terug met Holland’s Got Talent
- RTL 4 jaar lang op vrijdagavond met talentenjacht
- Tv-oorlog: RTL begint ook op 9 juli met Holland’s Got Talent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>