Popstars 2010 het theater in; haakt de kijker nu aan?

SBS 6 heeft de wisseling van de talentenjacht bij RTL 4 aangegrepen om naar de volgende fase te gaan met talentenjacht Popstars. Waar er eigenlijk nog één auditie-aflevering klaarlag die kwam te vervallen door het Oranje-voetbal van twee weken terug, gaat Popstars vanavond toch al het theater in.

Waar de theaterrondes voorheen altijd plaatsvonden voor een nagenoeg lege zaal met alleen vier juryleden, zit er dit keer volop publiek in de zaal. De nieuwe feature moet bijdragen aan meer sfeer en zodoende meer kijkers – want die kan Popstars 2010 hard gebruiken.

SBS 6 en RTL 4 vechten een bescheiden tv-oorlog uit op de vrijdagavond, al zullen ze zelf dat woord nooit in de mond nemen. Feit is dat het tegenover elkaar programmeren van twee auditieshows – weliswaar verschillend maar toch veel overeenkomsten – je reinste kapitaalvernietiging is. Temeer omdat het maken van een auditieshow een klein kapitaal kost. RTL 4 won sinds half juli elke vrijdagavond de strijd; het verschil was eerst zo’n 200 duizend kijkers, afgelopen vrijdag met de finale van Holland’s Got Talent bijna 2 miljoen.

Met de kennis van nu is het makkelijk om aan te wijzen waar het fout ging. Waar RTL de talentenjacht de afgelopen twee jaar heeft doorontwikkeld, heeft SBS vooral meer van hetzelfde gemaakt. Popstars is weliswaar met liefde gemaakt en geinig gemonteerd, het is toch alsof je naar een talentenjacht zit te kijken die drie of vier jaar terug ook al op tv was. Weliswaar nu met andere poppetjes, maar hetzelfde verhaal. Verder is Marc-Marie Huijbregts in de jury niet de enorme toevoeging gebleken waar we vooraf op hoopten en voegt Simone Walraven qua kijkervaring niet veel toe.

Afijn, er zijn nog ongeveer 200 kandidaten over die in het theater zichzelf opnieuw moeten bewijzen. Want na verschillende audities in het theater blijven er uiteindelijk grofweg een dozijn kandidaten over voor de liveshows.

Ik denk dat SBS 6 er verstandig aan zou doen met Popstars uit te wijken naar de zaterdagavond. Weliswaar staat Popstars dan straks tegenover Ik Hou van Holland, de kijker heeft dan wel iets te kiezen. Vermoedelijk zullen er dan nu heel wat agenda’s omgegooid moeten worden, die haalbaarheid zou ik toch onderzoeken. Want op de vrijdagavond gaat het niet meer gebeuren, meer dan 1,5 miljoen kijkers voor Popstars. En dat is toch wel een score die een dure productie als deze verdient.

Popstars, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Joling langer uitgeschakeld; niet bij theaterrondes Popstars
- SBS vanaf 17 september met interactieve theaterrondes

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Popstars 2010 het theater in; haakt de kijker nu aan?

  1. edward

    nee ik iedergeval niet

      /   Reply  / 
  2. edward

    ik zeg het verkeerd ik haak zowie zo af

      /   Reply  / 
    1. EQ

      Laat oma het maar niet weten dat je niet meer wilt haken

        /   Reply  / 
  3. Tom

    Ik haat het programma maar moet zal het nu toch moeten kijken nu een familielid door is. Ugh.

      /   Reply  / 
  4. Henk

    Wat mij betreft mag alles van SBS floppen.
    Ik heb nog nooit zo’n grote *** zender gezien als SBS.
    De reclame tijdens Cast Away van de week, bevestigde het!

      /   Reply  / 
  5. Martijn

    Of gewoon op de maandag zetten in combinatie met fans

      /   Reply  / 
  6. Steffan

    Is het iemand opgevallen dat Popstars precies begon in de pauze van The Voice.. hun laatste redding XD ?

      /   Reply  / 
  7. Roos

    Haha nee helaas voor SBS, maar TVOH is gewoon vele malen beter en leuker! Denk dat ze misschien zelfs wel kijkers verliezen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>