Welke vervangers heeft RTL voor Beau van Erven Dorens?

De transfer van Beau van Erven Dorens is nu twee dagen bekend. Het verrassende nieuws heeft dus even kunnen inwerken. Dan rijst de vraag: wie gaan Beau allemaal vervangen bij RTL? Hij was er één van de grote kijkcijferkanonnen met meerdere titels. Zijn schoenen zijn nog niet zo makkelijk te vullen. Zappen.blog.nl maakt een overzichtje van potentiële opvolgers.

Het Zesde Zintuig
RTL vroeg Beau omdat hij zo lekker sceptisch tegenover paranormale zaken staat. Hij maakte drie series en is inmiddels overtuigd van het feit dat er meer is. Met wekelijks zo’n 1,4 miljoen kijkers komt het programma dit najaar terug. Met wie? Irene Moors lijkt de gedoodverfde kandidaat. Zij maakte al eerder Er Is Zoveel Meer met Robbert van den Broeke, die nu niet meer onder het imago van oplichter uitkomt. Irene is gefascineerd door paranormale zaken en nodigde winnaar Peter van der Hurk meermalen uit in Life & Cooking. Een andere optie is Robert ten Brink, die heel empathisch kan presenteren, wat zeker nodig is voor dit programma. Kan Robert ook meteen van de reservebank.

Deal or no Deal
Het spelletje is gestopt op RTL 5 maar komt mogelijk in gewijzigde vorm terug op RTL 4. Daarvoor heeft de zender een joviale quizmaster nodig. Zeg je quizmaster, zeg je Robert ten Brink (alweer!). Maar is hij joviaal genoeg? Dan doemt ook de naam van Carlo Boszhard op, ware het niet dat hij al Succes Verzekerd op zijn naam heeft staan. Sommigen fluisteren ook Eddy Zoey, al is dat een RTL 5-gezicht.

Ik Hou van Holland
Het was een bijna magische combinatie: Linda de Mol met Beau van Erven Dorens, aangevuld door Jeroen van Koningsbrugge, altijd ad rem en bijdehand. Je moet iemand hebben die kan sparren met Jeroen, een setje vormt met Linda en iemand die niet al continue met zijn hoofd op televisie is. Alleskunner Martijn Krabbé misschien? Of lachebekje Gordon, al kan zijn humor ook als te plat worden gezien. Verder noem ik outsider Edwin Evers. Geen tv-gezicht (nu althans niet) maar wel een leuke combi met Linda en ook snel genoeg om in te haken op Jeroen.

Dancing with the Stars
Daar kan het alle kanten opgaan, als er een nieuwe serie komt. Misschien weer met Lieke van Lexmond en een andere presentator. Maar misschien keert de show ook wel helemaal niet meer terug. RTL heeft het format een verjongingskuur gegeven en ook even laten rusten, door het bijna twee jaar niet uit te zenden. Maar de kijkcijfers lopen week na week terug. Dit format lijkt sleets geraakt, hooguit goed voor een special rond de kerstdagen.

Heb jij andere ideeën voor de opvolging van Beau bij de diverse programma’s? Laat het weten in de comments.

Zie ook:
- Transfer: RTL verliest Beau van Erven Dorens aan SBS 6
- Erland Galjaard: Overstap Beau naar SBS geen vooruitgang
- Deal or no Deal gestopt op RTL 5, overgang naar RTL 4 nog optie

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “Welke vervangers heeft RTL voor Beau van Erven Dorens?

  1. Joey

    Ik ben het met bijna met je eens Herman. Ik denk alleen dat het niet eerlijk zou zijn als Edwin Evers teamcaptain zou zijn omdat hij DJ is. Dat zou niet eerlijk zijn tegenover Jeroen met het raden van liedjes. Misschien is Klaas van der Eerden (Wipeout) wel leuk als teamcaptain.

      /   Reply  / 
  2. m

    Onvervangbaar is Beau niet echt, hij was op zich zelf geen kijkcijfer kanon te noemen omdat hij altijd meedeed in programmas die ook zonder hem absoluut een groot aantal kijkers zou trekken.
    Nee , Beau is goed te vervangen.
    Hij zal nog wel eens stiekum terug denken aan zijn tijd zonder SBS als hij in de kerstoptocht van SBS zit in Almere , triest voor zich uitkijkend afvragen, waarom nou ik ?

      /   Reply  / 
  3. !#Michael#!

    DonD Gordon … 6e zintuig Irene Moors … DWTS Linda de Mol en Robert ten Brink … IHvH Edwin Evers, goede zet!

      /   Reply  / 
  4. el-g

    6de Zintuig: Irene Moors of Angela Groothuizen

    Deal or no deal zou ik gewoon dagelijks houden, wekelijks is het gewoon Miljoenenjacht maar dat met kleinere bedragen. Misschien inderdaad Robert ten Brink of wat dacht je van Rolf Wouters (maar die wil volgens mij niks meer op tv doen. en DOND op 18.10 of 17.30

    Ik Hou van Holland: Edwin Evers (zat toch ook al in de band van ‘t programma), Gordon, Guido Weijers (zijn contract liep tot december 2008 bij SBS6) Oudejaarsconference naar RTL5, misschien hij voor Wipeout ipv die Klaas van Eerden.

    Dancing with the stars keert denk ik niet terug, anders Ron terug of Robert ten Brink.

      /   Reply  / 
  5. michel

    Ik zeg: Het 6e zintuig: Irene Moors, Deal or no deal: Klaas van der Eeeden, Dancing with the stars: Robert ten Brink en Ik hou van Holland: Guus Meeuwis (was ook leuk bij Stenders latevermaak)

      /   Reply  / 
    1. michel

      Naast Robert moet dan wel iemand anders dan Lieke want, ik weet niet maar die past niet echt naast Robert. Zou dan eerder Wendy van Dijk of misschien Quinty van de Broek doen

        /   Reply  / 
  6. Seijejan

    Het zesde zintuig heeft juist iemand een mannelijke presentator nodig, omdat vrouwen meer geintresseerd zijn in spiritualiteit dan mannen. Met Irene Moors is het dus niet yin en yang zegmaar. En wordt het Zesde Zintuig een echte vrouwenprogramma. Terwijl een mannelijke presentator juist zorgt voor meer balans, meer sceptici. Bovendien is Irene Moors echt sterk in een studio en niet op locatie. Niet beledigend bedoelt voor Irene Moors en vrouwen in het algemeen. John Williams lijkt me geschikt voor die rol. Maar RTL zou ook kunnen denken om Sipke Jan Bousema naar RTL te halen, en hem het Zesde Zintuig te laten presenteren. Hij is immers al de sterkste vervanger van Albert Verlinde indien die niet RTL Boulevard aanwezig is. Robert Ten Brink en Dancing with the Stars moet inderdaad wel een gouden combinatie zijn. Joey’s voorstel om Klaas van der Eerden teamcaptain te laten worden bij “Ik hou van Holland” vind ik een interessante optie. Hoe meer ik erover denk, hoe meer ik denk dat hij daar geschikt voor is. Al lijkt mij Peter Heerschop ook een uitstekende kandidaat.

    Om goed met SBS en Nederland 1 te concurreren, zouden ze bij RTL 4 ook All You Need Is Love definitief van stal kunnen halen. Robert Ten Brink blijft dan de kerst editie presenteren, terwijl of Irene, of Martijn de reguliere afleveringen kan maken.

    Nog een ideetje voor RTL, vroeger had je op de zaterdagmiddag Tineke. Waarom zou Irene Moors niet zo’n soort programma kunnen presenteren?
    Titel programma wordt dan uiteraard “Irene”.

      /   Reply  / 
    1. Joey

      Ik vind Klaas van der Eerden echt zo grappig met Dennis Weening bij Wipeout en We Love the 90′s.

        /   Reply  / 
      1. el-g

        ik dus totaal niet… ontzettend flauwig…

          /   Reply  / 
    2. Timon

      Vigo Waas en Peter Heerschop lijkt mij nog leuker…

        /   Reply  / 
  7. Joop

    Vind dwts zonder Brandesteder niet zo leuk. De enige en allerbeste optie is dus Ron Brandesteder terughalen nu Beau weg is!

      /   Reply  / 
  8. vinn

    Als Jeroen ook weg gaat bij Ik hou van Holland moeten de nieuwe teamcaptains Klaas en Dennis worden, alleen is de vraag hoe de klik met LInda is.


    6e zintuig Irene

    DonD even in de koelkast en de zwakste schakel terug halen mischien met Victoria Koblenko ofzo

    Dancing With the Stars
    Nicolette & Carlo
    of
    Lieke & Robert

      /   Reply  / 
  9. el-g

    Jeroen van Koningsbrugge denkt dat het gedaan is met de sfeer van ‘Ik hou van Holland’ als Beau van Erven Dorens niet meer in het panel zitten. Dat vertelt Jeroen aan RTL Boulevard.

    Beau maakte begin deze week bekend dat hij een overstap maakt naar SBS. Volgens Jeroen zal hij ook niet meer te zien zijn in het populaire polderprogramma.

    Maar wie dan zijn nieuwe rivaal moet worden? “Ik heb met Beau een enorme klik, dus het zal heel moeilijk worden voor degene die het gaat overnemen. Ik ben bang dat het eigenlijk helemaal niet leuk meer wordt.”

    “Ik denk dat ze de titel maar moeten veranderen omdat Beau er niet bij is. Nu wordt het ‘Ik vind Holland wel oké’ of ‘Ik vind Holland wel leuk denk ik,’” aldus Jeroen

    De grapjas denkt dat het programma wat hij samen met Beau aan het ontwikkelen is, waarschijnlijk ook naar SBS gaat. “Ik blijf met Beau altijd leuke dingen doen. We zijn nog steeds bezig met die actie-comedie die we willen maken. Ik hoop nu dat SBS interesse heeft, want dat is wel leuk als dat door zou kunnen gaan.”

      /   Reply  / 
  10. Mart

    Heb al eerder aangegeven dat ik denk dat vigo waas de plek inneemt bij ik hou van holland, zal nu even mijn favorieten opnoemen.

    Ik hou van holland:
    edwin evers (chemie met linda) of dennis weening die volgens mij een goede tegenstander zal zijn van jeroen.

    Dancing with the stars: ze hebben het proberen te verjongen, maar volgens mij kijken er vooral ouderen.Dat neem ik vooral aan omdat anders niet manon thomas en ursul er beide nog ingezeten hadden. Geen vervolg doen lijkt mij zo.

    Het zesde zintuig: Hoop echt op Irene Moors.

    DOND: lekker 10 afleveringen van miljoenenjacht in een jaar en hier absoluut niet aan beginnen. Liever een nieuwe show vanaf september van de postcodeloterij. Nu lijkt het echt de kant op te gaan van miljoenenjacht alleen dan voor veel lagere bedragen.
    Gaat het er toch komen dan zou ik gaan voor Martijn Krabbe of carlo Boszhard (al is die niet verbonden aan de postcodeloterij)

      /   Reply  / 
  11. Mart

    Nee Robert ten brink vind ik eigenlijk niet meer zo sterk bij rtl4. Weekend miljonairs deed ie leuk wat ook geldt voor AYNIL maar bij het moment van de waarheid en vooral bij laat ze maar lachen is die wat mij betreft toch wel een beetje door de mand gevallen. En je moet hem zeker niet bij een DOND zetten volgens mij krijg je dan echte saaie televisie. Bij laat ze maar lachen lopen de gesprekken nou ook niet echt soepel en dan wordt het wel hele simpele televisie met wat koffertjes openen.

      /   Reply  / 
  12. Mart

    Dennis van der geest bij ik hou van holland lijkt me ook wel een stunt.

      /   Reply  / 
  13. el-g

    opties dus voor Ik hou van holland (ook voor Jeroen die heeft aangegeven ook weg te willen):

    * Edwin Evers
    * Viggo Waas
    * Peter Heerschop
    * Guido Wijers
    * Gordon
    * Guus Meeuwis
    * Klaas van Eerden

      /   Reply  / 
  14. gorr

    Zesde Zintuig: Robert Ten Brink
    Deal or No Deal: Bridget Maasland
    Ik Hou Van Holland: Gordon

    En Dancing With The STars hadden ze Brandsteder nooit bij weg moeten nemen

      /   Reply  / 
  15. Ben Profijt

    Quote: Sommigen fluisteren ook Eddy Zoey, al is dat een RTL 5-gezicht.

    Maakt dat uit dan? Deal Or No Deal was oorspronkelijk ook een RTL5-programma…

      /   Reply  / 
  16. Ben Profijt

    Voor Ik Hou Van Holland lijkt Eddy Zoey mij ook wel geschikt. Volgens kan ie aardig goed sparren met Jeroen van Koningsbrugge!

      /   Reply  / 
  17. Mart

    Zou alleen zeker Gordon niet neerzetten bij ´ik hou van holland´, dan gaat het programma naar de knoppen. Dat gaat gegarandeerd eindigen in een ruzie tussen Gordon en Jeroen. Meneer gaat dan weer relschoppen en weg zijn je kijkers. Dan krijgen we x factor taferelen,de man kan absoluut niks hebben. Dus zet geen losgeslagen idioot in een spelshow. Dat kan nooit goed gaan (zeker niet als die verliest)

      /   Reply  / 
  18. Brian

    Linda had altijd een goede band met Beau. Zou ze er neit ook over twijfelen om te gaan? Ze heeft volgens mij geen hele sterke band met RTL, de postcodeloterij houdt zich liever bij 1 zender, dus wil misschien naar NL1, aangezien 1 tegen 100 daar ook al is. En Linda wil graag met Paul samen presenteren, die is bij NL1.

    Laten we hopen van niet, want dat zou een fikse aderlating worden voor RTL, hoewel Linda niet veel programma’s heeft bij RTL, mogen wel meer worden komend seizoen!

      /   Reply  / 
  19. Mart

    Tja ik dacht ze zullen de stijgende lijn wel voortzetten in het najaar maar tot nu toe zijn het alleen maar teleurstellingen. Carlo en Irene liggen nog steeds niet vast. Beau is vertrokken en wie weet zien we linda en jeroen ook niet meer terug bij rtl. Dan een reeks voetbalvrouwen, zeg ‘ns Aaa en een wekelijkse DOND.Dan ‘t is hier fantastisch met bejaarde ursul en Gordon mag weer de relnicht uithangen. Oude jack wordt weer opgetrommeld al is het format wat vind Nederland misschien nog een lichtpuntje.

      /   Reply  / 
    1. Rick Bosveld

      Kijk je kan natuurlijk ook zo reageren??
      Tja ik dacht ze zullen de stijgende lijn wel voortzetenn in het najaar. Carlo en Irene hebben al weel een contract aangeboden gekregen, Beua is helaas weg en miss gan Jeroen en Linda ook wel weg, maar er komt wel weer een reeks van VoetbalVrouwen, Zeg ‘ns AAA een wekelijkse DOND en een revival ‘t is hier fantastisch, Gordon mag weer iets doen voor RTL en Jack Spijkerman is nog goed genoed en krijgt Wat vind NL.

        /   Reply  / 
  20. Brian

    Ik heb t al eens eerder gezegd: ik hoop echt dat RTL zo slim is om nu niet opnieuw alle nieuwe programma’s als eerste in september te starten. Begin eerst met grote successen afgewisseld emt n paar nieuwe shows. Op donderdag bijv. zeker John Williams met HMMIEK en daarna Derek Ogilvy om kijkers te winnen, daarna mag op donderdag iets nieuws zodat mensen doorkijken.
    Vorig jaar begon RTL met allemaal nieuwe programma’s tegelijk, met als dieptepunt Million Dollar Wedding, wat geen succes werd. Zaterdagavond om 20.00uur moet een vertrouwde show als IHVH(als dat nog doorgaat) komen, daarna pas iets nieuws!

      /   Reply  / 
  21. Sandra

    Beau moeten ze niet willen vervangen. Laat de programma’s gewoon stoppen. Iniedergeval Ik hou van Holland stoppen, omdat Beau en Jeroen ervoor zorgde dat het een succes was, en als er een van de twee weg valt is het niet leuk meer.
    Of Jeroen ook naar SBS.

      /   Reply  / 
  22. Postduif

    Denk niet dat Edwin Evers in Ik hou van Holland zal komen. Uit zn reacties af en toe op de radio komt bij mij naar voren dat hij niet zo nodig in de spotlight hoeft te staan. Denk dat die jongen van wipeout wel een goed idee is.

      /   Reply  / 
  23. Frank

    ik stel dit voor RTL 4 voor

    Het 6de zintuig: Irene moors
    Ik hou van holland: Eddy zoey / jeroen & linda
    Deal or No Deal (1x per week voortaan): Robbert ten brink
    Dancing with the stars: Ron Branster met lieke
    de kijkcijfers van DWTS lopen niet terug de eerste week 1,2 miljoen de 2de ruim 1 miljoen de 3de 700,000 en de 4de week alweer bijna 1 miljoen kijkers komt ook door het mooie weer het.

    Robbert ten brink moet terug komen met All You Need is love maar weer in de Studio op de woensdag avond 20:30 uur en daarna om 21:30 RTL Boulevard: de 10 of SOS Sonja.

    Groetjess Frank :P

      /   Reply  / 
  24. Rick Bosveld

    [b]Vervangers voor Beau:[/b]
    [i]Deal or no deal[/i]
    Dennis Weening, Jeroen van Koningsbrugge of Rick Brandsteder

    [i]Zesde zintuig[/i]
    Angela Groothuizen (een erg geschikt progamma voor haar!)

    [i]Ik Hou Van Holland[/i]
    Te moeilijk!

    [i]DWTS[/i]
    Winston Gerschtanowitz met Lieke van Lexmond

    [i]M/V[/i] (progamma dat eventueel terugkomt!)
    Linda de Mol met ??

    [b]Progamma’s die zoiezo een andere presentator moeten:[/b]
    [i]Idols/X-Factor[/i]
    Robert ten Brink & Wendy van Dijk

    [i]Laat ze maar Lachen[/i]
    Ron Brandsteder of Rick Brandsteder

      /   Reply  / 
  25. Pingback: Cadeautje voor Robert ten Brink: Het Zesde Zintuig | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>