Herman den Blijker helpt nu hardwerkende horeca-ondernemers

Een nieuw seizoen, een nieuw tv-programma. Ook voor Herman den Blijker. Hij blijft nog steeds in zijn rol als kookcoach, maar doet dit in een nieuw jasje. Dit keer blijven de kookschlemielen even achterwege, hij gaat nu de hardwerkende horeca-ondernemer de helpende hand toesteken. Door de crisis durven velen niet op vakantie uit angst voor een te sterke inkomstenderving. Dus komt Herman langs met een ticket en de belofte dat de horecazaak prima gerund zal worden.

Herman gaat nog wel even na of enige aanpassingen in het restaurant geen bezwaar zijn. Zodra de eigenaar vertrokken is, zwaait Herman de scepter en gaat hij direct aan de slag. Hij duikt de keuken in en gaat op onderzoek uit. Hoe slecht loopt de tent? Hoe zijn de inkoop en verkoop geregeld? Waar kan dit efficiënter? Herman’s kritische blik ontgaat niets. Na een nachtje slapen roept Herman de keukenbrigade bijeen en komt met een aantal verbeterpunten: een nieuwe menukaart, een snellere routing in de keuken, een gezelliger interieur en/of een beter marketingbeleid. Het uiteindelijke doel is om meer gasten te krijgen.

Terwijl Herman de tent gedurende de week draaiende houdt en zijn verbeteringen doorvoert, houdt hij via internet ook regelmatig contact met de vakantievierende eigenaar. Via de webcam laat Herman af en toe wat werk-in-uitvoering-beelden zien. Of zijn goedbedoelde advies om je vooral niet druk te maken de eigenaar daadwerkelijk ook rust geeft, is de vraag.

Nadat Herman alles op alles heeft gezet in het restaurant, komt de eigenaar weer thuis. Hij mag plaats nemen aan het enige lege tafeltje voor een gastronomisch onthaal van de nieuwe kaart. Daarnaast worden de financiële resultaten van de afgelopen week overhandigd, samen met de sleutel van het etablissement.

Vrijwel alles met Herman den Blijker scoort steevast een miljoen kijkers op de dinsdagavond en ik gok dat Herrie Gezocht daar niet voor onder zal doen. Klinkt als een mooi programma met de nodige emotie, passie en natuurlijk de eigenzinnige charme van Herman.

Herrie Gezocht, 21.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- RTL geeft Herman den Blijker nieuw programma: Herrie Gezocht
- RTL legt Den Blijker en Ogilvie langer vast
- Najaarspresentatie RTL: Weinig nieuws, wel gezellig

1 Reacties // Reageer

One thought on “Herman den Blijker helpt nu hardwerkende horeca-ondernemers

  1. Patrick

    Ik blijf het jammer vinden dat er steeds zulke gekke varianten gemaakt worden voor DenBlijker.
    Het gewone format(dat van Gordon Ramsey), waar hij net zoals in het eerste seizoen een restaurant helpt zou veel beter scoren, dat was wel te zien hoeveel de herhalingen daarvan gescoord hebben.
    In bijvoorbeeld Duitsland trekt dat normale format zonder veel poespas ook enorme cijfers.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>