Niet gedacht, toch weer leuk: Oh Oh Tirol op RTL 5

Zou het Eyeworks en RTL 5 lukken om Oh Oh Tirol nog boeiend te houden voor de Oh Oh Cherso-fans?, vroeg ik mij in aanloop naar de start van het programma af. Ik denk dat ik het antwoord met een volmondig ja moet beantwoorden, afgaande op de preview die maandag is vertoond op de voorjaarspresentatie. Hoewel de acht hoofdrolspelers inmiddels weten wat de impact is van hun uitspraken en gedrag en ook weten hoe een reality-programma wordt gemaakt, heeft Eyeworks een aantal heel slimme zetten gedaan bij sneeuwvariant Oh Oh Tirol. Waardoor er toch weer een authentieke reactie wordt losgemaakt bij de Haagse jongeren.

Om een voorbeeld te noemen: het is al een tijdje bekend dat ene Tatjana zich bij de groep voegt, zij is al gearriveerd in het Oostenrijkse chalet voor de rest aankomt. Maar wat blijkt? De heren zijn per vliegtuig naar Tirol gehaald, terwijl de dames per limousine worden vervoerd. De mannen hebben zodoende kortere reistijd terwijl de meiden ook nog eens een nachtje verblijven in München. (Dan denk ik: trap die limo op zijn staart en gas in één ruk door, tien uur onderweg en klaar is Kees (of hoe de chauffeur dan ook heet)).

De mannen verblijven zodoende de eerste nacht alleen met Tatjana, gehuld in een weinig te raden overlatend tijgerpakje. Natuurlijk stellen ze de vrouwen op de hoogte van de nieuwste aanwinst, wier limousinerit meteen is verknald. Met name het vriendinnetje van Vincent ‘Sniper’ is goed ziek van ‘Tatjana met de neptieten’.

Zo zijn er constant prikkels uitgedeeld in Oh Oh Tirol die de originele cast in een nieuwe situatie manoeuvreert. Tel daarbij op dat iedereen in een Grieks zonnetje kan liggen, maar dat skiën of snowboarden enige skills vereist. De negen moeten dus flink aan de slag om zonder beenbreuken terug te keren.

Hier en daar kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de jongeren een toneelstukje opvoeren, met name bij de quootjes voor een bluescreen. “Zwarte piste? Alles pistes zijn daar toch witte pistes, van de sneeuw?”, aldus Barbie. En zo zijn er meer oneliners die de makers wel heel goed uitkomen.

Dat gezegd hebbende: het lijkt een leuke nieuwe serie te worden, terwijl ik er bij Oh Oh Cherso na een aantal afleveringen toch echt wel klaar mee was. Dat is knap en verdient een pluim aan de makers.

Oh Oh Tirol, 21.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Remko van Westerloo: Oh Oh Tirol zal niemand teleurstellen
- Jokertje: Oh Oh Cherso leuker dan Oh Oh Tirol
- Derde reeks Oh Oh Cherso staat nu al vast
- Nieuw castlid Oh Oh Tirol heet Tatjana Liefhebber
- Zenderbaas: Oh Oh Cherso kan nog jarenlang mee
- Cherso-jongeren zien wel geld voor Oh Oh Tirol

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Niet gedacht, toch weer leuk: Oh Oh Tirol op RTL 5

  1. Nick

    Sorry maar Barbie is echt dom… zeker dat haar opmerkingen echt zijn

      /   Reply  / 
  2. Pino

    Walgelijk volk dat er voor zorgt hoe wij bekend staan: ordinair, laag geschoold en tot weinig in staat. Smerige televisie onder het mom van gein maken. Schilderswijk, laat me niet lachen…

      /   Reply  / 
    1. Richard

      Wat een onzin… ik mag toch hopen dat je ook niet alle Amerikanen als Jersey Shore typetjes bestempeld…

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>