RTL knipt slachten kip uit herhaling Echte Meisjes in de Jungle

Wie zondag naar de herhaling van Echte Meisjes in de Jungle kijkt, zal het omstreden fragment met de slachting van twee kippen niet zien. “Dit was sowieso al besloten omdat de herhaling om zeven uur wordt uitgezonden. We hielden al rekening met onze jongere kijkers”, vertelt een woordvoerder tegen persbureau ANP in reactie op de ontstane commotie. Verschillende dierenorganisaties en -liefhebbers spreken schande van het fragment, waarin de kandidates eigenhandig van een kip een gebakken kipfiletje moeten maken.

“Het vangen van de kippen verliep al heel stressvol. Vervolgens werden de kippen op een soort strandpaal gelegd. Daar werden ze feitelijk doodgemarteld. Het was gruwelijk”, zegt de Dierenbescherming. De organisatie wil omroepen een gedragscode opleggen waarbij dieren niet langer voor vermaak worden gebruikt.

RTL zegt dat de kippen niet onnodig hebben geleden. “Het leek of een van de meiden de kip raakte, maar ze sloeg mis. Door de montage en de hysterie van de meiden kwamen de beelden heel heftig over”, legt de woordvoerder uit. Het fragment is overigens nog wel op RTL Gemist te zien.

Zie ook:
- Kritiek op brute kippenslacht Echte Meisjes in de Jungle
- Pauline (Echte Meisjes in de Jungle): Die kip moest dood!
- Dè nieuwe tv-hit van 2011: Echte Meisjes in de Jungle
- Heftige video slangenbeet Echte Meisjes in de Jungle gelekt
- Preview Echte Meisjes in de Jungle: castingtape (video)
- Drama queens uit Echte Meisjes in de Jungle bekend
- Leslie en Pauline in Echte Meisjes in de Jungle
- RTL 5 herenigt reality-helden in Echte Meisjes in de Jungle
- RTL 5-ster Ymke gewond tijdens Echte Meisjes in de Jungle

48 Reacties // Reageer

48 thoughts on “RTL knipt slachten kip uit herhaling Echte Meisjes in de Jungle

  1. kokkie

    wel goed dat rtl meteen wel actie nemen omdat weg tehalen al vind ik zelf het ook verschrikkelijk hoe met dieren om word gegaan maarjah zo is het gewoon . Helaas

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Gelukkig, dit was natuurlijk onacceptabel!!! Kip slachten ok, maar een beest laten lijden door een verkeerde wijze van slachten kan echt niet.

      /   Reply  / 
  3. KLAAS

    ik heb maar 33.6 kbps,een hele lage modem snelheid,en toch kan ik hiermee alle live tv voetbal,sport wedstrijden net zo bekijken als ik tv,zijn er nog meer mensen die met zon lage snelheid dit bereiken.

      /   Reply  / 
  4. Mw Hen

    Hebben ze wel vooraf die twee kippen toestemming gevraagd of ze hun materlaarschap en doodstraf ook mochten filmen? En wisten deze onderdrukten van het dodelijk geenseneerde sccenario wel dat ze in de herhaling van hun terechtstelling er ook nog eens uitgeknipt gaan worden? Ik denk het niet, want ik denk dat deze twee vooraf echt geen quit-claim hebben ondertekend.

      /   Reply  / 
  5. kingcoco

    Stelletje zeikerds ga is ergens anders over zeuren dan zo n kippetje nutteloze mensen allemaal. man tegenwoordig word om t kleinste dingetje al gezeurd. hebben jullie niks beters te doen

      /   Reply  / 
    1. Plassnor

      Je hebt helemaal gelijk, want jij begint al te zeiken en zeuren over mensen die door jou vermeend worden te zeuren. Het betekend dat jij dus niks anders hebt te doen, kingcoco!

        /   Reply  / 
    2. Manon

      Jij bent zielig wat loop jij nu te zeiken dan over alle mensen die hier volgens jou zeiken!

      Zeiklul!

        /   Reply  / 
  6. Manon

    Ik vind het ook niet normaal dat dit in zo’n programma moet als opdracht.
    Ik kon er echt niet naar kijken, kon me ook niet voorstellen dat die meiden dat deden voor 5 duizend euro!
    Arme beesten.
    Vlees eten we bijna allemaal maar die worden wel wat humaner geslacht!

      /   Reply  / 
  7. heran

    ze moesten de armen van die sletten afhakken, en reinout van eyerworks stop met dit programma RTL een schande dat je zoiets uitzend

      /   Reply  / 
  8. heran

    kingcoco laten ze jou maar slachten achtelijke klootzak

      /   Reply  / 
  9. Rietman

    Hier past volgens mij maar één ding, de volgende 9 afleveringen niet kijken is dit soort stompzinnigheid heel snel van de buis!!

      /   Reply  / 
  10. ria

    achtelijke domme kutwijfen. kut programma, dierenbeulen.

      /   Reply  / 
  11. C

    Achterlijk programma!
    het zijn ook levende wezens! maar op zon manier gaat echt te ver voor tv sensatie

      /   Reply  / 
  12. ed

    OPSODEMIETEREN MET DIE IMBECIELE VERTONING VAN DIERENMISHANDELING DOOR EEN STELLETJE STOMPZINNIGE WIJVEN EN DIE VETTE AAP!

    JULLIE MOETEN JE SCHAMEN OM DIT ALS VERMAAK OP TV TE BRENGEN!!!!!!

    WAAR ZIT JULLIE VERSTAND????

    PAS MAAR OP: VANDAAG OF MORGEN VOLGEN ER REACTIES EN MAATREGELEN, DAAROVER PIEPEN IS DAN TE LAAT!! JULLIE HEBBEN ER NADRUKKELIJK OM GEVRAAGD.

    OPROTTEN STELLETJE KLOOTZAKKEN!!!

      /   Reply  / 
  13. Nathan

    Ik vind wel dat we niet die ‘achterlijke sletten e.d’ wijven hierop moeten aanspreken. Het is hun plicht om dit te doen, hier hebben ze voor getekend.
    De makers van dit programma en het zieke persoon die deze opdracht heeft verzonnen is hier de enige schuldige aan! Iedereen kan weten dat deze ‘achterlijke sletten e.d’ wijven niet kunnen slachten.
    Ik ben hier zelf ook flink tekeer gegaan, ik vind het ook abnormaal dat er geslacht wordt op de tv en dat op de vroege avond, alleen ik geven de dames er niet de schuld van.
    Op de slachtpartij na lijkt, en vind ik dit een heel leuk programma.

      /   Reply  / 
  14. Hé jij daar!

    De schande zal die van de Domino-Mus overtreffen!
    Een Mus opgeofferd voor het menselijk kijkgenot
    Twee kippen vermoord door domme mutsen voor een nog dommer kijkplezier. Nou ja kijkplezier? zeg maar het sadistische genoegen van de programmamakers. En ik wil wedden dat die twee mutsen ook nog fan zijn van Justin Bieber, dat mislukte halve haantje!

      /   Reply  / 
  15. Mozza

    Een schande dat TV verwordt tot dit niveau, duidelijk een programma voor en door een bepaald niveau IQ. Het niveaunvan de deelneemsters bevestigt dat ook. RTL gaat de TROS aan de domme kant voorbij…

      /   Reply  / 
  16. figi

    If you pay peanuts, you get monkeys.

    Een programma voor en door bavianen…

      /   Reply  / 
  17. Gerd@

    Wat zeuren wij nou toch? Die onnozele, achterlijke, hysterische Barbies deden ook alleen maar wat ze opgedragen werd. En dan moeten wij ook maar niet zo stom zijn om te denken dat dat stelletje hersenloze, op geld en aandacht beluste meiden, er ook maar één moment bij stil zouden staan hoeveel stress ze die in doodsnood verkerende “stomme” kippen zouden bezorgden voordat ze die beesten de nek omdraaiden… hadden ze ook maar geen kip moeten worden?

    En dat het omstreden fragment met de slachting van twee kippen a.s. zondag niet uitgezonden gaat worden, dat maakt het allemaal niet minder erg. De afslachten van die kippen heeft dan toch al plaatsgevonden?

    Ikzelf kijk niet naar dergelijke programma’s. Ik heb dat fragment van dat zinloze geweld tegen die weerloze kippen bij HvN gezien.. walgelijk, en dat was voor mij wel voldoende.

    Eyeworks/Reinout Oerlemans, Robert van den Bogaard en Ronald van Wechem… ik hoop dat jullie in de toekomst in jullie programma’s hier anders mee om zullen gaan.

      /   Reply  / 
    1. KLAAS

      de mensen moesten eens weten hoeveel stress ik heb gehad de laatste jaren,daar zijn alle kipjes op deze wereld niets bij.

        /   Reply  / 
      1. PINHEAD

        Goh wat ben je zielig…

          /   Reply  / 
  18. joris

    mensen, als het niet bevalt kijk je toch lekker niet! nog genoeg andere kanalen.. pff waar maken we ons toch druk om

      /   Reply  / 
  19. Miep

    De volgende keer verzinnen de programmamakers dat ze een oud mensje helemaal in mekaar moeten trimmem, waarbij ze het zelf ook op moeten nemen met een mobieltje.
    HOUDT HET DAN NOOIT OP!!!

      /   Reply  / 
  20. KLAAS

    nederlanders kennen alleen maar blik en beton,en dan lijk het raar dat een kipje slachten zooo erg is,geen vlees meer eten dan,koeien krijgen ook een schot hagel in hun hersenen,en die weten drommels goed door gevoel,dat ze dan naar het slachthuis gaan,MORGEN ALLE VLEES-SCHAPPEN IN DE WINKELS LEEGHALEN.

      /   Reply  / 
  21. KLAAS

    HOLLANDERS WETEN ALTIJD ALLES BETER,HET ZIJN ECHT BEDWETERS,WAT DACHTEN JULLIE VAN EEN KANARIEPIETJE IN EEN HEEL KLEIN KOOITJE,WAAR HET NOOIT IN ZIJN LEVEN OOK MAAR EENMAAL KAN VLIEGEN terwijl een kanariepietje op Gran Canaria gewoon zijn leven lang buiten vliegt.Hollanders willen wel graag alles importeren wat niet in holland thuis hoort.

      /   Reply  / 
  22. Leroy Henzen

    Ik vond het echt verschrikkelijk om te zien! Ik vind het goed dat de dierenbescherming en andere organisaties acties hebben ondernomen. Helaas kunnen ze niks doen, omdat het in het buitenland is opgenomen. Echter, vind ik echt dat RTL 5 dit zelf nooit had mogen bedenken! Dierenleed is verschrikkelijk en hoort niet als vermaak op tv te komen :s! Verschrikkelijk!!! (Verder best een grappig programma)

      /   Reply  / 
  23. Gerd@

    Klaas, het ging hier ook even niet om jou, over hoeveel stress jij hebt gehad in je leven de laatste jaren, of zit jij soms ook om aandacht verlegen? Want als jij graag beklaagd wilt worden, dan hoef je maar kikken hoor. Iedereen heeft nl een ‘rugzakje’, daar ben jij heus niet de enige in. *ts*

    En ik heb wel recht van spreken denk ik, want ik ben vegetariër, houd geen dieren in kooitjes en ben lid van Greenpeace, WSPA, St. AAP en WWF. Dus ja.. ik trek me zulke beelden persoonlijk aan. Ik kan hier zo ontzettend pissig van worden als ik zulke beelden zie.

    En dan heb ik het niet eens over de gruwelijke behandelingen van dieren in de rst van de wereld. Breek me de bek niet open, want groot of klein dierenleed, het is mij om het even… het most gewoon niet magge!!!

      /   Reply  / 
    1. KLAAS

      Gerd,mooie jongen,daar zit hem net de kneep.Mensen zijn gekker met dieren dan met mensen.Als jj dan Greenpeace lid bent,,half Nederland valt over een kippetje,maar die randdebielen hoor je niet over het Dood.knuppelen van Zeehonden.

        /   Reply  / 
  24. Gerd@

    Klaas, “mooie jongen”.. lezen is ook je sterkste kant niet zie ik? Ik ben nl een “mooie meid” van 57 jaar. Er staat nl Gerd@ = Gerda boven mijn posts. Maar maakt niet uit hoor, het verschil van een jongetje en meisje is niet zo heel groot.

    Maar of je nou een kip zijn kop in- of afslaat op een strandpaal, of je knuppelt een zeehond dood.. ik zie daar het verschil niet zo. Het zijn beiden levende wezens.. ergo, dierenleed pur sang!!!

    Ik ben humanist keur ik ieder geweld af. En als je het nog niet wist. geweld lokt geweld uit, en het verschil van geweld tegen dieren en het geweld tegen mensen ligt niet zo heel ver van elkaar verwijderd.

      /   Reply  / 
    1. KLAAS

      ik vindt dat maar raar,Gerd en dan zo raar a met een rondje achter je naam,ik snap er niets meer van,reeds.

        /   Reply  / 
    2. KLAAS

      pardon reeds peuneveu,hoog haaibaai gehalte,is er toch niet veel mis met mijn uitzonderlijke blauwe ogen.

        /   Reply  / 
  25. Maarten

    Als vegetariër veroordeel ik pertinent het doden van dieren, en dan is er voor mij geen verschil of het voor de vlees-industrie gedaan wordt of voor de media-industrie: het berust allebei op commerciële motieven. Hoewel ik dit walgelijk vind, ben ik ergens wel ‘blij’ dat RTL dit uitzendt. Lieve mensen: deze lieve dieren met gevoel en emoties worden dagelijks massaal afgemaakt voor ons – of jullie – genoegdoening. Respect begint bij de kleinste levende wezens.

      /   Reply  / 
  26. san

    ik heb onwijs gelachen..
    wat een domme meiden zijn t toch ik kijk de volgende keeer weer..

    en die kippen tja ach wat kan ik zeggen..
    ik zie ook dat kalveren geslacht worden en dan valt dit nog wel mee..( tja sorry ben eenmaal slager)
    ben echt een dierenvriend maar kan hier echt niet wakker van liggen..

    mensen stel je niet zo aan!!!!
    dit gebeurd dagelijks, en zeker in dit soort landen..

      /   Reply  / 
    1. Situation

      Die kip werd daar nog minder grof geslacht dan hier in Nederland.

        /   Reply  / 
  27. RS

    Hoe komen ze aan die achterlijke domme barbies!!!!Ze hebben geen eens hersens,wat ga je doen in een jungle!!!Stel achterlijke hersenloze sletten!!!!Als je op deze manier je geld moet binnen halen!!!!IK HOOP DAT DE DIERENBESCHERMING HIER ACTIE ONDERNEEMT!!!!
    Tja ik mag het niet zeggen maar doe het toch,de pogramma maker,en die domme barbies hebben GEEN HART en verstand, maar die MAN daarboven slaapt niet.HIJ straft gelijk!!!!Die ANACONDA heeft niet voor niets gebeten….hahaha.Laat dit een lesje zijn en houd op met dit soort onnozele programmas.Maak iets leerzaams en stuur die achterlijke domme blondjes weer de schoolbanken in zodat ze gaan leren wat zelfrespect is en hun verstand bij brengen.

      /   Reply  / 
    1. Situation

      Hou jij nou maar gewoon je grote domme mond dicht. Denk je soms dat die hamburgers die je eet niet geslacht zijn?

        /   Reply  / 
  28. mandy

    wat een kut hoeren

      /   Reply  / 
    1. san

      waarom val je hun erop aan, hun moeten dit doen van de regiseur!!!

      als het je niet bevalt kijk je toch niet, je bent t niet verplicht!

      als jij er een hoop geld voor zou krijgen weet ik zeker dat je het ook zou doen..( hun hebben t goed bekeken voor zo’n bedrag doe ik er 10)

        /   Reply  / 
  29. Kees

    Tja als je het zo

      /   Reply  / 
  30. Kees

    Als je het dan zo`n stom programma vindt, dan kijk je toch gewoon niet? Sommige mensen flippen ook over boeken met ranzige verhalen, hey lees het dan gewoon niet ofzo?

      /   Reply  / 
  31. Situation

    Wat een dom gezeik om een fucking kip!

    Bio industrie kippen weet je wel die kippen uit de supermarkt worden veel gruwelijker geslacht.

    Maar goed al die hypocriete mensjes die die zeiken over dit fragment weten dat nutuurlijk niet en zeiken gewoon puur om te kunnen zeiken. Hoe moesten ze anders die kip doden doodknuffelen?

      /   Reply  / 
  32. Kees

    Wat een hoop ophef zeg. Iedereen weet toch dat kip compleet voorverpakt aan de bomen hangt?? :-)

      /   Reply  / 
  33. heran

    AFMAKEN DIE MEIDEN EN HET PRODUCTIE BEDRIJF EEN FLINKE BOETE GEVEN EN RTL OOK EN GELIJK STOPPEN MET DIT PROGRAMMA

      /   Reply  / 
    1. Jaja

      Beste Heran, jouw reactie geeft meteen aan wat mis is met NL. Kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat je waarschijnlijk geen hogere opleiding hebt genoten en heden ten dagen in een zwarte jas met bontkraag loopt.
      Tv en dus de programma’s bestaan bij de gratie des kijkers en hier is dus een markt voor. Wil je het niet zien dan zap je gewoon lekker naar een programma wat wel van jouw gading is. Probeer de Fabeltjeskrant eens.

      Kusjes.

        /   Reply  / 
  34. KLAAS

    straks gaan ze de pengvogel ook nog wat aandoen op tv,ROEPIE ROEPIE.

      /   Reply  / 
  35. KLAAS

    liever onder de plak zitten van een schijtkipje,dan onder de plak zitten van een haaibaai.roepie roepie.

      /   Reply  / 
  36. mimi

    mensen zeuren gewoon het gebeurt elke dag in suriname dat is een gewoonte als je op een boerderij woonde moest je het ook doen

      /   Reply  / 
  37. Mike

    Zeuren zeuren zeuren ik ben hier beland om dat ik de kip slacht scene nog een keer wil zien elke 3 seconde een dier elke seconde terwijl ik dit heb getypt zijn er al 40 dieren gestorven

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>