Topman RTL: Help Mijn Man Heeft Een Hobby trendsettend

De nieuwe RTL-topman Bert Habets zet hoog in op het nieuwe programma Help Mijn Man Heeft Een Hobby, dat dit najaar op RTL 4 is te zien. Hij noemt het een 'trendsettend' programma in het AD. "Het Zesde Zintuig, Char, de programa's van Derek Ogilvie en het nieuwe programma met John Williams. Dat soort vernieuwing wil ik in toenemende mate zien." Mag ik even lachen?

Help Mijn Man Heeft Een Hobby lijkt me echt een programma gedoemd om te mislukken. Sowieso zijn al die 'Help-programma's' van een bedenkelijk format. De dans-variant met Humberto Tan is al geflopt.

Afijn, Habets erkent verder dat het niet zo best gaat met de vier RTL-zenders. "We hebben de doelen die we onszelf na de Talpa-deal hadden gesteld dik niet gehaald. En de concurrentie heeft niet stilgezeten. We meten een inhaalslag maken. We gaan de positionering van onze stations daarom verscherpen. RTL 4 voor de familie, RTL 5 voor de jongeren, RTL 7 voor mannen en RTL 8 voor vrouwen. Zo kan ook de adverteerder alle doelgroepen bereiken."

Mooie woorden, maar of ze ook kunnen worden waargemaakt. Komende week op Zappen een uitgebreide analyse op het nieuwe tv-seizoen en 'de glazen bol'.

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Topman RTL: Help Mijn Man Heeft Een Hobby trendsettend

  1. Mart

    Heb het ook gelezen en begrijp er niks van. Help mijn man heeft een hobby zal de eerste aflevering nog wel 750.000 kijkers halen maar daarna zakt het naar gem 500.000 denk ik, een flop dus. Kunnen ze beter de hulp en zweeftv avond als volgt neerzetten. Vind dat uitstel van executie ook een hulp programma is wat wel gaat aanslaan denk ik en daarom ook beter op de donderdag past. Op dinsdag lekker met tv makelaar om 20.30 beginnen en vervolgens een nieuw woon klus programma bedenken.

      /   Reply  / 
  2. Mart

    Alsvast mijn voorspelling:

    Maandag:
    20.30 CSI 1.000.000
    21.30 Bones 750.000
    22.30 Baantjer 600.000

    Dinsdag:
    20.30 Uitstel van executie 850.000
    21.30 Herrie aan de horizon 1.100.000
    22.30 Jamie oliver 570.000

    Woensdag:
    20.30 Gillende naar huis 750.000
    21.30 De naakte waarheid 600.000
    22.30 superdik superdun 425.000

    Donderdag:
    20.30 Mijn man heeft een hobby 500.000
    21.30 het zesde zintuig 1.000.000
    22.30 HH million dollar wedding 420.000

    Vrijdag:
    Films 600.000 (minder film of te snel achter elkaar)- topfilms als the da vinci code)1.200.000

    Zaterdag:
    20.00 Million dollar wedding 1.200.000
    21.30 Het moment van de waarheid 800.000
    22.30 HH laat ze maar lachen 610.000

    Zondag:
    20.00 Achmea kennisquiz 500.000
    20.30 Gooische vrouwen 1.200.000
    21.30 Wat schat je? 1.000.000
    22.30 Hh zesde zintuig 450.000

      /   Reply  / 
  3. Mart

    Zonde trouwens dat ze niet meteen met een goede talkshow komen dat moet makkelijk 800.000 kijkers trekken na 22.30 blijft het nu instorten.

      /   Reply  / 
  4. Lin

    Eigenlijk spreekt alleen het programma van de maandagavond mij aan, maar ja… op Net 5 is dan Grey’s Anatomy en dat vind ik toch weer leuker :-)

      /   Reply  / 
  5. reader

    Eerst maar even afwachten misschien?

      /   Reply  / 
  6. Linda

    Het idee om bijv. rtl 4 voor de familie, en rtl 5 voor de jongeren te doen, vind ik wel goed. Dan heb je meer verschillende programma’s. Ik vind dat rtl de laatste tijd allemaal onzin programma’s bedenkt, zoals help mijn man kan niet dansen, en de bloemenstal. mijngod…

      /   Reply  / 
  7. Mart

    Wat de bloemenstal betreft. Vond het aan het begin ook niet zo geweldig maar de laatste weken komen er best leuke gesprekjes voorbij.Dus onzin programma valt wel me. Die help programma’s is gewoon goedkope zooi en zit ook niet goed in elkaar. Het orgineel help mijn man is klusser is nog wel leuk maar al die vervolg programma’s hierop zijn gewoon bagger. schijnt ook nog voor rtl5 help mijn man is niet goed in bed aan te komen, maar zou me niks verbazen als ze daar inmiddels vanaf gestapt zijn.

      /   Reply  / 
  8. Linda

    Zulk soort programma’s is hetzelfde als beter in bed, dus daar kunnen ze beter niet aan beginnen.
    Als rtl nou gewoon eens rustig doet in plaats van allemaal dingen drastisch veranderen, zoals aan gtst, en allemaal nieuwe programma’s erbij bedenkt, gaat het allemaal misschien wel een stuk beter.

      /   Reply  / 
  9. Gor

    Ik zou wel eens willen zien dat RTL4 een slogan krijgt a la: ”back to the good old times” en dan echt duidelijk weer het familiegevoel terugbrengen. Oude programma’s die nostalgie en gezelligheid oproepen terug op de buis… Rad van Fortuin (zou het niet leuk zij gewoon weer eens te kijken naar een simpel spelprogramma met kleine prijsjes voor het uitkiezen??), Het Spijt Me, Love Letters, Geef Nooit Op. En nog een show waar het niet om groot geld draait: De Kans van je Leven met Ron Brandsteder.

    Even geen hippe shows als Idols of Xfactor. Million Dolar Wedding op de zaterdag is trouwens wel een goed idee naar mijn idee. Evenals Ik Hou Van Holland. En de nieuwe postcodeLoterijshow met martijn Krabbé past ook perfect in het plaatje wat ik voor me zie. En dan een leuke komedieserie. En wat zou het leuk zijn als André van Duin weer een tv-show krijgt.

    Familiezender betekent een zender voor alle leeftijden. Maak dan ook gebruik van presentatoren van alle leeftijden. Niks geen verjonging. Jong mag zeker, maar oud des te meer!

    En zo’n avondje als Bert zegt met Zesde Zintuig en Derek Ogilvie/Char dat vind ik ook leuke tv. Help, mijn man heeft een hobby is net weer te veel van het goede.

    RTL moet zelf ook wel eens doorkrijgen dat als ze op deze voet verder gaan, ze echt geen stap vooruit maken. RTL5, die maakt pas een stap vooruit! En het onderscheid tussen de 4 RTL-zenders zal ook nog ff tijd nodig hebben, voordat het tot z’n recht komt. Ik zie RTL8 bijvoorbeeld ook nog wel wat worden, maar daar gaat nog even wat tijd overheen.

      /   Reply  / 
  10. Mart

    wordt tijd dat er weer eens een nieuw programma wordt bedacht dat een grote hit wordt zoals de eerste idols en big brother, baantjer. Dat heeft rtl4 echt nodig. Met deze programmering komen ze niet boven de 1.3 miljoen

      /   Reply  / 
  11. Mark

    Ja, dit blog gaat er nu definitief uit. Al die achterlijke berichten met vooroordelen terwijl er nog NIETS uitgezonden is. Bah!

      /   Reply  / 
  12. Teeuw

    Het gerucht gaat dat Edward van Erp (SBS Astro) naar RTL 4 gaat. Hij krijgt daar een spiritueel middagmagazine van 17.00 tot 18.00. RTL wil geen commentaar geven, maar volgens een kennis van mij die bij RTL werkt is het waar: Edward wordt een RTL4-gezicht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>