Stuitende èn heerlijke tv: Nederlandse Hollywood Vrouwen

Misschien heb je het afgelopen zondag niet gezien: Nederlandse Hollywood Vrouwen op Net 5. Volgens Stichting Kijkonderzoek zaten er 232 duizend mensen voor de buis. Dat terwijl de docuserie, gemaakt door Eyeworks, volgens mij veel meer mensen zal kunnen boeien. De vier vrouwen uit Nederlandse Hollywood Vrouwen zorgen namelijk voor de meest stuitende televisie sinds Oh Oh Cherso. En dat zeg ik beslist niet uit afgunst voor alle weelde die ze tot hun beschikking hebben.

Na een week ben ik er zelfs nog niet over uit of ik dit programma nu echt leuk vond om te kijken, of dat het een inkijkje was in levens waar ik zo weinig mee heb, dat te fascinerend was om af te zetten. Het zal een combinatie zijn van plaatsvervangende schaamte, verwondering, afschuw, leedvermaak, nog meer leedvermaak, medelijden en hier en daar wat humor.

Starfucker
Een paar voorbeeldjes ter illustratie. Neem Astrid Byran, van oorsprong Belgische maar door een rijke ouwe Amerikaan aan de haak geslagen. In de eerste aflevering krijgt ze een parkeerbon van 50 dollar omdat haar auto met de neus de verkeerde kant opstaat. Hoewel 50 dollar absoluut peanuts is voor deze madam, belt ze toch haar man, die dan in een boardmeeting zit en beslist niet gestoord kan worden. Maar daar heeft Astrid geen boodschap aan…

Astrid blijkt verder een totale starfucker. De mediageilheid is te zien in haar ogen als ze vertelt over de villa naast de hare, waar Jennifer Aniston zou komen te wonen. Astrid denkt dat zij en Jen de beste vriendinnen gaan worden. Wat Jennifer niet weet, is dat Astrid lekker in haar cabrio toert langs de stulpjes van de sterren.

Prinses Inge
Dan ‘Prinses’ Inge, een vrouw die al jaren van haar Saudische prins af is maar niet officieel is gescheiden, als je het mij vraagt om die titel. Inge vertelt bloedserieus dat haar zoon eigenlijk de volwassene is en zij het kind. Inge heeft bovendien een echte celebrity-vriend: Norwood Young. Waar de meeste celebs er alles aan doen om zo onherkenbaar mogelijk over straat te gaan, doet wannabe-celeb (ik kan geen noemenswaardig wapenfeit van Norwoord boven water googelen) er alles aan om gezien te worden in zijn glitterjasjes en uitbundige afro-coupe.

Terrasscène
Inge en Norwood strijken neer op een terrasje, waar ze vinden dat het allemaal wel erg lang duurt voor ze bediend worden. Als de bediende eenmaal aan tafel verschijnt, zegt ze dat de twee eerder zo lekker kletsten dat ze besloot niet te storen maar later terug te komen. Vanaf dat moment weigert de prinses door deze mevrouw bediend te worden, wat ze ook op iets te luidruchtige toon over het terras tettert. Als het vrouwtje toch de drankjes uitserveert, wordt ze met de nek aangekeken door Inge. Norwood probeert nog enige beleefdheid op te brengen, al is hij achter haar rug om ook zo vals als maar zijn kan.

Hond tweetalig opvoeden
In Nederlandse Hollywood Vrouwen zien we verder walk-in fridges met glazen deuren, worden hondjes tweetalig opgevoed, wappert de creditcard nog vaker dan haar in een cabrio en is de schone schijn enorm. Ik kan me niet aan de indruk te onttrekken dat de hoofdpersonen een geïmproviseerd toneelstukje opvoeren omdat de camera er bij is.

Ik ben fan van dit programma. Eyeworks laat zich weer gelden als een meester in het maken van fraaie docu/reality. Nederlandse Hollywood Vrouwen is voor mij de verrassing van dit voorjaar.

Bekijk een preview van aflevering 2:

Nederlandse Hollywood Vrouwen, 21.30 uur, Net 5

Zie ook:
- Botox als naar de tandarts gaan: NL Hollywood Vrouwen
- Inge, Myrthe, Astrid en Yolanda Hollywood vrouwen Net 5
- Net 5 met docuserie Nederlandse Hollywood Vrouwen
- Susanna, Lydia, Madelon en Merlin Fortuinlijke Vrouwen

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Stuitende èn heerlijke tv: Nederlandse Hollywood Vrouwen

  1. Jeroen

    Jammer dat er geen hond naar kijkt. Dit programma had succes gehad op RTL5.

      /   Reply  / 
  2. Jomanda

    thats so tru girl! tell’em girlfriend!

    btw. dit programma is héérlijk meid!

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    offtopic:
    Ook het nieuwe dating programma: ‘Wie trouwt mijn zoon’ zal door Robert ten Brink worden gepresenteerd. Zojuist een oproep voor kandidaten.

      /   Reply  / 
  4. Maagbander

    Dit is inderdaad een topprogramma. Zo weinig mensen die hiernaar kijken, ik snap het niet. Zegt het voort!

      /   Reply  / 
  5. vreselijk programma

    Met verbazing keek ik 1 aflevering..
    van oor tot oor strak getrokken gezichten, lippen te vol gespoten met weet ik veelwat, wat een eendebekken, maar tja, dat hebben alle rijke vrouwen valt mij op, echt vreselijk om te zien.
    ze worden er niet mooier op, dit hebben ALLE beroemdheden al bewezen, heb nog nooit 1 gezien waarvan je het niet ziet.

      /   Reply  / 
  6. jan koens

    Wat een arrogant oud lelijk kreng die zogenaamde princes Inge,
    met zo,n iemand wil je niet over straat lopen. mijn oma is knapper en die is 73 hoe oud is dat lijk van een Inge???

      /   Reply  / 
  7. jenny

    O mijn hemel wat een dom mens die Inge!! ze spreekt zo ontzettend slecht engels!! en heeft een nare rokersstem! eigenlijk weet ze diep in haar ahrt dat ze te gewoontjes is daarom misdraagt ze zich zo.Getrouwd geweest emt een Prins ?> haha ik ook.

      /   Reply  / 
  8. jenny

    O mijn hemel wat een dom mens die Inge!! ze spreekt zo ontzettend slecht engels!! en heeft een nare rokersstem! eigenlijk weet ze diep in haar hart dat ze te gewoontjes is daarom misdraagt ze zich zo.Getrouwd geweest met een Prins ? haha ik ook.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>