Van de bedenkers van Benidorm Bastards: Wat Als op RTL 4

Na Benidorm Bastards neemt RTL 4 opnieuw een programma van de Belgische tv-maker Tim van Aelst af. Het gaat om de satirische sketchshow Wat Als?. In het programma wordt een onwerkelijke suggestie geopperd, die vervolgens in een sketch wordt uitgebeeld.

Voorbeelden zijn: Wat als de vork nooit was uitgevonden, Wat als file rijden voor iedereen was, Wat als Facebook al in de Middeleeuwen bestond of Wat als zelfstandigen ambtenaren waren. RTL-baas Erland Galjaard is in zijn nopjes met zijn nieuwste aanwinst.

“Wat Als is echt geniaal bedacht. Het is satirisch, ongelofelijk geestig en ik vind het geweldig. Wij gaan het in Nederland ook op de buis brengen”, vertelt Galjaard aan deze blog. In België wordt Wat Als uitgezonden op 2Be, wat valt te vergelijken met RTL 5 hier. In Nederland zullen de gedramatiseerde sketches worden uitgezonden op RTL 4. Het is nog niet bekend welke acteurs meedoen.

Op YouTube zijn talloze fragmenten van het Belgische origineel te vinden. Wat Als doet me denken aan Toren C van de VPRO en heeft een flink aantal zeer geestige filmpjes. Van Toren C begint vrijdag het derde seizoen en zijn de kijkcijfers niet extreem hoog. Daarom valt het te prijzen dat ook een commerciële zender als RTL 4 zich waagt aan een duur programma als Wat Als?.

Hieronder enkele fragmenten:

Wat als niemand kon fluisteren:

Wat als zelfstandigen ambtenaren waren:

Wat als de vork nooit was uitgevonden:

Wat als file was voor iedereen:

Zie ook:
- De Mol mag tweede reeks Iedereen Is Gek op Jack maken
- Kijkcijfers zaterdag: Sterke start Benidorm Bastards

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Van de bedenkers van Benidorm Bastards: Wat Als op RTL 4

  1. David

    Knap als dit een succes (lees: gemiddeld 1 miljoen kijkers, hele serie) kan worden. Heb wat filmpjes bekeken, zitten wel grappige tussen, maar na een tijdje ken je het wel. Dat heb ik dan tenminste. Maar het ligt natuurlijk ook vooral aan de caberetiers die ze ervoor vinden.

      /   Reply  / 
  2. stef

    filmpjes zien er erg leuk uit! ik ga zeker kijken!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Carlo, Irene, Gordon en Chantal in nieuw RTL-satire | Zappen

  4. Pingback: Annet Malherbe in RTL-sketchshow Wat Als…? | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>