The Voice of Holland droomt voorzichtig van Televizier-ring

Met een slordige 3 miljoen kijkers voor het eerste seizoen van The Voice of Holland en een gigantische buzz op social media lijkt het programma een geduchte kanshebber voor de Televizier-ring dit jaar. De makers laten zich niet gek maken, maar dromen wel weg. “Ik ben al zes jaar niet uitgenodigd, maar dat is nu wel met veel egards gedaan. Dus ik vlieg terug voor het gala van mijn vakantie”, zegt Angela Groothuizen.

Nick & Simon hebben een loyaliteitsprobleem. Want op de shortlist staat ook The American Dream. “Het zou natuurlijk überhaupt fijn zijn als we ergens mee winnen”, zegt Nick Schilder tegen deze blog. Het lijkt erop dat ze de Ring eventueel het liefst om hun vinger schuiven voor hun eigen programma. “Ten opzichte van The American Dream is The Voice of Holland natuurlijk heel gevreesde concurrentie. Zulke kijkersaantallen zullen zeker bijdragen aan een goede kans.”

Vorig jaar won De TV Kantine, waar ook Ik Hou van Holland was genomineerd. Dit jaar voert RTL ook campagne voor Ushi & Loesie, The Voice of Holland en zelfs Oh Oh Cherso. Wordt het straks een grote RTL-show in Carré? “Dat denk ik niet. Bij de Televizier-ring spelen toch heel andere krachten”, denkt zenderbaas Erland Galjaard. “Als het nou ging op basis van kijkcijfers en briefkaarten, dan zou RTL wel voornamelijk genomineerd zijn. Maar hier draait het ook om wie online het sterkst is. Wie Is de Mol? heeft bijvoorbeeld een community die heel het jaar actief is en elkaar berichten stuurt. Verder denk ik dat ook Boer Zoekt Vrouw wel weer genomineerd zal zijn.”

Misschien is het voor The Voice of Holland ook wel wat vroeg om te winnen, na slechts één seizoen. Meestal moet een programma zich over meerdere jaren bewijzen om te winnen. “Toch, als ik The Voice zie, dan zou het best terecht zijn en ook niet te vroeg”, vindt Galjaard. “Ik zou het een mooie beloning vinden voor iets wat aan meerdere kanten een gedurfde stap is. Voor de producent, voor de zender maar ook voor de coaches. Het had ook mis kunnen gaan. Dan zit je daar, hehe, dat is tòch lullig.”

Op de persdag van The Voice of Holland wordt niet alleen het programma getipt voor een nominatie, ook wordt Martijn Krabbé naar voren geschoven voor een Televizier-ster. Erland Galjaard brak vorig jaar al een lans voor de veelzijdige presentator en stipt de kwaliteiten van Krabbé ook  nu aan in zijn speech. Ook Angela Groothuizen zegt ons later Martijn een ster te gunnen. “Hij zou het zo verdienen! Trouwens, ik vind ‘m ook heel leuk hoor, lieve bloggers. Ik wil ook wel eens een ster, ik doe al héél lang mee.”

En John de Mol zelf? Die houdt het hoofd koel. Hij is niet eens uit op een nieuw kijkcijferrecord dit seizoen. “Als het gebeurt, is het geweldig, ik ben gek op records breken. Maar het programma heeft zich al bewezen. Ik vind het belangrijker als vriend en vijand het programma zien als een product van de allerhoogste kwaliteit.”

Zie ook:
Charly Luske één van bekende kandidaten The Voice
- Perspresentatie komisch The Voice of Holland; live tweets
- TV Kantine maakt parodie op openingslied The Voice
Coaches TVOH zingen One Thousand Voices (video)
- Angela: Niveau The Voice of Holland hoger dan vorig jaar
- Snoepreisje coaches naar The Voice VS ter inspiratie
- Gordon: Zangwedstrijden na dit tv-seizoen voorbij
Vele tv-werk Nick & Simon ‘gevoelig punt’
Angela Groothuizen twijfelt over jureren in X Factor

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “The Voice of Holland droomt voorzichtig van Televizier-ring

  1. Mirelle

    Ik hoop toch echt op Flikken Maastricht, met zo’n budget zo’n mooie serie maken met zulke kijkcijfers!!!!

      /   Reply  / 
  2. !#Michael#!

    IHvH, TVoH en Oh Oh Cherso kunnen zomaar eens genomineerd zijn voor de televizier ring haha dan word het gala wel een RTL feestje ;)

      /   Reply  / 
  3. Amm

    Ik hoop op Wie Is De Mol. Zij zijn al zo vaak genomineerd en verdienen het om eindelijk een keer te winnen! De overige genomineerden mogen van mij zijn: Ik Hou Van Holland en TVOH

      /   Reply  / 
    1. Terry

      Ik hoop ook Wie is de mol! Ik gun het ze zo! Dat is een programma dat niet gemaakt wordt door uitsloverige arrogante Bn’ers, maar door mensen die er verstand van hebben.

        /   Reply  / 
  4. Edwin

    De drie miljoen kijkers voor The Voice of Holland is natuurlijk niets, vergeleken met de vijf miljoen kijkers voor Boer zoekt vrouw.
    Over smaak valt niet te twisten, daarom moet het aantal kijkers maar de leidraad zijn !

      /   Reply  / 
  5. David

    Alleen heeft BZV een veel te oude doelgroep. Wat dat betreft zou Wie is de Mol nog de meeste kans maken, van de Publieken. Maar ik gok toch op Ik hou van Holland of The Voice.

      /   Reply  / 
  6. John Doe

    Oh Oh Cherso
    Laat me niet lachen

      /   Reply  / 
  7. Simon

    @ Herman

    RTL maakt ook reclame voor Voetbal International. Maken een goede kans denk ik, vorig jaar zaten ze net niet bij de eerste 3. Mijn stemmen hebben ze in ieder geval!

      /   Reply  / 
  8. nick

    Laat ihvh maar winnen. Verdienen dat wel na al de seizoenen. Durft zich aan te passen en te vernieuwen.

      /   Reply  / 
  9. Topmodel

    ihvh of widm mag van mij winnen. Liever geven ze de Mol een eigen award voor het op de kaart zetten van nl programma’s ofzo maar niet tvoh. Hoe goed het eerste seizoen is bekeken moet ook blijken of het 2e seizoen goed wordt bekeken. Ikzelf denk van wel, maar had ook verwacht dat popstars beter bekeken zou worden dan de max 600k kijkers die dat programma had. Ik besef ook wel dat sbs dat programma eigenhandig de das heeft omgedaan en dat het eigenlijk niet vergeleken kan worden maar big brother heeft hier na het eerste seizoen een fractie van die kijkers gehad voor de opvolgende seizoenen.

      /   Reply  / 
  10. dream on!

    dat waardeloze programma droomt van een televizier ring..?

    who the fuck is saunders dan???

    weet u nog????????????????

      /   Reply  / 
  11. Martijn

    Allemaal stemmen op Krabbe mensen! Deze man verdient het gewoon.

      /   Reply  / 
  12. Martijn

    Ring moet trouwens gaan naar Voetbal international :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>