Verrassingen bij nominaties Televizier-ring 2011

Ze zijn bekend: de nominaties voor de Televizier-ring 2011. Het leuke is dat er in vrijwel elke categorie één of meerdere verrassingen zijn terug te vinden. De belangrijkste prijs voor het beste programma gaat tussen Wie Is de Mol?, The Voice of Holland en Voetbal International. Met name die laatste is opmerkelijk; in kijkcijfers gemeten bij  lange na niet één van de grootste programma’s. Maar wel een titel met een enorme fanschare, wat in dit digitale tijdperk steeds belangrijker wordt voor publieksprijzen als de Televizier-ring.

The Voice of Holland en Voetbal International zijn beide nieuwkomers in deze competitie, bovendien twee titels van RTL. Die partij nam de Ring de afgelopen twee jaar al mee naar huis, terwijl Wie Is de Mol? nu voor de vijfde keer kansmaakt op de prijs.

Bij de mannen is Matthijs van Nieuwkerk eens niet genomineerd, ondanks de enorme kijkcijfers van De Wereld Draait Door van afgelopen seizoen. De Vara-coryfee eindigde op 4 in de competitie. Bij deze Televizier-ster draait het dit jaar om Jeroen van Koningsbrugge, Johan Derksen en Johnny de Mol. Van Koningsbrugge won vorig jaar.

Wendy van Dijk maakt kans op haar zesde Televizier-ster, ze moet het daarbij opnemen tegen Chantal Janzen en Linda de Mol. Hier gaat de prijs dus sowieso naar RTL toe. Yvon Jaspers ontbreekt in het rijtje, zij won de afgelopen drie jaren op rij en dan moet je een jaartje overslaan volgens de spelregels.

De Talent Award zal voor de vierde keer worden uitgereikt, tot nu toe bleek deze een voorspeller voor een bloeiende carrière. Want Yolanthe, Lieke en Jan Kooijman zijn na het winnen ervan veel prominenter op televisie gekomen. Dit jaar zijn Guus Meeuwis, Erik Dijkstra en Rámon Verkoeijen de kanshebbers.

Bij de kinderprogramma’s is Het Klokhuis voor de tiende keer genomineerd, nooit eerder won het de Gouden Stuiver. Trek je conclusies, denk ik dan. Nu nog winnen zou een soort genadeslag zijn, voor de NTR-rubriek valt er nog weinig eer aan te behalen. Het Klokhuis neemt het dit keer op tegen het Sinterklaasjournaal en De Taarten van Abel.

Televizier meldt meer dan 450 duizend stemmen bij deze verkiezing van de nominaties. Dat belooft dus een recordaantal stemmen voor de daadwerkelijke tv-prijzen, die op 21 oktober worden uitgereikt. Als het aan mij ligt: The Voice of Holland, Johan Derksen, Linda de Mol, Rámon Verkoeijen en De Taarten van Abel.

Zie ook:
- Aanwezigheid Johan Derksen bij Televizier-ring niet zeker
- Televizier RTL Boulevard te slim af met nominaties
‘Cornald Maas presenteert Televizier-ring’
- The Voice of Holland droomt voorzichtig van Televizier-ring

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Verrassingen bij nominaties Televizier-ring 2011

  1. Martijnjdd

    Herman, heb jij ook een lijstje met de nummers 4 t/m 10 van de verschillende prijzen? Ik las dat Matthijs 4e is geworden, maar ben ook benieuwd wie er net buiten de nominaties zijn gevallen bij de andere prijzen.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Denk dat die lijst in Life4You bekendgemaakt gaat worden

        /   Reply  / 
  2. Maurice

    PFF the voice.. Is buiten die kinderachtige draaiende stoeltjes om gewoon de 450ste talentenjacht.. Alleen dan met extra uitslovende juryleden..

    Maarja, Herman is duidelijk fan van de CO.. Of heeft John de Mol je een knipoog gegeven?

      /   Reply  / 
    1. joris

      helemaal mee eens

        /   Reply  / 
    2. Herman Roggeveen Auteur

      Iedereen mag toch een voorkeur hebben? Los daarvan: de commerciële partijen zijn dominant aanwezig bij de nominaties. Bovendien heb ik hier al vaker geschreven dat ik WIDM best goed gemaakt vind, ik snap er alleen niets van en vind het ook niet leuk om naar te kijken. Dan zou het heel raar zijn als ik die wel naar voren schuif als mijn persoonlijke favoriet…

        /   Reply  / 
  3. Sander

    Saillant detail: het televizierringala wordt gelijktijdig uitgezonden als op RTL4 The Voice is en op RTL7 VI??
    Dat zou betekenen dat de fans van deze programma’s niet kijken naar het gala, dat is een nadeel, tenzij RTL tijdens deze programma’s de bel/smsnummers in beeld mag laten zien…

      /   Reply  / 
    1. Terry

      Jaa DUUHHH, Hoe denk jij dat de tv kantine vorig jaar gewonnen heb?

      RTL liet lekker balken lopen voor IHVH en de tv kantine.. Zal dit jaar weer zo zijn. Zo oneerlijk!

        /   Reply  / 
      1. Robbieboy

        Is niks oneerlijks aan. Ze kunnen moeilijk tegen de fans van deze porgramma’s zeggen, “Jongens, sla ons maar een weekje over, en kijk maar naar de PO”, maar ze willen de fans WEL herinneren DAT er gestemd kan worden, alleen maar logisch, toch?

          /   Reply  / 
  4. mike

    Vermoed dat Wendy van Dijk de prijs wint en dat er dan live geschakeld wordt tussen the voice en het Televizier Gala, waardoor de Avro ook even 3 miljoen kijkers heeft.

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Er is dan nog geen live uitzending van The voice of holland

        /   Reply  / 
    2. Wouter

      The Voice is niet live.

        /   Reply  / 
      1. Robbieboy

        De liveshows zijn wel live, vandaar de naam LIVEshows

          /   Reply  / 
  5. Michel

    Wat mij betreft: Wie is de mol, Johan Derksen, Linda de Mol, Het Klokhuis en Ramon Verkoeijen

      /   Reply  / 
  6. joris

    opmerkelijk, de televizierring is een keer niet 2x publieke omroep en 1x commercieel.. Ach, wat doet die ring nou eenmaal?? noem mij de afgelopen 5 winnaars, ik heb echt geen idee

      /   Reply  / 
  7. WeetikVeel

    The Voice, Johan Derksen, Linda de Mol, Het Klokhuis en Ramon Verkoeijen. Zou ik de prijs gunnen. WIDM was dit seizoen minder dus daarom niet. Wendy van Dijk moet verbannen worden van de televisie. Ieder geval Ze mag de The Voice en X-Factor doen maar geen eigen programma. Linda de Mol hoop ik dat ze niet naar SBS gaat maar ben bang van wel.

      /   Reply  / 
  8. Alix

    Ik snap niet wat die vreslijke Jeroen van Koningsbrugge in dit rijtje doet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>