Musters en Van Kooten in RTL-comedy Wat Als?

RTL 4 komt vanaf januari 2012 met Wat Als?, een Belgische format met komische sketches over bizarre situaties. Dat Annet Malherbe meewerkt aan Wat Als? was al naar buiten gebracht. Nu kunnen we ook bekendmaken dat Marcel Musters, Kasper van Kooten, Jelka van Houten, Tina de Bruin en Michiel Nooter meewerken aan de comedy, die op zaterdagavond zal worden uitgezonden. “Het is echt heel leuk geworden”, vertelt regisseuse Will Koopman aan deze blog.

Het bekendste Wat Als?-filmpje in Nederland is zonder twijfel Wat als Facebook een dag niet werkte? Dat filmpje was met name op social media erg populair. De makers beelden vervolgens uit wat er zou gebeuren wanneer deze situatie werkelijkheid was. Producent Talpa Fictie is ook met dit vraagstuk aan de slag gegaan voor de Nederlandse versie.

Veel sketches voor de RTL-reeks zijn inmiddels opgenomen. “Ik vind er een paar heel leuk. Wat als de mobiele telefoon er niet was? bijvoorbeeld”, vertelt Koopman. “Of Wat als garagehouders eerlijk waren. Je krijgt echt de omgekeerde wereld, daar kun je als maker heel veel mee doen. En Wat als Sinterklaas niet bestaat?, die is ook echt heel geestig geworden.”

Zie ook:
Van de bedenkers van Benidorm Bastards: Wat Als op RTL 4
Annet Malherbe in RTL-sketchshow Wat Als…?
- Galjaard blijft investeren in comedytijdslot zaterdag RTL 4

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Musters en Van Kooten in RTL-comedy Wat Als?

  1. Tim

    Dat ze Malherbe weten te strikken, is een meesterzet. Heb er nu al zin in.

      /   Reply  / 
  2. Joost

    Dat het facebook filmpje het populairst was heb ik niet meegekregen, vooral omdat het een concept was dat al op tientallen manieren was uitgevoerd en meestal beter.

    Wat wel erg goed was, en daadwerkelijk een hit op de verschillende Nederlandse blogs, was het filmpje, wat als een bakker een ambtenaar was. Zo heb ik het leren kennen en velen met mij, het facebook filmpje was eerder een herinnering, dat talentvolle mensen ook weleens de plank misslaan.

    Laten we wel wezen, zelfs comedy live had al een sketch over facebook in real life.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>