RTL heeft zenderteam weer op orde

Met het plotselinge vertrek van Remko van Westerloo ontstond er ook een leegte in het zenderteam van RTL. Maar het bedrijf presenteert vandaag al zijn nieuwe team zenderbazen. De leiding over RTL 5 wordt per direct overgenomen door Paul Cormont, voormalig programmacoördinator voor RTL 4 en RTL 7 en jarenlang actief als producent bij Endemol Nederland. RTL 8 komt onder de bezielende leiding van Desiree van Grinsven, die tevens de taak op zich neemt van programmacoördinator RTL 5. Zij is nu actief als Hoofd Entertainment RTL Productions. RTL 7 blijft bij Marco Louwerens, Erland Galjaard runt RTL 4. Hij is bovendien benoemd tot programmadirecteur RTL Nederland.

In deze functie is hij verantwoordelijk voor het verder op elkaar laten aansluiten van de zenderprofielen. Bovendien zal hij zich bezighouden met het versterken bij de afzonderlijke profielen en met het introduceren van nieuwe relevante thema’s op de verschillende zenders.

Matthias Scholten, Directeur Content RTL Nederland over de benoeming van Galjaard: “Na het verstevigen van onze zenderprofielen de afgelopen jaren, is dit een logische stap in de ontwikkeling van ons programmabedrijf. Erland heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Hij is verantwoordelijk voor de oprichting van het huidige RTL 5 en heeft aan het roer gestaan van zowel Yorin als RTL 7. Hij is de man bij uitstek om de synergie te vergroten tussen de verschillende zenders en de family of stations als een geheel kracht bij te zetten.”

Erland Galjaard over zijn benoeming: “Niet alleen heb ik het voorrecht om de mooiste zender van Nederland te leiden, ik mag me nu ook bemoeien met de strategie van de family of stations. De zenderdirecteuren zullen knokken voor hun zenders en aan mij de taak om het grotere geheel te overzien. Ik verheug me echt op deze nieuwe stap en op de samenwerking binnen het nieuwe team.”

Volgens mij gaat het hier om allemaal mooie promoties. Ik ken alleen Paul Cormont niet zo goed, maar de rest is allemaal erg vakkundig voor zover ik kan beoordelen. Gefeliciteerd allen.

Zie ook:
-StatCounter - Free Web Tracker and Counter Remko van Westerloo nieuwe programmadirecteur SBS
- RTL 7 vindt nieuwe zenderbaas in Marco Louwerens
- Wim ter Laak terug bij RTL

1 Reacties // Reageer

One thought on “RTL heeft zenderteam weer op orde

  1. Dennis

    Goede zet van RTL! Met name de promotie van Galjaard, de juiste man op de juiste plaats.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>