Kijkersverlies Bold and the Beautiful, zenderbaas tevreden

The Bold and the Beautiful trekt op RTL 8 dagelijks zo’n 200 duizend kijkers. Dat is een aanzienlijke verbetering voor het tijdslot van de zender, maar toch fors minder dan SBS 6 trok met de Amerikaanse soap. De scores van The Young and the Restless zijn nog bedroevender; die overstijgen vaak de 80 duizend kijkers niet. Zenderbaas Remko van Westerloo zegt in De Telegraaf evengoed tevreden te zijn met de scores.

“Het verlies aan kijkers ten opzichte van SBS 6 zijn terug te vinden bij de herhaling op RTL 4 de volgende ochtend”, stelt Van Westerloo. Na Koffietijd blijven er inderdaad een slordige 100 duizend kijkers zitten voor de aflevering van The Bold and the Beautiful die de avond ervoor op RTL 8 te zien was. “Gewoonlijk tellen we geen zenders bij elkaar op. Maar in dit geval vind ik dat het wel mag. Niemand kijkt twee kee naar dezelfde aflevering, het gaat om ‘nieuwe’ kijkers.”

Van Westerloo schrijft de ingezakte kijkcijfers toe aan de felle concurrentie. “Ik besef dat we het de fans moeilijk hebben gemaakt. Het valt echt heel erg mee hoeveel kijkers er in totaal zijn afgehaakt. Je houdt in het begin altijd rekening met verlies, ik heb hier intern geroepen dat ik in de beginfase blij zou zijn met 100 duizend kijkers. Met 200 duizend kijkers heeft RTL 8 nog nooit zo goed gescoord in de vooravond.”

Zie ook:
- RTL 8 begint aan soap The Bold en Young and the Restless
- RTL 8: Nieuwe soaps brengt nieuwe vormgeving mee
- RTL 8 plaatst ook The Young and the Restless in vooravond
- RTL betaalt prikkie voor The Bold and the Beautiful
- The Bold and the Beautiful vanaf 31 januari in vooravond RTL8

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kijkersverlies Bold and the Beautiful, zenderbaas tevreden

  1. Aapje

    Ze moeten er gewoon een dubbele aflevering vna maken die 17 minute nper dag is te weinig…:O

      /   Reply  / 
  2. Remco

    Ja, niemand kijkt twee keer dezelfde aflevering dus die getallen mag je best bij elkaar optellen en waarom The Young niet herhaalt wordt snap ik niet, mag het soms niet? Een ander tijdstip erbij zal misschien een ander publiek trekken, 7 uur is een lastige tijd…een uur lang concurrentie van Boulevard, het RTL nieuws en DWDD.
    Lijkt me inderdaad een slimme zet om the Young te herhalen in de middag op RTL4. Op deze manier (allen 7 uu op RTL8 )zal het niet echt groeien. Of desnoods een late avond herhaling (werkt bij ATWT ook goed) daamee boor je toch een ander kijkerspubliek aan.
    Ik zelf kijk al jaren naar The Bold maar ook ik vind anderhalf uur achterelkaar soap kijken te lang!!!!!

      /   Reply  / 
  3. Rob

    The Bold is inderdaad een domme serie, iedereen is al eens getrouwd geweest met elkaar, vaders zelfs met hun schoondochters…
    Ik zelf ben wel fan van As the World Turns, maar drie keer per dag een uitzending is ook wat overdreven, zou ook The Young wel in de herhaling willen op RTL4, kan makkelijk volgens mij.

      /   Reply  / 
  4. alek vidakovic

    the bold is inderdaad een mooie serie ik vlog altijd naar beautiful
    bij rtl 8 cool progamma

      /   Reply  / 
  5. Pingback: RTL 8 haalt The Bold and the Beautiful uit vooravond | Zappen

  6. Jolanda

    wat is dat rob met the bold & the beautiful is een domme serie ik vind het een leuke serie ik vol het al vanaf het begin ik vind ridge leuk maar hij is er nu uit ronn moss jammer maar er komt een nieuwe ridge ik heb een update gezien maar ik vind hem niks aan de nieuwe ridge sorry hoor en deacon wat een lekker ding blij dat hij weer terug is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>