Net 5 schrapt afleveringen Beat the Topdesigner

Met wekelijks iets meer dan 100 duizend kijkers is Beat the Topdesigner een flop voor Net 5. De zender grijpt dan ook in door minder afleveringen te bestellen van het programma met Renate Verbaan. Aanvankelijk waren er acht gepland, dat worden er uiteindelijk zes. De laatste twee afleveringen blijven wel gewoon geprogrammeerd staan op de woensdagavond.

Net 5 vangt de twee geschrapte afleveringen van Beat the Topdesigner op met films Forrest Gump en de Truman Show. Het nieuwe seizoen van Nederlandse Hollywood Vrouwen is uitgesteld door de wijziging.

In Beat the Topdesigner gaan drie amateur-designers aan de slag voor een bekende Nederlandse vrouw. Deze vrouw (eerder waren Bridget Maasland, Eva Jinek en Halina Reijn al te zien) kan vervolgens kiezen uit vier jurken: de drie van de kandidaten en eentje van een bestaand modehuis. Beat the Topdesigner is een format van Talpa en werd geproduceerd door MasMedia.

Renate zelf maakte bij de start van Beat the Topdesigner een bescheiden indruk. “Ik ga hier niet zeggen dat dit dé nieuwe hit van Net 5 is. Het is een programma dat we maken, een programma dat ik heel erg leuk vind om te doen”, vertelde ze in Spits. Ze sprak daar de verwachting uit dat het met Net 5, geplaagd door teruglopend marktaandeel, na een tijd weer goed zal gaan.

Zie ook:
- Renate Verbaan: Net 5 hoeft niet roze en schattig te zijn
- Net 5 geeft doorstart aan Talpa’s Daten in het Donker
- Geen Project Catwalk: Beat the Topdesigner op Net 5
- De nieuwe kijkers van SBS 6, Net 5 en Veronica

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Net 5 schrapt afleveringen Beat the Topdesigner

  1. Chiel

    Ik begin is ook al verplaatst van de zondagavond naar de middag.
    Wil maar niet lukken met die zender..

      /   Reply  / 
  2. Ronnie

    Renate is ook echt een toppresentatrice…NOT.
    Gewoon weg met dat mens, laat dit soort programma’s toch over aan RTL5, die is er veel beter in

      /   Reply  / 
  3. bibi

    het ligt niet aan renate, op rtl4 had dit het goed gedaan

      /   Reply  / 
    1. Bob

      Onzin. Het is Project Catwalk, zonder dat je de ontwerpers leert kennen. En dat is exact wat PC leuk maakt. Zonder verhalen en personages zijn het slechts een paar mensen die jurken maken. Who cares? Niet het grote publiek in ieder geval. Slecht format.

        /   Reply  / 
  4. Rens

    Renate moet gewoon stoppen met dit werk, duidelijk dat het kijkers publiek haar niet op tv wil zien, Maar met een vet contract op zak van Remco (programma directeur Ned5) en dames en heren getrouwd met Renate haar beste vriendin (ja ze heeft nog een vriendin) en hoe het gaat in deze wereld van televisie en contracten, zal haar het een worst wezen, en dat zie terug in haar niet enthousiaste houding als slechte, en ik zeg nog eens slechte manier van presenteren! Renate hou hier mee op!

      /   Reply  / 
  5. mark nijmegen

    Mag dan nu zo langzamerhand de conclusie worden getrokken dat Renate Verbaan niet zo geschikt is als presentatrice of dat er voor haar geen programma’s zijn ?
    Lijkt me handig haar niet meer op te roepen.

      /   Reply  / 
  6. Jawel

    Ik vind haar arrogant en belerend overkomen. Net alsof zij de domme tv-kijkertjes wel even gaat uitleggen hoe het allemaal zit. Helaas voor haar zijn de tv-kijkers een stuk slimmer dan zij en kijken massaal naar andere programma’s.

      /   Reply  / 
  7. Erik

    Ik denk niet dat BTTD is geflopt door de aanwezigheid van Renate, maar doordat het format slecht is.

      /   Reply  / 
  8. steven

    Het hele concept rammelt, Renate is niet krachtig in haar presentatie maar ook de gasten worden niet stevig neergezet. Er hangt een zweem van opgefokte negativiteit omheen waarbij er gezocht word naar valse one-liners. Uiteindelijk bouwt er zich ook geen echte spanning en climax op. Het is net als programma’s als “Top-Stylist” het voelt geforceerd en onecht.

      /   Reply  / 
  9. Tom

    Jammer was toch een aardig programma. Ligt niet aan Renate maar aan Net 5, geen goed voor en na programma. BTTD is ook niet echt spannend. Het is leuker kandidaten een aantal weken te volgen. Er had meer kunnen gebeuren rondom de Bners. En de PR van Net 5 is ook niet goed gegaan. Had al 2 afleveringen gemist toen ik er achter kwam dat dit programma bestond.

      /   Reply  / 
  10. Nick

    Joh wat scoort er nu wel op Net5? Niks.. Enige wat ik kijk ik Supernatural maar door dat domme tijdstip kijk ik het ook niet altijd.

      /   Reply  / 
  11. Koehoen

    Er is niks mis met haar. Het programma gaat alleen helemaal nergens over.. De ontwerpers leer je niet kennen, het is veel te langdradig.. etc.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>