Vernieuwingen liveshows The Voice; Wat vind jij?

In de tweede liveshow van The Voice of Holland staan weer heel wat favorieten opgesteld. Onder andere Laurrhie Brouns, Sandra van Nieuwland en Floortje Smit betreden het podium. Maar wat vinden we eigenlijk van de vernieuwde opzet van de liveshows?

Persoonlijk ben ik wel tevreden over de vernieuwingen dit seizoen. Met vier exit-momenten in de show is de spanningsboog groter. Bovendien heb je het gevoel dat het niet zo’n lange zit is (16 kandidaten!) doordat de uitzending in brokjes is verdeeld. En voor mijn gevoel is een en ander ook wat eerlijker geworden, het is nu nog meer een strijd tussen de teams.

De omgedraaide stoelen van de coaches dragen niet meteen bij aan meer spanning, het is zelfs een wat gekunstelde manier om het onderscheidende element van The Voice ook in de liveshows terug te laten komen. De coaches hebben heel de week aan de act van hun protégés geschaafd, weten dus wat er achter hun rug gebeurt, maar worden nu geacht een toneelstukje op te voeren. De referenties aan het eerder bijwonen van de repetities dragen daar niet echt aan bij.

Verder ben ik erg opgelucht dat de liedjeskeuze wat minder gezapig lijkt geworden. Dat kan vorige week natuurlijk een gelukkige greep zijn geweest – uiteindelijk blijft smaak subjectief – maar ik vermoed dat het repertoire van vorig seizoen toch even kritisch tegen het licht is gehouden.

Nu op naar een spannende ontknoping van dit derde seizoen!

Zie ook:
- Emeli Sandé vrijdag bij The Voice of Holland
- Liveshows The Voice: Coaches zien kandidaat niet optreden
- RTL heeft wedstrijdschema voor The Voice of Holland

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Vernieuwingen liveshows The Voice; Wat vind jij?

  1. Peter

    De cijfers voegen weinig toe. Maar nu de result show weg is, gaat het wel mooi snel vind ik!

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Ik heb er een beetje een dubbel gevoel bij. Het omdraaien van de stoelen vind ik echt onzin, net als het geven van cijfers. Dat heeft geen toegevoegde waarde. het lijkt zo inderdaad een beetje een toneelstukje. Dat hebben we vorige week 2 keer meegemaakt.
    Verder vind ik de 4 results wel weer heel leuk en spannnend.
    Aan de andere kant vind ik weer dat we te snel afscheid moeten nemen van de kanidaten. Sta je eindelijk in de liveshows, is de kans behoorlijk groot dat je er meteen weer uit ligt.

      /   Reply  / 
  3. rtd

    het schiet wel op…

    maar die stoelen draaien en punten daar zie k ook het nut niet van in… Het gaat tenslotte om de gehele preformance….

      /   Reply  / 
  4. Martijn

    Ben vooral erg te spreken over het decor! Daarnaast geen cijfers geven aan je eigen talent lijkt mij zo :)

      /   Reply  / 
  5. Goedkoop

    Tuurlijk duurt het minder lang, maar ik vind het verschrikkelijk om te zien dat fantastische zangers de show nu al verlaten.

      /   Reply  / 
  6. Peter

    Vorig seizoen was de liedjeskeuze iets te ‘rocky’ nu is het wat gevarieerder. Beter zo. Nu is dat wel op de smaak van de deelnemers gebasseerd aangezien de deelnemers diverse smaken hebben waarin ze willen zingen. Misschien waren er vorig seizoen toch teveel pop/rock deelnemers. In Trijntje haar groep zitten veel soul/r&b zangeressen dus dat hoor je terug. Beter zo. Trijntje heeft overigens de sterktste categorie dus het zal me niets verbazen als daar de winnaar uit komt. Leona of Laurrhie b.v.

      /   Reply  / 
  7. Brt.

    Als Sandra van Nieuwland maar door gaat!!

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Zeker weten! Als Sandra maar doorgaat!

        /   Reply  / 
      1. Peterke!

        Sandra, Barbara & Floortje moeten vanavond echt door van mij!

          /   Reply  / 
  8. Tess

    Laurrhie & Floortje FTW vanavond!

      /   Reply  / 
  9. bibi

    De omdraaiende stoelen en de cijfers vind ik ook echt onzin.De cijfers van de jury staan totaal niet in verhouding met de stemmen van het publiek, want het maakt niet uit of ze een onvoldoende van de jury krijgen. Ik vind het ook jammer dat er zoveel uit gaan in 1x, ik zie dan liever minder mensen in de liveshow en er elke keer 1 uitgaan.

      /   Reply  / 
  10. Yens

    Ik had zelf gekozen voor de omgedraaide versie van de blind auditions, dus jury met gezichten naar het talent toe en omdraaien als je het optreden onder de maat vind.

      /   Reply  / 
  11. De TV dokter

    De TV dokter verbaast zich er nog het meeste over dat het er naar uitziet alsof er punten van de jury worden opgeteld bij procenten van het Nederlandse volk. Dat is hogere wiskunde waar Robert Dijkgraaf bij geroepen moet worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>