Peter van der Vorst helpt bij ziekte verzamelwoede

Peter van der Vorst maakte al heel wat programma’s met onbekende Nederlanders; Geen Cent te Makken, Bouwval Gezocht, Gepest… Vanavond wordt daar Mijn Leven in Puin aan toegevoegd, waarin hij mensen helpt met een uit de hand gelopen verzameldrift. “Een ziekte die zoveel impact heeft, dat het leven van deze mensen vaak letterlijk en figuurlijk in puin ligt”, stelt RTL. De mensen zitten zo diep in hun verzamelwoede, dat ze er zelf niet uit komen.

Peter helpt, al is dat niet eenvoudig, schrijft hij in zijn Televizier-column. “Want het is alsof je tegen een muur staat te praten. Vrijwel alle verzamelaars vinden dat iedere schroef, versleten toiletbril of kapotte pvc-buis van grote waarde is. Met hulp van familieleden en vrienden die hun geliefde voor het programma hebben aangemeld, lukt het me meestal de verzamelaar over de streep te trekken om mee te werken. Maar dan moet het echte werk nog beginnen.”

Psycholoog Barbara Nanninga en organizer Manita Overweg staan Peter bij om letterlijk en figuurlijk puin te ruimen in het leven van de betreffende verzamelaar. “De emoties lopen iedere keer weer hoog op, wanneer er binnen enkele dagen afstand moet worden genomen van de vaak zo geliefde verzameling”, belooft RTL.

Peter zelf heeft overigens ook een handje van verzamelen, biecht hij op. “Nu sta ik vlak voor een verhuizing en ontdek ik dat ik zelf eigenlijk geen haar beter ben. Ik sleep al jarenlang oude cassettebandjes, tijdschriften en kapotte mobieltjes met me mee.”

Mijn Leven in Puin, 21.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- RTL geeft Peter van der Vorst Mijn Leven in Puin
- RTL stort zich na hobby’s en klusdrama’s op verzamelwoede

1 Reacties // Reageer

One thought on “Peter van der Vorst helpt bij ziekte verzamelwoede

  1. Pingback: Peter van der Vorst helpt bij ziekte verzamelwoede | Scripting4You Blog

  2. Pingback: Peter van der Vorst maakt Mijn Leven in Puin met huisdieren | Zappen

  3. linda

    heeft een puinzooi in zen huis. verzameld alles buren worden gek gedraagd zich als een kluizernaar en leef tussen de verzameling blikken lege bieren ik hoop dat jullie hem kunnen helpen is ons laatste hoop help ons.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>