Taboe maagdelijkheid in Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan

Wat hebben de programma’s van Ewout Genemans gemeen? Ze zijn allemaal spraakmakend door het inkijkje dat ze bieden in de levens van allerlei Nederlanders. Of het nu gaat om Fans, voetbalmoeders in Heibel Langs De Lijn, de amateurs uit Passie in de Polder of de hoofdpersonen uit zijn nieuwe programma Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan. Volwassenen die de eerste keer nog in het vooruitzicht hebben, vertellen hierover in deze RTL 5-show.

Volgens de zender gaat het om maagden waarbij je het telkens niet meteen verwacht. “We zijn er sinds september mee bezig geweest”, vertelt Genemans in het AD. “We struinden datingsites af, ondervroegen mensen op straat en bezochten vrijgezellenbeurzen. Maagd zijn is nu nog steeds een groot taboe.”

Eén van de maagden is een jonge beauty die door veel jongens als sekssymbool wordt gezien. “Je kunt je natuurlijk afvragen waarom we het zo bijzonder vinden dat een 20-jarige prachtmeid nog maagd is. Maar zij ervaart wel de druk van haar omgeving. Al haar vriendinnen hebben het al wel gedaan bijvoorbeeld. Juist zo’n verhaal kan aanzetten tot discussie.”

Waarom deze mensen hun verhaal willen vertellen? Ewout in Metro: “Ik denk dat we met dit programma laten zien dat je er over kunt praten. Voor de deelnemers voelde het bijna als een soort ‘coming out’. Nee, het is helemaal niet zielig dat ze met dit verhaal op tv komen. De kandidaten hebben er goed over nagedacht. Zij willen hun leven veranderen.”

Ewout: “De kunst is om een amusant programma te maken zonder mensen uit te lachen. We gaan ook niet de slaapkamers binnen om naakt te tonen. ik hou van grensverleggende televisie en onderwerpen die schuren.”

Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan, 21.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Maagden van RTL5: van stelletje tot 33-jarige zakenman
- RTL5 brengt programma over maagden op de buis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Taboe maagdelijkheid in Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan

  1. Simon

    Je vergeet nog ‘Voetbalfans’

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>