De hetze van Jamie Oliver tegen schoolkantinevoer, op rtl

Jamie OliverHet Britse voedingsbedrijf Canterbury had begin vorige maand geen goed woord over voor de tv-kok Jamie Oliver. Dankzij zijn hetze tegen het voer dat scholieren in Groot-Brittannië voorgeschoteld kregen, stapten veel scholen over op gezonder alternatieven. En dat voelde Canterbury in zijn portemonnee; het bedrijf is failliet gegaan, nadat het vorig jaar al een aantal winstwaarschuwingen moest afgeven. De vraag naar (moddervette) vleesproducten van Canterbury is ingestort. Oliver is zich ondertussen van geen kwaad bewust en gaat gewoon door met zijn hetze. Wat doe je als televisieproducent in zo’n geval? Je zet er een camera bovenop.
Jamie Oliver bezoekt in School Dinners diverse scholen en inspecteert de kantine. Daarbij valt het hem op dat de hardwerkende leerlingen de meest ranzige en ongezonde dingen voorgeschoteld krijgt. Uiteraard zou ik bijna zeggen, daar zijn die scholen vast op geselecteerd. Anders krijg je geen spannende televisie.

Oliver gaat de scholen er proberen van te overtuigen om gezonde snacks op de menukaart te krijgen, zoals groenten en fruit. De chips- en frisdrankautomaat moet de school uit. Afijn, het zijn de maatregelen die ook steeds vaker worden genoemd in Nederland, om overgewicht tegen te gaan. Eens zien hoe Jamie dat aanpakt.

Jamie Olivers School Dinners, 21.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Dieet.blog.nl: Brits voedingsbedrijf ten onder door Jamie Oliver
- SBS komt met Jamie’s Kitchen-achtig programma
- Xaviera’s Kitchen Amsterdam?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>