RTL4 wordt zender voor ‘verfijnd amusement’

Rons HoneymoonquizRTL4 schrapt in het najaar zijn infotainment. In plaats daarvan komen er 12 amusementsprogramma’s van ‘verfijnde kwaliteit’. Dat zegt programmadirecteur Bart in ‘t Hout in een gesprek met de Vara gids. "Het moet weer de ouderwetse amusementszender van Nederland worden.
Zoals vroeger: als er iets in amuserende zin te genieten viel, dan was dat
op RTL4." Volgens In ‘t Hout komt er zowel puur amusement als drama op de zender met het grootste marktaandeel.

Een aantal van die twaalf shows is al in te vullen, zoals het Idols-achtige The X-Factor, Hollands Next Topmodel, Dancing on Ice en Bowling with the Stars. Ook het nieuwe kijkcijferkanon Herman den Blijker is gevraagd om met een kookprogramma te komen. In 2007 komt er daarnaast een derde reeks Dancing with the Stars.

In het gesprek met de Vara benadrukt In ‘t Hout dat het om kwaliteit gaat, en niet het fastfood dat zijn grootste concurrent en voormalig werkgever SBS dagelijks opdient. "SBS is rats, kuch en bonen. Hier bij RTL
hebben we toch iets meer verfijning in de keuken."

Wel opmerkelijk overigens dat In ‘t Hout zo nadrukkelijk zegt dat Infotainment van de zender verdwijnt. Verhuist dit naar RTL 5 of verbant hij het helemaal van zijn zenders? Een aantal van die programma’s – Terug naar Toscane, de TV-Makelaar, etc – scoort toch heel behoorlijk en zijn zelfs gezichtsbepalend voor RTL.

Vroeger, toen keek men bij RTL naar de Surpriseshow en de Soundmixshow van Hennie Huisman, Rons Honeymoonquiz, Wie Ben Ik?, Vrienden voor het Leven en Spijkerhoek. Later kwam daar ook nog Westenwind bij. Ik ben heel benieuwd naar welk nieuw drama RTL gaat aankopen. Zal het om de zoveelste krimi/detective/politieserie gaan, of zal RTL inspringen op het succes van Gooische Vrouwen? Of heel iets anders?

Zie ook:
- Tweemaal is scheepsrecht voor Marcus van Teijlingen
- SBS en RTL vechten nieuwe ijsrel uit
- Alle ballen verzamelen with the stars
- RTL komt met nieuwe Idols-ripoff: The X-Factor
- Herman den Blijker brouwt nieuwe RTL-recepten

- ‘Yfke Sturm op zoek naar the next Dutch topmodel’

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “RTL4 wordt zender voor ‘verfijnd amusement’

  1. Kokstra

    Hollands Next Topmodel en Herman den Blijker zitten bij RTL 5, dus die horen niet bij de programma’s die al bekend zijn.

      /   Reply  / 
  2. insider

    - Er is al bekend dat het drama geen politieserie wordt, maar dat het in de richting van Evelien (net5) en Gooise Vrouwen (talpa) moet.
    - Het infotainment verdwijnt niet, maar van de nieuwe programma’s zullen er weinig infotainmentprogramma’s bij zitten.
    - Enkele nieuwe programma’s, naast de bovenstaande: Game Show Marathon, Opvolger Gezocht, showrubriek op late avond en waarschijnlijk nieuwe comedyserie(s).

      /   Reply  / 
  3. Herman

    interessant, insider. kun je wellicht vertrouwelijk wat meer informatie lekken? mail me op [email protected]

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>