Een kwestie van programmeren

jackAls zendercoördinator probeer je elk programma het ultieme plekje te geven, maar soms lukt dit niet altijd. Of maak je een miscalculatie, zoals in het geval van Gelukkig Je Bent Er. Het RTL-programma met Carlo Boszhard trok in de herhaling op zondagavond veel meer kijkers dan bij de eerste uitzending ervan op vrijdag. En dus besloot RTL om het stand up-comedy programma te verhuizen naar de zondagavond. Jack Spijkerman deed het echter altijd uitstekend op zaterdagavond, maar verloor het overgrote deel van zijn kijkers bij de verhuizing naar Talpa. En nu verhuist Talpa Jack.
Want Koppensnellers gaat naar het tijdslot waar elk Talpa-programma wel wil staan: op zondagavond, direct na De Wedstrijden. Talpa gebruikt dat moment als een soort katapult; eerder werden Gooische Vrouwen, Van Speijk, Boks, Lotte, Big Brother en Deal or no Deal er al gelanceerd.

Koppensnellers is tijdens de zomerstop grondig gerenoveerd. Spijkerman belooft zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden. En Talpa wil dit graag aan een breed publiek laten zien, zodat hij het over een paar weken op eigen benen kan op de vrijdagavond. Dat moet dan Talpa’s comedy-avond worden, waarop ook Beau’s satirische serie Man en Paard te zien zal zijn.

Of het gaat lukken? Volgens mij zijn de mensen gewoon een beetje Jack Spijkerman-moe. Maar we geven zijn nieuwe formule een kans.

Gelukkig, Je Bent Er, 22.00 uur, RTL 4
Koppensnellers, 20.30 uur, Talpa

Zie ook:
- Spijkerman zoekt imitatoren
- Talpa promoveert Spijkerman naar zondagavond
- Gelukkig Je Bent Er ook leuk voor Carlo-haters

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een kwestie van programmeren

  1. Simon

    Ik heb zin in Nieuw Dier :P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>