Char op RTL 4: Hoe lang nog?

Het Amerikaanse medium Char Margolis geniet in Nederland heel wat bekendheid, voornamelijk door het programma op RTL 4. De show met Chazia Mourali gaat vanavond zijn zoveelste seizoen in, waarin Char probeert vragen van nabestaanden te beantwoorden. Hoe lang zal zij nog bij RTL 4 te zien zijn? De concurrentie is immers opgestaan.

Ik heb het dan niet over Jomanda of Robbert van den Broeke, maar over de mediums van KRO's Op Zoek Naar Het Zesde Zintuig. Types als Marchien, Liesbeth en Petra wisten in dat programma heel wat te vertellen over personen die al lang geleden zijn overleden. Bovendien blijken zij minder te 'vissen' dan Char. (Is there an A in his name? And an E?)

Misschien nog wel belangrijker: een Nederlands persoon staat dichterbij de Nederlandse kijker dan de Amerikaanse Char. En belangrijk voor RTL: ze zijn waarschijnlijk een stuk voordeliger.

Of Char binnenkort aan de kant wordt gezet door RTL… ik heb er geen idee van. De zender is bezig om een wat jonger publiek te bereiken. Maar misschien komt de KRO wel gewoon zelf met een Nederlandse versie van Char het Medium, en heet het dan Marchien het Medium. Die programma's kunnen ongetwijfeld ook naast elkaar bestaan.

Char, het Medium, 21.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Niet Liesbeth maar Marchien wint Het Zesde Zintuig
- Marchien, Liesbeth en Petra finalisten Het Zesde Zintuig

36 Reacties // Reageer

36 thoughts on “Char op RTL 4: Hoe lang nog?

  1. Simon

    Een zender als Ned1, RTL4, SBS6 of Tien zou best met een medium-programma kunnen beginnen met één van de deelnemers van Het Zesde Zintuig. Zou best scoren lijkt mij.

      /   Reply  / 
  2. wim heitinga

    IK BEN DE ECHTE WIM HEITINGA!

    id02032943

      /   Reply  / 
  3. Sjon van der Roggelkamp

    Treurig dat dit soort kwakzalverij op de Nederlandse televisie bestaansrecht heeft

      /   Reply  / 
  4. Mr Bonito

    Dit heeft niets meer met televisie te maken. Zenders die dit soort bagger uitzenden zijn vaak ten einde raad, net als de mensen die er naar kijken. Die zouden allemaal een spuitje moeten krijgen omdat er geen hoop meer voor ze is.

      /   Reply  / 
  5. Sjaak

    Char…Is dat niet die oplichtster?

      /   Reply  / 
  6. Roos

    Jullie zijn wel erg zeker van je zaak he, hoe weet je zeker dat het niet echt is. Het is een beetje grof om te zeggen dat mensen een spuitje nodig hebben.

      /   Reply  / 
  7. kristel

    Mensen .. Char is echt geen oplichster hoor na al die readingen die ze heeft gedaan is niks nog verkeerd gegaan mensen zeggen gewoon dat ze ‘nep’ is omdat ze het niet kunnen accepteren dat er toevallig wel iemand bestaat die dat écht kan.

      /   Reply  / 
    1. Vincent

      Er is allang wat fout gegaan in sommige afleveringen char is iemand die om letters vraagt en net zolang tot ze het goed heeft.
      Ik heb een aflevering op youtube gezien dat ze het niet kon.
      Die zijn gewoon niet uitgezonden wat denk jij dan dat Rtl dingen gaan uitzenden waar char de fout in gaat?

      Raden van letters tot het goed is kan elk mens en de 1 kan het beter dan de ander als jij zegt is er iemand in je familie met een T in de naam? ja vast wel. Goh..

        /   Reply  / 
  8. M. Lepelblad

    Hoe worden de mensen geselecteerd voor zo’n reading tijdens de programma.

    Hoe moet men zich opgeven voor zo’n reading?

      /   Reply  / 
  9. Ko van Dijk

    De sceptici raad ik aan wat vaker mijn weblog te bezoeken. Of nog beter: probeer de uitzendingen van LivingTV te ontvangen en dan het paranormaal chanel van deze populaire Engelse zender. Toch is een kritische klanttekening richting Char zeker op zijn plaats. Ik heb haar live meegemaakt en ben niet overtuigd van haar kwaliteiten. Ik kan een vergelijking maken omdat ik enkele veel betere mediums ken. We moeten echter wel bedenken dat de buitenlandse mediums onze taal niet machtig zijn. De boodschappen die ze door krijgen van gene zijde zijn daarom verpakt in symbolen. Vandaar al die vragen. Ik heb echter een Engels medium meegemaakt die zonder enige kennis van onze taal in perfect en accentloos Nederlands de boodschappen van een overledene aan de nabestaanden doorgaf. Vanzelfsprekend begreep hij zelf niets van de inhoud.

    Heeft Char haar beste tijd op de Vaderlandse kwelbuis gehad? Ze heeft in de afgelopen jaren een grote schare fans opgebouwd. Al haar optredens in het land zijn altijd uitverkocht. RTL krijgt een fee van haar boekenverkoop dus veel geld kost het RTL niet. De volgende vraag was of er tussen de mediums van het ZZ een potentiële opvolger zit. Ik heb mijn twijfels. Liesbeth, Jacky, Marchien, André en Petra kunnen zeker wedijveren met Char en zijn zelfs beter. Maar dat maakt je nog geen televisiepersoonlijkheid. Ik ken minstens 5 Engelse mediums die dat wél zijn. Als ik morgen een programma vergelijkbaar met dat van Char zou mogen maken dan kies ik toch voor een Engels medium of een combinatie met een Nederlands medium en dan komen Jacky en Liesbeth daar het meest voor in aanmerking.

      /   Reply  / 
  10. ciska

    tjonge jonge woorden gebrek. je heb zeker niks anders te doen . nou ik vind het wel ver gaan hoor geef je zelf een spuitje dan hoef je je ook niet meer te ergeren

      /   Reply  / 
  11. Ko van Dijk

    M. Lepelblad, tijdens haar optreden in ‘t Spant te Bussum (vorige maand) kregen we de indruk dat de mensen waar Char een reading van gaf van te voren waren geselecteerd door “helpers” in de zaal.

      /   Reply  / 
  12. ciska

    zou kunnen dat er mensen worden geselecteerd denk ik maar zij weet niks van die mensen neem ik aan dus alles is dan toch wel echt

      /   Reply  / 
  13. Ko van Dijk

    Helaas Ciska, heb ik andere ervaringen. Ik heb naar haar optreden 2 “echte” mediums meegenomen. Het is bij Char een mix van echt en doorgestoken kaart.

      /   Reply  / 
  14. ciska

    oke als je die ervaring hebt dan geloof ik dat best met alle respect ik geloof helemaal in haar maar ja ik heb het nooit in het echt meegemaakt dus daar kan ik dan niet over oordelen

      /   Reply  / 
  15. Ko van Dijk

    Ciska, er bestaan vele duizenden zeer goede mediums beter dan Char. Maar als je geen vergelijkingen kunt maken dan is Char natuurlijk spectaculair. Google maar eens op John Edwards, Tony Stockwell of Joe Power.

      /   Reply  / 
  16. ciska

    oke dat zal ik zeker doen en bedankt voorde tip ko ben er heel nieuwschierig naar

      /   Reply  / 
  17. Linda

    Hallo,

    Weet je als je dan zegt dat char verder van ons af staat dan denk ik ook dat dit juist voordelig is. Ze kan het dan ook echt niet weten.

    Iedereen moet zelf weten of hij/ zij het gelooft, maar ik vind dat je elkaar in de waarde moet laten.

    De dokter heeft bewijs dat hij iets doet, maar een medium kan het moeilijk bewijzen via de tv.
    Dit vooral omdat mensen er vaak negatief tegenover staan, maar waarom???
    Probeer het eens en zeg dan of het kan of niet. Maak een afspraak met iemand en kijk of het klopt. Je hebt dan zelf in de hand wat je vooraf verteld en dus wat het medium kan weten.

    Dan merk je of iets kan of niet.

    Ik vind dat je eerst zoiets moet doen voordat je zegt het kan wel of het kan niet.

      /   Reply  / 
  18. Ko van Dijk

    Beste Linda, over een half uurtje vindt je op mijn weblog een column dat aansluit op je reactie. Ik ga daar wat dieper in op het verschijnsel mediums en waarheidsbevindingen. Maar ook op zelfoverschatting waar mediums nogal mank aan gaan.

      /   Reply  / 
  19. pim

    char is nep
    het is moeilijk uiteleggen maar ik weet het zeker
    ze zegt zoveel termen die altijd waar zijn op de manier waarop ze het brengt.
    ze is goed in phygologie en manipulatie
    ga je daar is in verdiepen (je kan er confused van worden )en je komt erachter dat ze een grote oplichter is
    je moet er wel slim voor zijn om het te begrijpen.

      /   Reply  / 
  20. Ko van Dijk

    @Pim, Char maakt gebruik van de zogenaamde cold reading techniek. Ze werkte vroeger bij de FBI waar ze dit heeft geleerd. Het is inderdaad doorgestoken kaart.

      /   Reply  / 
  21. pim

    en dan te bedenken dat ik geen dilpoma heb. ik hoor gymansium te doen. ( ik heb nooit examejaar gedaan omdat ik problemen thuis had)

      /   Reply  / 
  22. mina

    wil het medium char raadplegen .Welke stappen moet ik nemen?

      /   Reply  / 
  23. Ko van Dijk

    Je geld in je zak houden Mina. Er zijn in ons land zat mediums die beter en goedkoper zijn. Zie ook mijn weblog.

      /   Reply  / 
  24. wik

    dat soort figuren die hier beweren dat het echt waar is maken ruimte voor dit soort idioten op de nederlandsche televisie.
    Wat een onderontwikkelde types hebben we evengoed nog in nederland rondlopen.
    Hhet is echt waar,laat me niet lachen ,zoals al eerder gezegd heet de techniek koudlezen en is het een hele bekende manier van oplichten van zwakke zieltjes.
    Pure minachting heb ik voor mongolen als char,misbruik maken van mensen wanneer ze op hun kwetsbaarst zijn.Een van de lagere levensvormen op aarde.

    boehoehoeee stumperts :o )

      /   Reply  / 
  25. wik

    dat soort figuren die hier beweren dat het echt waar is maken ruimte voor dit soort idioten op de nederlandsche televisie.
    Wat een onderontwikkelde types hebben we evengoed nog in nederland rondlopen.
    Hhet is echt waar,laat me niet lachen ,zoals al eerder gezegd heet de techniek koudlezen en is het een hele bekende manier van oplichten van zwakke zieltjes.
    Pure minachting heb ik voor mongolen als char,misbruik maken van mensen wanneer ze op hun kwetsbaarst zijn.Een van de lagere levensvormen op aarde.

    boehoehoeee stumperts :o )

      /   Reply  / 
  26. Skepto

    Alles wijst erop dat Char gebruikt maakt van Cold reading-strategieën. Een methode om, zonder werkelijk iets over de gesprekspartner te weten, bij die gesprekspartner de indruk te wekken dat men wel iets over hem weet.

    Char praat niet met de doden, maar ze laat het ons denken.

    Bron: http://www.skem.nl

      /   Reply  / 
  27. Ron Hub

    Vraagt iemand zich wel eens af hoe het komt dat Char moeite heeft met namen spellen (is it an a, b or c?) maar vervolgens vloeiende gesprekken kan voeren met de doden… Kortom, laat die dode gewoon in 1x zijn naam zeggen, toch????
    Kortom met doden praten = fake. Mind reading is wel een mogelijkheid.

      /   Reply  / 
  28. Arno van Berkel

    Char is duidelijk niet echt. Er zijn diverse mensen die op de hoogte zijn van het ‘ongeloofwaardige circus’ eromheen. Typisch Amerikaanse hype, en zo nep als wat. Ze stelt bijzonder suggestieve vragen en het namen spellen (is it starting with an a?)is bijzonder twijfelachtig. Op die manier gesprekken voeren kan de misleidingen wekken dat je gesprekspartner dingen over je weet. Hier zijn complete boeken voor geschreven voor bijvoorbeeld politie-gesprekken. Haar gasten in het Tv programma zijn maanden uitvoerig door medewerkers gescreend en je kan je afvragen hoe onafhankelijk Char is. Chazia Mourali is niet voor niets vervangen (uit het programma gezet)omdat ze twijfelde aan de opzet en de onderwerpen. En ze is niet de enige, want in Amerika is al een groter wordende tegenstand tegen de nepperij Char. Waarom zit dat mens uberhaupt in Nederland, als ze écht zo goed is blijft ze wel in Amerika en interesseert het relatief kleine tv-nederland haar niks. Er valt hier dus geld te verdienen. Mensen willen geloven wat te mooi is om waar te zijn, menseigen zwakte. Zakken vullen dus voor Char! Er zijn wel goede paragnosten maar die laten het wel uit hun hoofd op tv te verschijnen!

      /   Reply  / 
  29. Lisa

    hallo allemaal eerst maar een super gelukkig en en gezond 2008 toegewenst,
    en mijn vraag is wil het medium char raadplegen .Welke stappen moet ik nemen!!!!!!of waar zij in nederland de readings geeft…ik woon zelf in AMSTERDAM WIE KAN MIJ HELPEN????

      /   Reply  / 
  30. Ko van Dijk

    Beste Lisa, Char rekent ongeveer 500,- per consult van 10 minuten. Dat is weggegooid geld. Ik kan je aan betere mediums helpen voor een fractie van die prijs. Maar dat is nog geen enkele garantie dat je er iets mee opschiet.

      /   Reply  / 
  31. Diederik

    Lisa: Je kan 100x beter naar het Nederlandse medium Sarina gaan (woont in Almere). Ze heeft een programma op Talpa gehad ook ooit. Ze doet heel veel goed werk voor BN’ers ook (Marco B, Froukje ed.) Ze kan precies hetzelfde als Char, misschien nog wel beter, is goedkoper en je krijgt meer aandacht dan 10 min. Succes!

      /   Reply  / 
  32. paragnost willem

    Natuurlijk is Char niet reeel maar daar gaat het rtl niet om rtl ziet enkel maar een ding aantal bezoekers of ze daarbij goed handelen of niet zal hun geen zorg zijn en ja er zijn goede paragnosten in nederland geen honderden zoals rtl laat geloven maar wel een goed aantal enkel die worden klein gehouden ze hebben liever die welke hun mond houden een consult bij mij kan al voor minder dan 1/10deel en is nog echt ook

      /   Reply  / 
  33. bianca

    want ik wil iets van mijn moeder doen. want ze wilt graag weten waar ze moeder is? dat ze bij god is? en ze wil ook graag zeggen dat ze haar ontzettend mist. en dat wil ik waar maken van haar, dan word ze gerust dat ze in goede handen zijn? en ze is ongeveer 2 jaar weg. en dat vind ik wel erg want als ik dat zal mee maken met mijn moeder dan zal ik echt kapot zijn? ik hoop dat jullie wat trug beantwoord op mijn verhaal groetjes bianca

      /   Reply  / 
  34. raymond

    char komt weer op tv en ik snap niet dat het nog wordt geaccepteerd (zembla) check de website daarin staat dat ze in amerika bekend is ga is zoeken naar een website van haar afgezien van char.net helemaal niets. vind het echt erg voor de mensen die worden pijn gedaan.

      /   Reply  / 
  35. Fred

    Kijk simpelweg naar een of meer uitzending(en) met Char en kom tot de NUCHTERE (sic!) conclusie: Char is aantoonbaar GEEN nep. Hiermee ga ik in tegen de hele internet-goegemeente die haar maar een char-latan vindt, bijna nergens is ook maar één goed woord over haar te vinden. Ik heb het niet over het ‘geldwolf’ aspect (daar kun je inderdaad over discussiëren) maar ze ‘kan’ inderdaad iets. Dat is geen kwestie van ‘dom geloven’ maar onbevooroordeeld kijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>