Talpa-RTL: Wat doet Remko van Westerloo?

De deal tussen Talpa en RTL is rond. Het speculeren kan dus beginnen. Wat gaat Remko van Westerloo bijvoorbeeld doen? Hij en zijn team waren verantwoordelijk voor het succesvol in de markt zetten van 'vrouwenzender' Net 5. Maar bij het programmeren van Talpa/Tien gingen ze lelijk de mist in. Het toeval wil dat er een vacature is als programmadirecteur van RTL 4, nu Wim ter Laak vorige week is opgestapt.

Toch ligt het niet voor de hand dat Remko weer onder zijn vader Fons gaat werken als programmadirecteur van RTL 4, dat sinds september stevig marktaandeel heeft ingeleverd. Uiteindelijk is RTL degene die in de afgelopen 22 maanden keihard rechtstreeks tegenover de beoogde successen van Talpa/Tien eigen succesnummers heeft neergezet. Mede door RTL mislukte Tien en daarmee ook het beleid van Remko.

Bovendien gaat het gerucht dat ze bij Net 5 het team van Remko van Westerloo wel weer erg graag terug willen. De zender scoort nog altijd leuk maar heeft betere tijden gekend. Met de creatieve geest van Remko zou dat wel weer eens beter kunnen gaan.

Het is nog even afwachten. Uiteindelijk denk ik dat een nieuwe uitdaging bij RTL 4 meer aanspreekt dan terug naar het oude honk.

Zie ook:
- RTL-Talpa is een feit. Sterfhuisconstructie vierde zender?
- En het is rond: RTL neemt Tien over!
- Morgen dan echt deal tussen RTL en Talpa

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Talpa-RTL: Wat doet Remko van Westerloo?

  1. clara

    van waar komt het gerucht dat Net 5 Remko weer zou willen? Ik denk dat ze bij SBS juist blij zijn dat er geen familiere banden meer zijn met welke familie dan ook….
    Daarnaast Doet Karin de Groot het prima! Ze kreeg een creatief volledig uitgeholde zender en dat duurt ff voor je die weer op de rit hebt.

      /   Reply  / 
  2. Dario

    Ik wil Van Westerloo junior adviseren eens na te denken over een glansrijke carriere als leesmappenbezorger, daar doet hij de mensheid veel meer plezier mee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>