RTL 4′s succesformule: Mijn Tent is Top

Met RTL 4 mag het dan moeilijk gaan, aan Herman den Blijker heeft de zender een stabiele factor. Zijn shows op dinsdagavond scoorden de laatste weken steevast 1,2 miljoen kijkers terwijl daar veel herhalingen tussen zaten. Vanavond begint een nieuw seizoen Mijn Tent is Top en als de voortekenen niet bedriegen, heeft RTL 4 hier een ware kijkcijferhit mee te pakken. Dat lijkt het station zelf ook door te hebben; de kijker is de afgelopen week bedolven onder de promo's voor het programma.

Voor het eerste voorteken zal ik maar een klein geheimpje verklappen. Al zo'n twee weken is 'Mijn Tent is Top' zo ongeveer de meest-gebruikte zoekterm die Google-bezoekers naar deze blog gebruiken. De afgelopen dagen werd dat beeld iets vertekend door alle heisa rondom Peter R. de Vries, maar het is een indicatie.

Tweede voorteken: een uitstekende kandidatenselectie. Tussen de koppels zitten een aantal zeer uitgesproken of competitieve types. Om ze maar meteen voor te stellen: Breda heeft de vrienden Jasper en René, Enschede brengt Max en Gina, Groningen bestaat uit Bart-Willem (Bart) en Sandra en het Haagse koppel bestaat uit Stephan en Jacqueline.

Derde voorteken: op RTL 4 is Herman den Blijker uitgegroeid tot een soort held. Ik ken niemand die een hekel heeft aan deze figuur, iedereen is enthousiast over hem en spreekt met bewondering over zijn kookkunsten (al dan niet gebaseerd op zijn acties op tv). Bij De Wereld Draait Door zei hij vrijdag nog dat het koken voor hem op de eerste plaats komt. Maar wanneer zijn carrière de stijgende lijn voortzet, weet ik niet of dat zo blijft.

Mijn Tent is Top, 21.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Mijn Tent is Top in Den Haag, Breda, Enschede en Groningen
- Toptent Coquille wint Mijn Tent is Top

- RTL-kijkcijferkanon Herman den Blijker tekent drie jaar bij

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “RTL 4′s succesformule: Mijn Tent is Top

  1. mart

    Top programma ik ga zeker kijken.
    Laten we hopen op 1,5 miljoen,zou niet onterecht zijn als je ziet dat de po dat ook weet te halen met veel mindere programma’s als hello goodbye en tussen kunst en kitsch

      /   Reply  / 
  2. michel

    heb er zin in! top programma!

      /   Reply  / 
  3. Jan Willem

    De programma’s met Herman lopen al een tijdje, ik heb ze vorig najaar ontdekt toen Herrie in het Hotel werd uitgezonden. Ik vind ‘m fantastisch, leukste programma op Nederlandse televisie op dit moment.

      /   Reply  / 
  4. Corrie Jaarsma

    Het programma ”mijn tent is top” blijf ik voor thuis. Fantastisch om een aantal mensen de kans te bieden een eigen restaurant te kunnen starten. In de laatste jurybesluiten kan ik mij helaas niet vinden. De opdracht is: een RESTAURANT. Groningen maakt er een eettent-kroeg van. Het heeft in zijn geheel niet de uitstraling van een restaurant. Op het eten was behoorlijke kritiek. De persoon Bart vind ik absoluut een onplezierige straatvechter. Hij kan niet tegen zijn verlies. Als de jongens in Breda een grapje maken met het schilderij van Herman,wordt hij boos en heeft een reactie van een verwende man.Zijn taalgebruik is niet van een zakenman maar van een straatvechter.
    Deze aspecten mogen zeker meewegen in de besluitvorming bij wie door mag gaan met zijn restaurant. De mannen in Breda blijven heren, zijn niet negatief naar de ander. Ook het echtpaar uit Den Haag neemt op een nette manier afscheid, ondanks het verdriet en de teleurstelling die zij ervaren als ze niet door gaan. Normen en waarden zeker belangrijk!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>